borzimorzi Creative Commons License 2010.01.02 0 0 2587
Véleményem szerint ebben tévedsz. A családi adózás ugyanis pontosan abban a társadalmi szegmensben mozdítja elő a gyermekvállalást, amelyben a munkának és a munkára való nevelésnek vannak hagyományai, nem pedig az ingyen élésnek és a bűnözésnek. Vagyis abban a szegmensben, ahol főszabályként (kevés kivételtől eltekintve) kitermelődnek azok a gyerekek , akik majd a nyugdíjunk fedezetét megtermelik, viszont nem fognak bennünket 80 éves korunkban 200 forintért agyonverni.

Ha pedig a feketemunkát kellő visszatartó erővel bíró büntetésekkel honorálod, akkor máris visszaszoríthatod, miközben nem áll meg az a sirám, hogy "jáááj, így éhen hááának a pulyák", mivel a családi adózás éppenséggel megkíméli a sokgyerekes családokat az adófizetés terheinek zömétől.

(A legális munka büszke öntudatot is biztosít a jelenlegi sunnyogás helyett, ami az emberi méltóság elengedhetetlen része. )

A feketemunka büntetése egyfelől és a családi adózás másfelől képezik annak a lépcsőnek a korlátjait, amely lépcsőn a lumpenproletriátus felkapaszkodhat a polgárságba. Kivéve persze azokat, akik nem is akarnak, de őket felesleges győzködni.

Csót:
b