harpokratesz Creative Commons License 2009.12.06 0 0 8831
próbálj meg ezzel csökkentett módba menni, az F8 billentyűvel én sem szoktam tudni:

START (gépen alul bal oldalt) klikk, Futtatás klikk, beírod a megnyitás ablakba: msconfig, ezt leokézod, bejön egy oldal, azon a BOOt.INI fülre klikk, SAFEBOOT-ot kipipálod, majd leokézod, onnan, már csökkentett módba tudsz menni. visszafelé ugyanezt eljátszani, mikor a csökkentett módból a normál módba akarsz visszamenni.

DE előtte ezeket a lépéseket még tedd meg:

1. Frissíted a vírusvédelmedet, majd lecsatlakozol a netről.

2. Kikapcsolod a gépeden Rendszer-visszaállítást (Sajátgép jobb klikk, Tulajdonságok, Rendszer visszaállítása, itt kikapcsolod és leokézod.)

3. Start / Vezérlőpult / Hálózati és Internetes kapcsolatok / Internetbeállítások / Általános fülön Ideiglenesen letöltött fájlok / Fájlok törlése.
(Ha Mozillát is használsz böngészéshez, akkor Szerkesztés / Beállítások / Haladó / Gyorsítótár / Gyorsítótár törlése, majd OK.)

4. Egyéb ideiglenes fájlok, fájltöredékek eltávolítása: Start / Keresés, a "Mit keres?" kérdésnél kiválasztod a "Fájlt vagy mappát" opciót. A Fájlnév egésze vagy része ablakba beírod (idézőjel nélkül természetesen) a következőt: "*.chk *.rip *.tmp ~*.*". Fontos, hogy pontosan ezt írd be, figyeld meg a szóközöket a fájltípusok között! Keresés helyének a legördülő menüből jelöld ki a C meghajtót, ha több meghajtód / partíciód van, akkor válaszd a Helyi merevlemezek opciót. Nyomd meg a keresés gombot. A legtöbb fájl, amit a gép találni fog, valószínűleg .tmp kiterjesztésű lesz. Mappák is lesznek a keresési eredmények között, mind törölhető. Fent, a Keresés menüjében Szerkesztés / Az összes kijelölése, majd Del. (Ha nem csak a Lomtárba akarod küldeni őket, hanem visszaállíthatatlanul törölni, akkor Shift+Del.)

5. HOSTS file ellenőrzése. A WINNTsystem32driversetcHOSTS ban ami nincs kikommentezve #-vel, az csak
127.0.0.1 localhost legyen. Ne töröld ha van más, csak tegyél elé #-t. Lehet értelme is.

6. Bebootolsz csökkentett módban. (boot közben F8 nyomni)

7. Teljes virus scan, vírusok törlése.

8. Újraindítás, Csökkentett módból Normál módba vissza a gépet, majd Rendszer-visszaállítás bekapcsolása.


A csökkentett módban csinálj az AVAST-al víruskeresést, lehet, hogy így el tudja távolítani a trójait, majd a Counterspy-al is nézd meg, ha egyikkel sem sikerül, akkor a NOD32 online vírusírtóval is nézd át, de még a csökkentett mód előtt töltsd le az .exe fájlt innen:
http://www.eset.com/onlinescan/

Ha a NOD32 sem látja ill. nem tudja kiírtani, akkor keress rá a Google-ban, beírod a trójai nevét a keresőbe, nézd meg milyen vírusírtót ajánlanak ehhez a féreghez. azt töltsd le és ugyanígy csökkentett módban futtasd le a keresést.
Még ezekkel az online vírusírtókkal is megnézheted, ha nincs siker:
1. http://www.bitdefender.com/scanner/online/free.html
2. http://www.kaspersky.com/virusscanner
3. http://www.malwarebytes.org/mbam.php

Arra vigyázz, hogy mindig csak egy vírusírtó menjen a gépen, addig az AVAST-ot kapcsold ki, ha egy másikat futtatsz. A Counterspy-ra és a Malwarebytes-re ez nem vonatkozik, ezek alatt mehet az AVAST, mert ők nem vírusírtók, hanem spyware ill. malware-írtók.

Sok sikert!








Előzmény: Törölt nick (8830)