geccmecc Creative Commons License 2009.09.22 0 0 562
Adjon az Isten!Hetek meg régebb óta is,böngészgetek-guvasztom szemeim fűtés-ügyben.Átlagban,óránként egy fabrikettet tüzelek kitapasztalva okosan,70!!köbmétert(3.40 magasság!!!!!) jó húsz fokon tartva,tán századeleji régi belvárosi,felújítatlan(többnyire védett tájolás-környezettel) lakás vonatkozásában,rendszeres rövidebb-huzatos szellőztetésekkel.Nyilászárokat,egyszerű folpackcsomagolással,amiket meg nyitogálunk,a záródó felületén körbetekerve vele.Osztottam-szoroztam,tehetségem szerint,s arra is rájöttem,hogy ha az Adax tényleg csak a harmadát fogyassza a megadott teljesítményeknek,akkor mindösszesen 3 ezer ft-tal drágább havonta,s nappali normál áramáron,mint az amúgy kiváló fabrikett.Ha ez így van,elgondolkodtató,egy villanypanel beszerzése.DE,MÉRTE E ANNAK FOGYASZTÁSÁT BÁRKI????;illetve megköszönném,ha ilyennel(avagy bármi egyébb márkájú-módú villanyfűtéssel) rendelkező,akár műszeresen,akár az általam itt és mindjárt prezentált módszerrel,leellenőrizné,minden érdeklődőnek nagy szolgálatot téve.
2008.01.29, 15:04
Kedves Mindenki!

Nagyon egyszerű a házi fogyasztásmérőtök hitelesítése!
Ballagjatok ki a villanyórához! Az enyimre. (de szerintem a tietekre is) rá van írva, hogy 375 r/kWó. Ez azt jelenti, hogy ha 1 óra alatt 375-t fordul az óra, akkor 1 kWó a fogyasztás.
Mérés, hitelesítés.
Csak az legyen bekapcsolva,amit mérni akartok. Stopperrel mérjétek meg mennyi idő alatt fordul meg a mérőóra.
A kapott értéket nézzétek meg, hogy hányszor van meg a 3600 sec-ben. A kapott szám az 1 óra alatti forgásszámot adja meg! Ezen szám ismeretében egyszerű aránypárral kiszámítható a fogyasztás. Pl.: Az egyszerűség kedvéért kijön 37,5 fordulat/óra az 37,5/375 egyenlő 0,1 kWó. Érthetően, 100 W a teljesítménye a fogyasztónak és ez 100 Wó fogyasztásnak felel meg. A dolog bombabiztos, hiszen a villanyóra után fizetjük a fogysztást.
Üdv. mindenkinek ------------------------------------------------Esetleges munkálkodás-törekvését,előre is megköszönve,Maradok Tiszteletteljes Üdvözlettel :)