negativ0001 Creative Commons License 2010.03.24 0 0 22460
Ja ja, BPvel van osszekeveredve nyugateuropaban, de Azsiaban az ottani olajtarsasaggal, Ausztraliaban az ottanival (abban az esteben BP, nem is kell mondjam miert) es igy tovabb es igy tovabb, mert a Castrol csak csomagot es csomagoni is fog. Megveszi az alap olajakat a finomitoktol es feladalekoljak es az olajuk ha megfelel az autogyartonak akkor hajra, de nem is az a lenyeg mostanaban, hogy egy motor sokat tartson, az nem profit.

" .... Leteszteltem 5-6 markat es meg a Luk Oil szintetikus is jobb, mint a Castrol Edge full synt 5-30-as ... "


Milyen teszteket végeztél? Betetted az olajat a mikrohullámú sütőbe? Esetleg az ujjaid között morzsolgattad az olajat (amint azt néhány "szakértőtől" már láttam)?

Nyugi, mert nem egy garazsban ment a "morzsolgatas", hanem egy finomitonak a laborjaban, ahova volt szerencsem bejutni egy par olajmintaval. Lefagyasztottak az olajakat -10 -20 -35 fokra es viszkozitast mertek, majd felhevitettek, aztan surlodas teszt, 10 15 percen keresztul, kozben valtoztattak a terhelest es mertek az elektromos motor hajtotta fogyasztast (Ah) , majd gyengebb mikroszkoppal ki lehetett nagyitani a surlodas nyomokat, itt aztan kiprobaltuk a piacon levo adalekokat is......bla bla bla, de ami igazan meggyozott az az egyik autoszerelo jovoltabol osszegyujtott hasznalt olaj mintakat vizsgaltunk, hogy melyikben mennyi gram fempor volt talalhato es a hasznalt olajnak(10.000-15.000km) meg mennyi jo tulajdonsaga maradt..........
na kb ennyi volt a morzsolgatas.....es ezek utan mondom, hogy a Castrol szar, de lehet, hogy valami kamu torok Castrol volt,de en soha nem fogok Castrolt hasznalni, pedig BMWm van.



Előzmény: SLX-350 (22413)