toloba Creative Commons License 2009.11.19 0 0 3152
Itt a pártmutyira a bizonyíték?


Meglepő OTP-közlemény: Valaki előre látta a Sláger sorsát?


2009. 11. 19. 09:26


Az Econet az OTP szerdai tájékoztatására hivatkozva bejelentette: valaki még júliusban megvette a cég hetedét. Az ügyleten jelenleg 600 millió forint a haszon.


Az econet.hu Média és Vagyonkezelő Nyrt. szerdán tőzsdezárás után az Budapesti Értéktőzsde hivatalos honlapján jelezte: a vállalatban még júliusban szerzett egy befektető jelentős, 14 százalékot meghaladó részesedést. A vállalat az OTP Bank-tól 2009. november 18-án kézhez vett tájékoztatás alapján jelentette be, hogy hitelintézet 2009. július 20-án 7 250 000 darab Econet törzsrészvényt vásárolt, amely 14,65 százalékos részesedésnek felel meg. Bár arról nem tájékoztatott a közlemény, hogy milyen árfolyamon történt a vásárlás, aznap az Econet részvények 55 forinton zártak, közel hat éves mélypontjukhoz, a jelenlegi árfolyam 40 százalékán (azaz azóta 150 százalékot emelkedett a kurzus). Az ügylet értéke így nagyjából 400 millió forint lehetett, míg a pakett most 1 milliárdot ér.

A közlemény szerint részvényvásárlásra nem befektetési céllal, hanem befektetési szolgáltatási tevékenység keretében, ügyfél részére nyújtott szolgáltatás céljából került sor. Az Econet bejelentésével egy időben az OTP is hasonló tartalmú rendkivüli tájékoztatást tett közzé a BÉT-honlapon, azonban a bank egymondatos tájékoztatójából csak annyi derül ki, hogy a hitelintézet szerezte meg a vállalat hetedét.

Az Econet fontosnak tartotta a tájékoztatóban kiemelni, hogy a fenti ügyletre 2009. július 20-án került sor, nem pedig az elmúlt hetek jelentős forgalommal járó időszakában.


Hatalmas forgalom az elmúlt napokban

Mint ismert, az Econet érdekeltségébe tartozik a Sláger rádió korábbi országos frekvenciáján november 19-től sugárzó Neo FM. Az ORTT döntése óta – amely az új rádiónak adta az egyik országos kereskedelmi frekvenciát – az Econet papírjai hatalmas forgalom mellett több mint duplájukra drágultak, s csak tegnap a részvényállomány közel 60 százaléka gazdát cserélt.

Ecoline
http://ecoline.hu/penzugyek/20091119_econet_reszesedes.aspx?s=rss