Aurora11 Creative Commons License 2009.11.16 0 0 138

"A kimutathatóság nemes feladat lehet."

 

Igen,mert ezzel nemcsak a jelenség igazolódik,hanem megjelennek a következmények is.

"Így a fázisok eredőjének (interferenciáinak) piciny, véletlenszerű ingadozásainak okát igazából mindig másutt, másban keressük. "

 

Mert a fázist nehéz nyomon követni. Relatív fázisnak nemsok értelme van,mert nem használnak olyan referenciarezgést,amivel mindegyik rezgést lehetne viszonyítani.

Interferencia észlelésére kell valamilyen viszonyítási alap,egy koherens hullám,amit minden rezgés észlel,és reagál rá,így ez a koherens hullám lehetőséget ad mindegyik(most már abszolut,vagyis ehez a koherens hullámhoz hasonlított) fázisának összehasonlításához. Enélkül nem rajzolódik ki a teljes mező hullámállapota,hanem csak egy nagy dzsumbuly.

 

"De mint ahogyan a kétréses kísérletnél is, ha helyesen értelmezzük a látottakat, láthatóvá tehető a virtuális fotonok interferencia tere, ugyanúgy minden mozgás fotonjainak is láthatóvá tehető az interferencia tere."

 

Kell ehez szerintem egy koherens hullámtér. Mondjuk egy mikrohullámú mézer. Ha elég erős az intenzitása,akkor minden fázis előjöhetne. Illetve egy rezonátor is jól jönne,ami csak ezeket a mini fotonokat erősítené fel. Ez egyfajta hologram lenne a kvantumvilágról.

 

Talán a kisérlet jobban sikerülne,ha nem mikrohullámmal,hanem látható fénnyel,vagy ultraibolya sugárral kisérleteznének. Mert ott nagyobbak lennének a mini fotonok.



Előzmény: Gézoo (136)