pataporc Creative Commons License 2009.12.11 0 0 1907
Ez jópofa ötlet, és ezekkel a figurákkal jól is mutat, sajnos az én "anyagomhoz" nem passzol, okoz is mostanában gondterhelt perceket a fedél, mint olyan. :)

Írtam, hogy a mostanában belinkelt dolgokat az ovis vásárra csináltam(-tuk), kiváncsi volnék az _őszinte_ véleményetekre, mivel a vásár kisebb botrányba fulladt.
A csuhébetlehemet eleve el sem adtuk, mivel kb. 500 Ft-ra akarták beárazni, amire én egy tompa hörgés keretében kivettem a dobozból és az csoportnak ajándékoztam (anyagár se).

Az angyalkákat 400Ft-ra értékelték (vásárban 850-ért láttam), a pompomállatokat 300-ra (!). Ezzel elérték azt, hogy a barátnőm fél órán keresztül zokogott (az egyik pompomállattal például 4 óra munkája volt), mert úgy érezte, hogy ezzel azt üzenték a lelkes önkénteseknek, hogy gyakorlatilag értéktelen a munkánk.
De a legmegdöbbentőbb, hogy az angyalkák el se fogytak, miközben a 50-150 Ft (!!!!) közötti cuccokat, ami tényleg a "babakreatív" kategória (spatulából összeragasztott képkeret pl.) vitték, mint a cukrot.
Képeslapokat 10 Ft-ért árultak (!!!!), amire adtam 50 Ft-ot, mert szégyenletesnek tartottam a kért összeget. És én is rászántam 1500Ft-ot a vásárra, mert tudom, hogy a csoportpénzbe megy, tehát végeredményben a saját gyerekemet támogatom vele.

Miért, miért?

A kérdésem az, hogy valaki próbálkozott-e eladással (akár ilyen önkéntes keretek között akár komolyabb formában), és milyen tapasztalatokat gyűjtött, mert bevallom, hogy nagyon mellbevágtak a tegnapi történések. :) Létezik az, hogy valaki sajnál pénzt kiadni olyanért, amitől elalél, ha ajándékba kapja? Ti hogy vagytok vele, szoktatok vásárolni mondjuk adventi vásárokon? Hogy szerveznétek meg egy ilyen ovis vásárt?

(van munkateóriánk, de nem akarok befolyásolni senkit :))

Nagyon köszi a válaszokat, és ha segítetek eloszlatni a homályt.



Előzmény: caffi (1905)