borzimorzi Creative Commons License 2010.01.06 0 0 2635
Kamasz=18 év alatti.

Ilyen személy nem kaphat fegyvertartási engedélyt soha. Ma azonban illegálisan csak annak a bűnözőpalántának nincsen fegyvere, aki nem akarja, hogy legyen neki. Lásd még miheztartás végett Patai "Ártatlan" Józsika történetét, aki a keresztülszúrásból sem értette meg, hogy a viselkedése tűrhetetlen. Legközelebb már arról híresült el, hogy csoportosan, viperával támadott meg egy embert, aki semmit sem vétett neki.

Meggyőződésem kezd lenni - pláne, ha ez így megy tovább -, hogy igenis szükség van önvédelemre, beleértve a fegyveres önvédelmet is, különösen a lakóingatlanokban. A bűnözők ugyanis eleve fegyverrel jönnek, ma már ebből kell kiindulni. Az is igaz azonban, hogy meg kellene szigorítani a fegyvertartási engedély feltételeit. Ilyesmikre gondoltam:

A kérelmező legyen
- nagykorú és érettségizett,
- büntetlen előéletű, és ez legyen igaz a vele egy háztartásban élőkre is,
- független ideg- és elmegyógyászati szakértő által igazoltan stabil idegállapotú, higgadt vérmérsékletű,
- mentes minden szenvedélybetegségtől,
- legalább 10 éve adófizető, mégpedig nemcsak fogyasztása során Áfa formájában, hanem SZJA- és/vagy forrásadó-befizető,
- legyen bizonyítottan legalább 50 óra lőgyakorlata a megvásárolni kívánt fegyverrel, minősített lőtéren, mégpedig legalább jó lőeredményekkel,
- bizottság előtt is tegyen vizsgát fegyverkezelésből, a fegyvertartás szabályaiból és lövészetből, amelyen szintén nem lehet jónál rosszabb a minősítése.

Természetesen sorozatlövő fegyvert továbbra sem kaphat a hivatásosokon kívül senki.

Ha ezt valamelyik párt programja részévé teszi, az tuti 5%. Ja, és a fegyverlobbi jóvoltából olyan kampánybüdzsé, amilyet még a mai árak mellett is nehéz lenne elkölteni.

Különösen népszerű lenne azok körében, akik a bornírt Jobbikra nem akarnak szavazni, viszont okkal tartanak a nem is létező típusú, barbaritásának fokát illetően azonban elképzelhetetlen mértékű bűnözéstől (pár száz forintért csonkításos emberölés, képzelt gyerekelsodrásért agyonverés stb.).

Természetesen ki kell egészíteni azzal a jogszabály-módosítással, hogy mindazok, akik hívatlanul és fegyveresen (vagy leküzdhetetlen túlerő birtokában, netán csoportosan) más otthonának elkerített vagy fallal körülzárt területére lépnek, a továbbiakban minden sérülésükért maguk viselik a felelősséget, a sérülés súlyosságától, gyógytartamának hosszától, netán letális végkimenetelétől függetlenül.

Csót:
b