locsemege Creative Commons License 2009.08.28 0 0 448
Értem, tehát ha a civil jogszabályt sért, ez felhatalmazza a rendőrt, hogy ő is azt tegye? Nézd, ha abból indulunk ki, hogy senki sem jár el törvényszegő módon, feloszlathatnánk a rendőrséget, bezárhatnánk a BV intézeteket. A rendőr jogalkalmazó, neki mindenképpen a törvényes keretek között kell(ene) eljárnia. Én sem hivatkozhatok arra, ha megcsípnek bolti lopáson, hogy engedjenek el, mert van, aki szintén lopott, s őt nem kapták el.

Kovácstizenkettőnek az első emelet négy szám alatti irodájában nincs meg az erre alkalmas eszköz, a szaktudásáról nem is beszélve, az erre hivatott szakszemélyzet pedig puszira nem fogja neki megcsinálni Jóskapista telefonlehallgatását, mert papír - értsd bírói engedély - nélkül őt is meghúzgálják.

Ez így van, nem is erről beszélek. Kovácstizenkettő kérésére az azonosítók sem hullanak le maradéktalanul a rohamrendőrökről, s egyéb jogsértés sem fog bekövetkezni. Így már remélem, világos. Nem mindegy, hogy milyen szinten történik a jogsértés, vagy az arra történő utasítás.

Eleget dolgoztam, de azt is hozzátettem, hogy műszaki területen, a szervezeti felépítésbe, a törvények áthágásának menetébe nem láttam bele. Meg ugye nem is teregetik az ilyesmit.
Előzmény: wolfman} (444)