bout Creative Commons License 2009.10.08 0 0 42
Érdekes problémám van és csak odahaza jelentkezik.

A wifi kapcsolatom viszonylag rendszeresen "befagy". A kapcsolat él, az notification bar ikon legalábbis azt mutatja, de a weboldalak és egyéb internet felé irányuló kérések sorra timeout-ra futnak. Ha kikapcsolom a wifit, majd vissza, akkor újracsatlakozik a routerhez és megy minden tovább a következő alkalomig. Van, hogy 5 percenként hal el a dolog, de olyan is, hogy akár fél órát is netezhetek gond nélkül.
Éttermek hotspotjaival ilyet eddig nem tapasztaltam, ott a kapcsolat felépül és addig működik, amíg le nem csatlakozok, kb. fél-háromnegyed órákat szoktam ilyen helyeken csatlakozva lenni. Talán az egyetlen lényegi különbség, hogy a hotspotok ugye teljesen nyitott hálók, otthon pedig WPA2/TKIP titkosítást állítottam be, de ezt nem szívesen adnám fel.

Elsősorban a routerre gyanakszom, de a netbook-om, ami szintén wifin csatlakozik a netre nem produkál hasonló hibát. Sajnos annyira nem értek a router beállításokhoz, hogy biztosan tudjam, hogy ott minden rendben. Egy Linksys WRT54GL routert használok 1.25-ös Tomato firmware-rel. Próbáltam csatornákat váltani, de tartós sikert soha nem értem el.

Ti mire gyanakodnátok a helyemben, mit nézzek meg?