Híd Creative Commons License 2009.12.15 0 0 233

Az ügynöknek, aki megkeresett, meréri átléptetnie, ez biztos, egy 20 ezres minimum üti a markát. Neked valami rendes növekedési portfóliót kell nézned, de ebben a pillanatban senki sem tudja, melyik kasszáé milyen lesz 30 év múlva, amikor te nyugdíjba mégy.

 

Mindenesetre a tavalyi hozammal ne foglalkozz, sőt az elmúlt 10 évivel se nagyon, mert 2009 óta új rendszert írunk, az úgynevezett választható portfóliósat. A tavalyi és 10 éves hozamok nagyban függnek attól, hogy egy-egy pénztár mikor vezette be ezt a rendszert. Amelyik később tette meg, vagy bevezette, de csak később töltötte fel részvénnyel a portfólióit, annak jobbak lehetnek a múltbéli hozamai, de a jövőre nézve ez nem jelent semmit. Ld. az Axa meg az Évgyűrűk óvatoskodott, nem töltötte fel a portfólióit részvénnyel, és szopóágon van. Az OTP már tavaly is teljesen feltöltötte, tavaly szopott, az idén szárnyal. Az ING, Dimenzió szintén.

 

Kb. január 1-től megy élesben a verseny az új szabályok szerint, ebből kellene valami okos konklúziót kihoznod, ami szinte lehetetlen. A fundás személyi bankárok sík hülyék egyébként ehhez az egészhez. Én hajlok arra, hogy az opportunistákodó kasszák rábasznak majd, mint most az Axa-Évgyűrűk példája mutatja. Harminc évre részvényt kell venni, és kész.

 

Az alapok a PSZÁF honlapon ott vannak, és itt is: http://www.moneymoon.hu/nyugalap/index.php

 

kattints a "Nyugdíjpénztárak" fülre, és válaszd ki a téged érdeklő portfóliót, lesznek ott hozamadatok is.

Előzmény: 3244 (230)