Törölt nick Creative Commons License 2009.11.21 0 0 7898
sajnos magyar tudasom nem tulsagosan jo, nehez magyarazni, bocsanat.
Nem kell neked összes a tontin vuokrat fizetni, csak egy picit reszet.

a tontin vuokra benne van a hoitovastikeban. A hoitovastike-n (itt 175,95 € havidij) kerusztul minden ebben hazban lako, vagyis pontosabban tuladjonos, fizeti a tontin vuokrat is. Ebben a hazban - pontosabban a taloyhtiö As Oy Vaasan Eräpolku -hoz tartozik 60 lakas, lehet hogy a Vaasan Eräpolkuhoz tartozik egy masik emeletes haz is.

Amikor a tontin vuokra egy evben 6.799,68 euro, es 60 lakas, akkor egy honapban egy lako fizeti a telek beret kb tiz eurot: 6.799,68 : 60: 12 = 9,444

nem tudom, hogya szamoljak, mennyit kell egy lakonak fizetni a telek berebol, lehet hogy negyzetmeter szerint szamoljak. A taloyhtiönek lehet sajat teleke is, ebben a esetben a berlo Vaasa varos. Nem tudom miert igy mondanak ezt, a taloyhtiö Vaasan Eräpolku fizeti a telek beret, es a taloyhtiö hoitovastike-n keresztul összeszedi a telek beret is.

Yhtiövastike/hoitovastike (Wikipedia):

Yhtiövastike on asunto-osakeyhtiön vuosittaisessa yhtiökokouksessa määrittelemä korvaus, jonka asunto-osakkeen omistaja hallitsemastaan tilasta on velvollinen maksamaan taloyhtiölle. Yhtiövastikkeista kertyneillä rahoilla taloyhtiö hoitaa taloyhtiön kulut: juoksevat ylläpitokustannukset (vakuutukset, kiinteistöverot, isännöintipalkkiot, lämmityskulut, jätevesimaksut, vesimaksut, siivousmaksut, kiinteistöhuoltomaksut, hissinylläpitosopimukset, sähkölaskut yhteisistä tiloista jne.), sekä pienet korjaukset.
http://fi.wikipedia.org/wiki/Yhti%C3%B6vastike