Zalancelot Creative Commons License 2010.01.29 0 0 331
Ha ekkora fontosságot tulajdonítasz egy másodvonalbeli Fidesz politikus véleményének, akkor annak miért nem, hogy az elsővonalasok meg arról beszéltek, hogy az IMF szerződést és annak feltételeit újra kell tárgyalni.
Nem tarom kizártnak, hogy szerepel benne vagyoni típusú adóztatás bevezetése.

Ha a saját véleményemre is kiváncsi vagy én is azt mondom nem kell feltétlen elvetni mindenféle ingatlanadóztatással foglalkozó gondolatot.
Bemásolom, egy hasonszőrű olvtárs felvetésére tegnep írt véleményemet:

Van, és szerintem gondolkodnak.
Ma, ami folyik Magyarországon az kapkodás, és a zabrálás elegye.
A szükséges bevételekhez igazítják, mennyit kell beszedni, és az adósságterhek miatt ez egyre több kell, hogy legyen.
Nálunk az adóterhelés túlzott, és elsősorban a munkát terhelő elvonások párját ritkítóak.
A Bajnai kormány próbált valamit ezen enyhíteni, de nagyon vérszegényre sikeredett, adócsökkentésről nem igen lehet beszélni, inkább csak átrendezésről, egy kevés mértékben a munkáltatók javára.
Mihelyst lehetővé válik, hogy ennek a témának komolyabban nekiveselkedjen egy kormány, nem tartom istentől elrugaszkodott gondolatnak, hogy a munkavállalók terheit, a munkát terhelő elvonások csökkentésével, valamilyen ingatlanadóval váltsák ki.
Ez munkára ösztönző lépés lenne, ami nem a dolgozó emberek terheit növelné, inkább javítaná apozícióikat, legrosszabb esetben nem csökkenne a teher, és a tehetősebbek, akik nem jellemzően munkajövedelmekből élnek vállahatnának nagyobbb terhet.
Előzmény: halkergető (323)