tomaszmodell Creative Commons License 2010.03.03 0 0 1825
Szívesen közéteszem a szombathelyi egyesület digitális pályára alkalmas magyar vonatkozású járműveinek listáját, bár sok értelmét nem látom. Az eddigi legjobb működő megoldás, amit láttam és részt is vettem benne az volt, hogy mindenki leadta a járművei listáját a szervezők felé (ez nagyon helyesen ebben az évben így történik), aztán a kapott lista alapján a menetrend szerkesztő eldöntötte, hogy melyik gépet illetve szerelvényt ki hozza, és ezt tudatta is a szerelvény tulajdonosával.
Persze ez esetben sem árt némi tartalék, de teljesen felesleg 10 mozdony elvinni, hogyha egyikre sem lesz szükség. Sőt ha előre tudott, hogy a hozott szerelvénynek mi a feladata, az alaphelyzet beállításakor a tulajdonos célirányosan tudja azt feltenni az asztalra.

Mondjuk inkább legyen 3 db 14-es Nohab vagy 3 db 230-as Szergely, mintsem külföldi járművekből kiállított belföldi szerelvények sokasága, esetleg a 60-as évek gyorsvonata mai IC kocsikból kiállítva :-) Utóbbi eset elkerülésére lehetne felhívást közzétenni, hogy milyen jellegű személyszerelvény, esetleg iránytehervonat hiányzik még. Tavaly emlékeim szerint pl. Ep.III. iránytehervonat (ehhez teljesen a véletlennek köszönhetően tudtam adni néhány Kzm kocsit) és egy gyorsvonati szerelvény hiányzott (e helyett ment az IC szerelvény).
Előzmény: szegecsszámláló (1819)