Pepe7 Creative Commons License 2009.10.17 0 0 619
Tisztelt "Geccmecc" úr!

Nem tudom, miért ugrott így a torkomnak, nem említettem a nevét írásomban.

Kellemes, meleg lakást kívánok Önnek is, és minden, fűtést tervező-építő-építtető embernek.

Azért az Ön helyében engem aggasztana, hogy most, amikor a külső átlaghőmérséklet még kb. +4°C (nálam), és Ön máris 15-20 eFt-t fizet villanyra, akkor mi lesz, ha kint -15°C lesz, és úgy hordja a szél a havat, hogy a farkasok elbújnak a barlangok belsejébe?

Az én tippem: Jelenleg a hőfokkülönbség a lakás és a környezet között kb. 16˛C fok. Akkor lesz kb. 32°C fok. Mivel a hőveszteség egyenesen arányos a hőmérsékletkülönbséggel, ezért Ön Télen körülbelül 30-40 eFt-t fog kifizetni az E.ON-ÉDÁSZ részére. Plusz amit a szél még kivisz a lakásból.
Azonban jó eséllyel az a fűtőtest önmagában még kevés is lesz.

Mindenesetre nyugodtan írja meg majd a télen, hogy ki tudta-e fűteni a lakását a 2kW-os készülék, és mennyire gyakran kapcsolgat, mennyi áramot fogyasztott?

Egyébként ha nem hiszi amit írtam, ajánlom a visszaolvasást, azon belül is Subszi történetét.

OFF
Valahol kell lennie még valami problémának, ha fabrikettel ennyire drágán tüzel.
Mindenesetre a "bűzölögtetős" tüzelés nem túl hatékony, gyakorlatilag kipárologtatjuk a fa illékony részeit a kéményen. Egy darab valami ráadásul nem ég jól el a kályhában, legalább két hasáb/darab kell, különben nem fog lánggal égni, csak bűzölögni.
Tudom, ha többet tesz bele, akkor meg túl meleg lesz:)

Nem veszi túl drágán azt a brikettet? Pl. barkácsáruházban?


A gázkonvektorról: a konvektort be lehet úgy állítani, hogy mindig égjen egy kicsi láng (csavarhúzóval be kell nyúlni a szabályzónál lévő lyukon) és ha jól be van lőve, csak egészen ritkán adja rá a nagy gázt, nem buffan, max. egy picit pattog, sokkal csendesebb. Nálam így volt belőve, simán aludtam tőle, baránőmnél pedig teljesen kialudt, eleinte fel is ébredtem rá, mikor be/kikapcsolt.
Laktam konvektoros, cserépkályhás, hőtárkályhás, központi fűtéses, vegyeskazános lakásokban-házakban, szóval kiismertem mindet :)

ON



Előzmény: geccmecc (607)