bout Creative Commons License 2009.10.13 0 0 60
Nekem ez a "főzött ROM" kifejezés nem ismerős, de "custom ROM" néven van néhány találat.

HTC Hero blog által bemutatott változat a MoDaCo Hero ROM-ja. Én még nem próbáltam ki, de az előnyei nagyjából a következők: általában a gyári frissítésnél gyakrabban adnak ki új verziót és a gyári ROM-ban lévő módosítások itt előbb jelennek meg. A fejlesztők igyekeznek optimalizálni a kódot, ezért a legtöbb használó határozott gyorsulást szokott észlelni a gyári ROM-hoz képest. Másik hatalmas előnye, hogy a verziófrissítéseket itt úgy oldják meg, hogy lehetőleg ne kelljen utána mindent nulláról újra beállítani.
Vannak alkalmazások, amik itt alapból nem elérhetők. Pl. a System Tutorial felesleges egy idő után. És vannak alkalmazások, amik ebbe belekerülnek alapból (pl. névjegykártya szkenner). A custom ROM-ok nagyrésze alapból root-olja a telefont.

Amit sok Hero tulaj vár már egy ideje, az a Cyanogen-féle ROM Hero-n is működő változata. A srác nagyon megbízható ROM-okat gyárt, nem véletlen, hogy a Google megpróbálja ellehetetleníteni.

A root-olásról: ez az eljárás a linux alapú oprendszeren root (rendszergazda) jogosultságokat biztosít a felhasználónak, emiatt olyan funkciók is elérhetővé válnak, amit a normál felhasználók nem, vagy csak körülményesen érnének el. Állítólag egyes funkciók root-olás után gyorsabbak lesznek és nem utolsó sorban root-olt Hero-n megoldható a fizetős appok elérése is a Market-en.

Amennyire tudom, a jailbreak az iPhone-on azt jelenti, hogy "idegen" alkalmazások is telepíthetők lesznek a telefonra. Ezt a Hero-n egy beállítás megváltoztatásával el lehet érni. Se root, se módosított ROM nem szükséges hozzá. A beállítást megtalálod a Menu / Settings /Applications panelen legfelül: "Unknown sources". Ha ezt be van pipálva, akkor bármilyen apk-t telepíthetsz a telóra, nem csak a Marketről installálhatsz.
Előzmény: buzassy (59)