PBBP1 Creative Commons License 2010.03.01 0 0 679
Rég voltak ezek a dolgok, de az elmúlt kilenc évben mégis ez irányította a politikát, sok-sok ember halálához vezetett, s milliárd dollárokat költöttek szep. 11 kapcsán

Az eseményekről készült egy érdekes film, címe: loose change. Ha beírod a Google-be, dobja ki azonnal.

Itt sok érdekes dolgot lehet hallani, látni. Pl. azt, hogy a WTC gyakorlatilag a szabadesés sebességével omlott össze (vákumban szabadeséssel a fentről érkező törmelék 9,3 másodperc alatt ért volna le (ha jól emlékeszem) ezzel szemben a tényleges összeomlás 10 másodpercig tartott).

Ezt a fizikai törvényt (a szabadesésben történő földet éréshez szükséges idő) nem sértette meg a WTC összeomlása.

Azonban van egy másik fizikai törvény, amit megsértett (lehet, valaki hiányzott azon a fizika órán .... )
Ez a törvény az impulzusmegmaradás törvénye.

Amikor a (mondjuk) 100. emelet lezuhan, és ráesik az akkor még álló 99. emeletre, akkor az addig egy adott sebességre felgyorsult 100. (és efölötti) emelet sebessége csökken.
A 100. és a 99. emelet ütközik: a 100. emelet egy adott sebességgel haladt az ütközés pillanatában, de a 99. emelet még nem mozgott - az ütközés pillanatában viszont azonos sebességre gyorsulnak fel.
A 100. emelet impulzust ad át a 99.-nek, ezáltal lelassul. Ezáltal sebessége csökken.

Azaz a WTC az ismert fizikai törvények szerint nem omolhatott össze annyi idő alatt, amennyi idő alatt ténylegesen összeomlott.
Persze, ha az alsóbb szinteken voltak robbantások, amelyek lehetővé tették, hogy az alsóbb szinteket a lezuhanó tömeggel való ütközés előtt a gravitáció elindíthassa, akkor igen, akkor tényleg összeomolhatott ennyi idő alatt.

Hát, ennyi.