MrJones Creative Commons License 2009.11.21 0 0 3236
"pedig belathatoan a mindenhol elerheto, internetre epulo, on demand szolgaltatasokat nyujto mobil eszkozoke a jovo."

Beláthatóan igen... épp csak a "mikorra" nem tisztázott. Ugyan szutyakolnak mindenféle teleppel, de amíg pl. egy tenyérgép (GPS) félórákat üzemel egy töltéssel, addig botorság bármiféle praktikus használatról beszélni.
Hacsak nem a régi viccről az orosz, tévés kvarcórával, ami azért szuper, mert tévé is van benne.... és jár hozzá egy targonca is az elemnek.
Szóval jó-jó, csak épp a torka véres.

Vannak bizonyos elméleti határok, amelyeket a jelenlegi módszerekkel csak megközelítni lehet, de áttörni nem. Ilyen például akkuknál a súly/tárolt energia arány, de említhetném a hangszórót is, mint gyenge pontot (lásd még: sokol rádió).
Szóval majd ha egy mobilteló mondjuk egy feltöltéssel/nap folyamatos üzemmel lead 2-5W szinuszos teljesítményt (60Hz-20Khz tartományban) és mindez nem lesz nehezebb 100-150 grammnál, akkor oké.
Addig tehetnek bele bármit (gps-t/rádiót/tv-t/netet/babámfaszát) gyerekjáték az egész.

Off
Húsz éve vettem az első rádióerősítőmet.
Egy Marantzot nézegettem erősen: csilivili volt, mindent tudott, és még kétszer annyit (rádióerősítő, equalizerrel-effektekkel, órával, ébresztővel, szintézeres hangolás és hangerőállítás - asszem, színes kijelző)... csak éppen olyan bádoghangja volt minden effektjével ("cukrával") együtt, hogy nem győztem húzni a számat.
Aztán véletlenül meghallottam egy kirakott komplett hi-fi tornyot. Marantz volt az is. Rádióerősítővel. Minden faxni nélkül. Csak gyönyörűen szólt!
Nos, ebben a pillanatban is itt dorombol mellettem. :)
On

"ahogy a net megolte a nyomtatott sajtot, az ilyen eszkozok fogjak kinyirni a kereskedelmi tv-k, radiok sokasagat. es ez igy van jol."

Nofene!
A nyomtatott sajtó meghalt?
Már nincs újság?
*riadtan körülnéz*
Bakker... én itten a semmi közepén (nem vagyok falusi, csak kurva messze lakok a várostól) lemaradok mindenről!
Aztán mióta nincsenek újságok?

"eppen a reggel volt vmi sony csomag promoja az indexen, ahol a telefonodon kapod a zenet, de savszelert nem fizetsz, csak vmi havi komolytalen flat dija van.
2009 magyarorszag."

Ahogyan a Vodafone is azzal nyitott a magyar piacon, hogy korlátlan internet a mobilon 3125 ruppóért. Aztán egy év múlva már csak 1 Gb volt az a "korlátlan", aztán előfizetéseseknek 200Mb, maxosoknak meg 100...
Beetetés. Piacszerzés.
Előzmény: 23r8hj83 (2843)