borzimorzi Creative Commons License 2009.12.13 0 0 2407
Bár elmondanád már a véleményedet! Erre vár az egész topic!

De mindeddig csak a mások véleményét fikáztad. Saját, koherend véleményt azonban nem adtál elő. Ettől nem megyünk előbbre.

Abból, hogy a problémák egymással összefüggenek, még nem következik az, hogy egyikhez sem lehet hozzányúlni, hanem csak egyszerre lehet megoldani mindet. És ha egyszerrre mind nem megy, akkor már hozzá sem szabad nyúlni egyikhez sem.

Ha anno az USA északi tagállamai így álltak volna hozzá a Dél államaiban dívó rabszolgatartáshoz, akkor még ma is azön töprengenének, hogy jáááj, de a helyi gazdaság teljes egészében rabszolgamunkára épül, és ha azt megszüntetjük, akkor nem lehet többé olcsón gyapotot meg dohányt termelni, megfekszik a Dél gazdasága és mikroszkóppal se lehet majd látni a GDP-t. Még mai is rabszolgaság lenne.

Nem, kedves Olvtárs, ez így nem megy. Ha hazajön a gyereked fülig koszosan, sárosan és dideregve, akkor nem azon kezdesz el hosszasan töprengeni, hogy vajon most előbb melyik átázott holmiját szedd le róla és azt hová tedd, különös tekintettel a fissen felmosott márványpadlóra, illetve, hogy milyen módszerrel kellene a gyereket felmelegíteni, hanem sec perc alatt leszedsz róla mindent, és bevágod a kölköt a kádba a forró víz alá. Ha nem vagy elég gyors, akkor előbb leszeded a cipőjét, aztán... De nem hivatkozhatsz arra, hogy nem szedheted le róla az átázott cipőt sem, mert az nem a te dolgod, vagy mert még az átázott pulóver is rajta van.

Azért hozok egyébként rendszeresen a családi életből vett példákat, hogy érzékelhető legyen: véleményem szerint az öncélú töprenkedés csupán "a tett halála az okoskodás" kategórába tartozik. Minden elméleti okfejtés csak annyit ér, amennyiben javítani tudja az életminőséget, ha áttesszük a gyakorlatba.

Csót:
b

Előzmény: Törölt nick (2391)