lebben Creative Commons License 2009.08.31 0 0 95

...felsötétitlek...

Magyarázat

Ez csak egyike a számos legenda, és talán nem is az egyik legismertebb, próbál magyarázatot kínál (jelen esetben elég valószínűtlen egy), hogy a hagyomány létrehozásának és fárasztó martenitsa elkezdődött.

Khan Kubrat 's (632-665) öt fia elment a vadászat kíséretében húga Huba. Amikor elérték a Duna láttak egy ezüst szarvas. Megbabonázta, a férfiak nem mernek lőni azt. A szarvas átment a szemközti partján megmutatják nekik a ford.

Egy madár repült, hogy összehozza őket a rossz híreket. Az apjuk, az alapító Régi Nagy-Bulgária volt a halálos ágyán. Az ő utolsó óráit Kubrat utolsó akarata mondani utódai-Bayan, Kotrag, Asparukh, Kuber és Altsek-nem elválasztani a még mindig laza kapcsolatban a különböző bolgár törzsek. Fia megfogadta, hogy megvédje Bulgáriában.

Nem sokkal azután, hogy apja halála után, a kazárok megszállták az országot. A kazár's Khan Ashina elfoglalta a főváros Phanagoria. Huba, Kubrat lánya, elfogták a Ashina. Remélve, hogy adjon neki egy esélyt, hogy testvérek a szabadság, Huba megkísérelt öngyilkosság, hanem megállította az őrök.

Bátyjai tartották a fogadalmat tett másképp. Bayan maradt húga, és felismerte a népfelség a kazárok. Kotrag ment északra, a folyó Volga, míg Asparukh, Kuber és Altsek ment dél felé keressen új föld nélküli elnyomók.

A testvérek, akik elhagyták titokban elintézte Huba és Bayan küldeni szót egy arany szál kötött a lábára egy galambot, ha sikerült találni egy szabad országban. Egy nap egy sólyom által küldött Asparukh berepült Huba szobájába, és ő gyorsan és Bayan más tervei menekülni. Ugyanúgy, ahogy ők kerestek egy helyet, ahol át a Dunán, Kazár üldözõi kiszúrták őket, és rohant feléjük. Megpróbálja megtalálni a Ford, Huba hagyja, hogy a sólyom szabad. Ő kötötte a fehér szálat a lába, és átnyújtotta a bátyjára. Ugyanúgy, ahogy a madár éppen felszálláshoz egy ellenséges nyíl áttört Bayan és az ő vére festett a fehér szál.

Míg a Huba és Bayan sikerült elérni az újonnan felfedezett földet Asparukh (a mai Bulgária), mindketten halálosan megsebesült. Asparukh rohant oldalán haldokló testvérpár, de nem tudta megmenteni őket. Hogy halála után kitépte a darabok fehér-piros vér festett fonal és katonái díszítették velük.

-----------Hagyomány

Az első napon a márciusi és néhány nap múlva, a bolgárok cserélnek és kopás fehér és piros bojt vagy kisebb babák úgynevezett "Пижо и Пенда" (Pizho és Penda). A bolgár folklór nevét Baba Marta (bolgár баба Марта szó nagyi március) kapcsolódik egy zsémbes öreg hölgy, akinek hangulatingadozások változás nagyon gyorsan.

Ez egy régi pogány hagyomány és a ma pedig szinte változatlan. A közös hit, hogy ezt viseli a vörös és fehér színei a martenitsa megkérdezik Baba Marta kegyelemért. Remélik, hogy a télen át teszi gyorsabbá és hozza tavasszal. Sok ember hord több martenitsa. Kapnak őket ajándékot rokonok, közeli barátok és kollégák. Martenitsa általában kopott beszorult a ruhákat, közel a gallér, vagy kötődött körül a csuklóját. A hagyomány kéri fárasztó a martenitsa, amíg a személy lát egy gólya vagy egy virágzó fa. A gólya tartják a tavasz hírnöke, és annak bizonyítékaként, hogy Baba Marta van egy jó hangulat, és hamarosan nyugdíjba vonul.

baba marta
Előzmény: abani (87)