Törölt nick Creative Commons License 2009.10.27 0 0 8817
Nem tudom, ide illik-e a kérdésem. Bocs, ha nem!

Tegnap este óta a gépem „bolond módon” újraindul. Lehet-e vírus vagy esetleg hardverhiba?

A jelenség:
Használat közben teljesen váratlanul a Windows látszólag a szokott módon leáll. Tehát úgy, mintha én a menüből állítanám le vagy indítanám újra. Szépen sorba kilépnek a futó programok, a Windows kiírja, hogy a beállítások mentése, majd a gép is leáll. A fojamat pont olyannak látszik, mint rendes leállításnál.
Ezután a gép újraindul. Ez viszont már nem ilyen „egyszerű”. Esetenként teljesen szokványos módon bootol a Windows, esetleg konzisztenciát is vizsgál, de nem mindig. Van amikor 2-3 percig bírja magát, s van, amikor miután eljutott valameddig (pl. megjelenik a háttérkép, a tűzfal ikonja, a vírusirótó ikonja stb. feldobja a program leállítási ablakot (explorer.exe), s az előbbi módon leáll.
Máskor meg a BIOS sem töltődik be, azonnal újraindul.
Ezt az egész játékot leállítani sem lehet, csak a hálózati kábel kihúzásával. Amikor egy rendesnek látszó boot után magam állítottam le a gépet, 8-10 perc után magától bekapcsolt, s kezdte újra a végtelen köreit.
Amikor a Windows látszólag rendesen fut, úgy soha nem áll le, mintha kihúznám a feszkót, csak úgy, ahogyan írtam.
Csökkentett módban nem tapasztaltam ezt a játékot. A vírusírtót nem tudtam futtatni. (NAV), arra azt írta ki, hogy távolítsam el, majd telepítsem fel újra.
(Egyébként folyamatosan figyel, s LiveUpdate működik)
Tűzfal Zone Alarm (nem pro)

Ha egyszer sikerül eljutnom oda, hogy rendszervisszaállítási pontot keresve visszalépjek, majd vírus, trójai kergetés, elegendő-e? (No persze, ha a vas rossz, akkor nyilván nem.

Mi az ördög lehet ez?