Gyenyi Creative Commons License 2009.12.18 0 0 14081
"De Zeeuw a "majdnem bajnok" AZ-ből lett válogatott"
Amikor 2007 márciusában először volt válogatott, az AZ a harmadik helyen állt 7 ponttal a PSV mögött, és 2 ponttal mögöttünk. És mintha azt mondtad volna, hogy, ha a bajnokságban fölényesen vezető Twente-ben játszó Brama nálunk játszana akkor ő lenne válogatott.

"ami még mindig közelebb volt a bajnokí címhez, mint az Ajax az elmúlt 5 évben"
Mi lettünk, 1 gól különbséggel másodikok, míg az AZ 3 ponttal kevesebbel harmadik. Hogy lehet a harmadik közelebb a bajnoki címhez a másodiknál? A következő évben mi végeztünk 3 ponttal kevesebbel, mint a bajnok, éppúgy, mint egy évvel korábban az AZ.

"mégis behívtak azóta pár ajaxost a keretbe."
A sok nálunk (és a Feyenoordnál) megbukott Twente játékos is bizonyítja, hogy még, ha mostanában a Twente előttünk is végez, nálunk (és még a mai Feyenoordnál is) nehezebb jónak lenni, mint náluk. Aki nálunk megfelel, az a válogatottban is meg szokott felelni. De én is örülnék Brama-nak a VB keretben, éppúgy, mint Stam-nak. Ez utóbbi például Ooijer helyett lehetne ott. Hiszen Van de Wiel-en kívül csak jobblábas középhátvédek vannak jobbhátvédnek a keretben. Hogy valaminek örülj is; ha Pieters így fejlődik tovább, neki is jobban örülnék a baloldalon, mint az ugyancsak idejét múlt Van Bronckhorstnak.

"amelyikre én gondolok az fénykorába se érte el azt a szintet, amit Ooijer 35 évesen félgőzzel képes lehozni.."
Oleguer azért egy olyan Barcelona-ban játszott rendszeresen, így a győztes BL döntőben is, amelyhez hasonló szintű csapatot Ooijer még közelről nem látott. Mielőtt elment Angliába én is kedveltem, és nagyon jónak tartottam. Ma viszont már nem véletlen, hogy csak a kispadon ülhet. Más kérdés, hogy amit Oleguer most az Anderlecht ellen mutatott, annál még a 35 éves Ooijer is biztos jobb.
Előzmény: Dutch Pimp (14079)