franciacsibe Creative Commons License 2009.12.11 0 0 1908
ez eleg gaz szerintem is.
Mondjuk nem osszehasonlithato, de nalunk az iskolaban (itt ugye egyben van az ovoda-iskola 10 eves korig) tegnap volt karacsonyi vasar. A cuccok egy reszet a gyerekek csinaltak, a masik reszet az onkentes szulok. Sok mindent eladtak (mar elotte a heten is, minden reggel-este ki voltak teve a csoportszoba ele egy asztalra a mecsesek meg a kepeslapok, 2 mecses 2 euro (gyerekek altal uvegfestekkel osszemazgalt uveg joghurtospoharak, tehat nem disztargy jellegu, hanem a gyerek keze munkaja benne van-kategoria), az 5 kepeslap 3 euro volt.)
A tegnap vasaron ilyen szpsegeket mint az angyalkaid nem lattam, de ami felnott munka volt, pl gyongybol fuzott csillagok, az darabja 5 euro, a gyerekek altal keszitettek meg 1 es 5 euro kozott, persze ez is kulonbozo a kiscsoportosok nem olyan szinvonalu dolgokat csinalnak, de a 4-esek, 5-esek munkai kozott mar akadtak szepek, ajandekozhatok is.
Ahogy neztem mindenki vett valamit amit a gyereke csinalt + a nagyobbak munkaibol parat. En 12 eurot hagytam ott, amit egyaltalan nem sajnalok, az osztalykirandulasokra megy a penz, ennyivel kevesebbe kerul majd nekunk ev vegen.
Ebben az iskolaban amugy is szerveznek rendszeresen ilyesmit, szeptemberben viraghagymat arulnak, novemberben a megunt jatekaikat adjak el, januarban kalacsot lehet rendelni, stb. Es minden penteken croissant-t lehet venni uzsonnara az utolso kicsengetes utan. Ez a penz mind a felszerelesekre megy, pl az osztalyok karacsonyi ajandekara (minden osztaly kap minden evben egy uj jatekot / fejleszto eszkozt a telapotol) vagy a kirandulasokra.
Előzmény: pataporc (1907)