tomaszmodell Creative Commons License 2010.03.11 0 0 1861
Az elképzelés nem rossz, csak nálunk egyelőre kivitelezhetetlennek tartom :-(
Tavaly egy önköltéseg találkozón vettünk részt, ez az Unterrohr-i volt. Ez egy részben zártkörő, részben nyilvános rendezvény volt. Itt a saját moduljaink szállítási költségét leszámítva (ezt szponzorációban sikerült megoldani), mindent a résztvevők saját zsebből fizettek. Utazási költség, étkezés. Mivel nem kellett ottaludni, így a szállás költséget megspóroltuk. Így aki végig ott volt, körölbelül 3000 Ft utazási költségből, valamint körülbelül 35 € étkezéssel megúszta (jó tudom lehetett volna otthonról is hozni, de az nem igazán passzolt a rendezvényhez). Ehhez a kötséghez sikerült is találni naponta 3-7 résztvevőt.
A résztvevő modulok, állomások egy kivételével maximum egy óra autóútnyi távolságból érkeztek, és nem a Dunántúl másik végéből. Továbbá Kőszeg kivételével valamennyi modul az MBV-Graz tagjainak tulajdona volt. A rendezvény hozadékaként sikerült kiállítani osztrák modulokat saját kiállításunkon.
Idén két ilyen rendezvényen fogunk résztvenni. Az első a Bad Vöslau-i. Ennek előzetesen látható költségei per fő egy normálisabb Roco mozdony árában van. Ezt nem hinném, hogy sok magyar digitális modulterepasztal barát vállalná be. Ide a saját klubbunkból is csak 3 főt sikerült összeszedni, a többi érdeklődő egyesületi tag mindössze egy napra jön. Persze itthon ez némileg olcsóbb lenne, de nem nagyságrendekkel.
Előzmény: talpfaszámláló (1856)