Magic Horse Creative Commons License 2010.01.29 0 0 361
Az ember azt hinné, április elseje van :D

Ingatlanadó nincs és nem is lesz - az MSZP akaratából biztosan nem


Az MSZP a következő parlamenti ciklusban sem támogatja a központi ingatlanadó bevezetését - hozta nyilvánosságra a szocialista párt álláspontját Nyakó István. A szóvivő közleményben közölte: ingatlanadó nincs és nem is lesz, az MSZP akaratából biztosan nem.



Emlékeztetett arra, hogy a vagyonadó ingatlanadóra vonatkozó rendelkezéseit alkotmányellenesnek találta az Alkotmánybíróság (Ab). Bajnai Gordon miniszterelnök pedig bejelentette, már a ciklusból hátralévő idő is kevés ahhoz, hogy az alkotmányossági hibák kijavítása után újra meg lehetne próbálkozni az ingatlanadó magyarországi bevezetésével - fűzte hozzá a szocialista politikus.



Nyakó kijelentette: "az MSZP ezeket a döntéseket nemcsak tudomásul vette, de egy, a jövőre vonatkozó kijelentéssel is megtoldja: a szocialista párt a következő parlamenti ciklusban sem támogatja központi ingatlanadó bevezetését". "Ennél egyszerűbben ezt nem lehet mondani, reméljük, Szijjártó Péter is megérti" - írta közleményében a szóvivő.



Szijjártó Péter, a Fidesz elnöki stábjának vezetője kedden közölte: pártja szerint az MSZP nem tett le az ingatlanadó bevezetéséről. Az Ab döntése óta megjelent kormányzati nyilatkozatok azonban egyértelművé teszik, hogy az MSZP nem tett le az ingatlanadó bevezetéséről, és ha a Gyurcsány-korszak folytatódni fog, akkor a szocialista párt újra be fogja vezetni az ingatlanadót vagy ezen, vagy egy egészen más néven - mondta a politikus.


http://mszp.hu/belfold/bovebben/talan-szijjarto-is-megerti