galuszidi Creative Commons License 2009.09.20 0 0 96
Én is tökéletesen egyetértek!!!

Vissza kell térnünk oda, ami évszázadok óta feledésbe merült.

Az elme a Manas. Medhâtithi, a magyarázó.
A Manas az Ahamkara-tól vagy (Egye¬temes) Ön-Tudattól ered, amint a Manas a mikrokozmoszban Mahat-¬tól vagy Maha-Buddhi-tól (az emberben Buddhi) ered. Manas ugyanis kettős, és amint ezt Colebrooke kimutatta és lefordította, „egyrészt értelem, másrészt cselekedet, és affinitása folytán szerv (organ), rokon lévén a többivel”. „A többi” itt azt jelenti, hogy Manas, az ötödik princípiumunk (az ötödik, mert a testet nevezte elsőnek az igazi filo-zófiai sorrend ellenére) rokon Atmâ-Buddhi-val és a négy alsó prin¬cípiummal is.
A Manas követi Atmâ-Buddhi-t Devachan-ba, és hogy az alsó Manas (seprője vagy hátra maradt része) a Kamarupa-val marad a Limbus-ban, vagyis a Kama-loka-ban, a „Burkok” (shells) lakóhelyén.

Ez a Manas jelentése, amely „van és nincs”.*

Medhâtithi ezt így fordítja: „az, aki tudatos az Énről”, vagyis az Ego-ról, nem pedig „uralkodó”, amint ezt az orientálisták fordítják. Ők a következő verset így fordítják:
Ő, miután okozta, hogy annak a mérhetetlen fényű hatnak (t. i. a Nagy Én és az öt érzékszerv) finom részei az Én (Atmamâtrâsu) elemeibe be¬hatoljanak, az összes lényeket is megteremtette”.

Ezzel szemben Medhâtithi szerint, „Atmamâtrâsu” helyén, mâtrâ-¬Chit-nek kellene lennie, és ekkor a vers így szólna: „Ő, áthatolva annak a mérhetetlen ragyogású hatnak finom részeit az Én elemeivel, megteremtette az összes lényeket”.

Mint ahogy Te is Írtad:"az Isteni akarat a megfelelő időben visszainkarnáltatja őket."

„Az egy Egyetemes Világosság, amely az Ember számára Sötétség, örökké létezik”, mondja a kaldeai „Számok Könyve”. Tőle ered időszakonként az ENERGIA, amely visszatükröződik a „Mélység”-¬ben, vagy a Káoszban, a jövendő világok tárházában, és amely, ha egyszer felébredt, felkavarja és megtermékenyíti a szunnyadó Erőket, a benne mindig jelenlevő, örök potenciákat. Ekkor újra ébrednek a Brahmâ-k, és a Buddha-k - az egyként örök Erők - és egy új Világegyetem kezd létezni.


Előzmény: trueXman (93)