István007 Creative Commons License 2009.11.25 0 0 3325
Részben igazad van, de akikről te beszélsz, azoknak a száma elég csekély.
Az meg, hogy hányan hallgatnak egy rádiót...
Eleve milliós a tábor, ha országos frekvenciáról van szó, hiszen mi a jó büdös francot hallgatnának, ha a Kossuthon és a Petőfin kívül eddig csak 2 ilyen volt, a Danubius és a Sláger?
Úgyhogy a rádió színvonalától teljesen független dolog az, hogy mekkora a tábor.
Olyan monopolhelyzet az ilyen, mint egy áramszolgáltató esetében: nincs másik...
És persze a csúcsgagyi, rongyosra játszott zenék aratják a legnagyobb sikert, mint pl. a Danubius-nál, mert hisz mi más kéne a népnek, mint amit mindig hall...
Ebben a vonatkozásban pl. Jáksó szerepe elhanyagolható. Ha bárkit odaraknak, nagyjából ugyanezt a hallgatottságot hozza, minekutána nem a műsorvezető személye a fontos, hanem az országos zeneszolgáltatás ténye. Ilyenkor már csak az a kérdés, hogy az adott rádió vezetése kinek kívánja juttatni azt a leszámlázott havi 2-5 millió Ft-ot. Jó magyar szokás szerint természetesen ugyanazé lesz a lé, akié eddig volt. Így működik ez, politikától függetlenül a gazdasági életben is, ugyanaz a szűk kör tölti be az állami vállalatok élén a pozíciókat éveken, évtizedeken át még akkor is, ha az adott területről nincs is fogalma. Az számít, hogy az illetőnek "jár" a pozíció, mert ő ezt szokta meg. Nézz utána: előfordul, hogy valaki megbukik egy poszton, ám másnaptól egy másik vezető beosztásban találod legalább annyi juttatással. Ki van ez találva! Pont a rádiózásban lenne másképp??
Előzmény: hellsing (3315)