kisharsány Creative Commons License 2010.02.15 0 0 150

 

 Kedves Nicsinyo...-...

 

 Megnyugtathatlak afelől, hogy a Középkori magyar inkvizíció c. könyv nem hamisítvány. Fehér Mátyás Jenő saját maga írta...

 Megnyugtathatlak továbbá, hogy a könyv, mint minden tisztességes gyűjtőmunka, közli hivatkozásait, számszerint 118-at, s ezek között nem szerepel olyan, hogy Kassai Kódex, ergo nem hivatkozhat "hamisítványra"

 Megnyugtathatlak, hogy a Kassai Kódex hamisítvány voltát bizonygatni igyekvő munka - itt az interneten - bemutatja, hogy a lapok léteztek, (melyet FMJ.valahol másolatban közöl,) de nem állítja, hogy "egy tarka kutya van csak a világon".

 Megnyugtathatlak, hogy FMJ. - bár több helyen írja, hogy ...a Kassai Kódex alapján, de ezek nem kiugró tételek, s elfogadható tartalmúak egy középkori életkép felrajzolásához.

 Megnyugtathatlak, hogy a mű sem radírozni, sem dicsőíteni nem szándékozik, sem bizonyítani, sem cáfolni semmit, egyedülesen felrajzol egy középkori magyar életrendet, benne a magocok szerepével, cselekedeteivel. A legtöbb cselekmény "köznapi" gyógyító, orvosi szerep.

 Megnyugtathatlak, senkinek sem állhat érdekében -legkevésbé egy korunkbeli, s egyébként még 18 munkával szerepelt tudós szerzetesnek- egy ilyen semleges munkát hamisítással színezni.

 

 Egyébiránt: 'aki rád mondja, hogy hazudsz, arról biztos lehetsz, hogy hazudni nem restell' Ha 'Te nem mondod senkire, hogy hazudik, az azért van, mert Te nem szokol hazudni'

 

 kisharsány

Előzmény: Nicsinyo (146)