szaboli Creative Commons License 2009.10.24 0 0 640
Én konkrétan két helyen (mindkettő elmű terület) kértem a közelmúltban vezéreltet, sehol nem fizettem érte. Asszem 32A-ig amúgy is ingyenes egy lakossági bekötés. Mi több, kérhetsz akár 3 fázist is, azért sem kell külön fizetni. (Az éjszakai 3 fázisért sem.)
Amiért fizetni kell az elmű felé, az a 32 A feletti árammennyiség. 3*16A alatt 3 fázist amúgy sem szoktak kérni, de elméletileg kérhetnéd úgy is, hogy 20A+10A+2A. Az is ingyenes lenne. Plusz fizettem nekik azért is, hogy a bekötéskor kiszálltak és feltették az órákat, lévén új bekötések voltak. Sztem bővítés esetén is hasonló díjakat kell fizetni.
Illetve, amiért szintén fizetni kell (de már nem elműnek) az a szabályos mérőpont kialakítása. Nah, kérem szépen ez sok tényezős történet, nem mennék bele részletekbe. De van lényegi különbség árban egy vagy 2 mérős doboznál, számít a fázisszám, földkábel vagy sem, nullapont földszonda....rengeteg minden. Egy ilyen mérőhely kialakítás anyag és munkadíjjal akár 200e körül is lehet, de nekem átlagban is 100 fölött voltak.
Ha vki konkétan tudja, hogy rosszat írtam, javítson ki.
Előzmény: geccmecc (638)