naox Creative Commons License 2009.09.28 0 0 643
A tenyek kedveert:
"Allamcsod esetere senki sem vesz certifikalt uncias vagy kilos aranyat."
de igen. Lehet, hogy szerinted nincs igazuk, de szamtalan ilyen ugyfelunk van. Tenyszeruen van.
"Ilyet ugyanis az AFA-mentesseg miatt csak szemelyivel lehet venni"
Valoban, de megint a tenyek kedveert: az adataid nem kerulnek ki allambacsihoz, nincs automatizmus, nem kapjak meg a listat, sot, a hatalyos torvenyek szerint ilyen listat allambacsi nem is keszithet/kerhet. Ettol fuggetlenul szerintem is aggalyos a dolog, de a vevok leginkabb azert nem szeretik, mert esetleg nem szivesen szembesulnenek egy vagyonosodasi vizsgalattal.
Ha pedig legalis a jovedelmed, akkor vilagvege eseten sincs gond, azt mondod eladtad a tombot, hatmillio regi jo forintert, es vettel belole egy fel grillcsirket. Az eladasi bizonylat elveszett, vagy nem is volt, hisz az ugye nem kotelezo.
Ja, es ennyi erovel mindent elvehetnek.
"es a pofikad is ott lesz a bolti CCTV videon az orokkevalosagnak."
pontosabban 3 napig (hetig?, ugye nem tarolhato korlatlan ideig a felvetel.) Es allambacsi nem kerheti el csak ugy.
"Allamcsod eseten masnap reggel ott lesz az ajtodban a zsandar es keri az aranyat atadni....az elet szentsege csak szepen hangzo maszlagok"
volt par allamcsod a 20. szazadban, es nem ez volt a tipikus megoldas. Talan erdemes lenne egy kicsit utananzeni. Szerintem (szigoruan maganvelemeny) a maganszemelyek konvertibilis megtakaritasa a letezo legjobb dolog az allam szempontjabol allamcsod eseten, erre betamadni nem mas, mint "gyorshalal". Ha a nyugdijas 2-3-4 honapig is elel allambacsi segitsege nelkul, akkor van esely a rendszert ujrainditani. Ha egy het alatt beindul az ehseg motivalta fosztogatas, annak polgarhaboru, teljes anarchia a vege.
"hasznalt aranylanc es ezustkanal formajaban veszi a nemesfemet"
illegalisan, a feketepiacon, ahol nincs garancia, atbasznak, megbuntetnek, ja, es dragabb, mint legalisan. Szerintem van jobb strategia.