\"Erkettes!\" Creative Commons License 2010.04.10 0 0 1929
Kezdeném azzal, hogy az észlelt helyesírási és stilisztikai hibákat (és színmélység hibát) javítottam, azokról nem ejtenék szót, illetve IDŐSZAKOS OKTATÁSON majd kifejtek több dolgot a leírtakkal kapcsolatban. :)

CanGuru:
"A valós rakományokon a tulajdonos nevén kívül annak is kéne szerepelnie, hogy milyen kocsiba való (gyártó, típus), elkerülendő a rakomány illetve a vagon sérülését, ha nem megfelelő párosítással próbálkozik valaki."
Ne feltétlen habszivacs alapú szénrakományra gondolj, hanem a pici papírkockákra. A tulajdonos neve is alig fér el rajta. Ennyi eszünk meg már csak legyen hogy nem erőltetünk semmit.

"Nem lenne jobb ide beszúrni a kocsikártya képét, nem pedig a Függelékbe?"
A függelékben szükség van rá, az ÁFU-ba nyomtatókímélés céljából nem került bele. De feltételezem mindenkinél lesz mindegyik pár lapos összeállításból, így nem nagy fáradság összenézni a kettőt.


Továbbra is a következő fogalmakat tartom érdemesnek a javításra:

M44 409 részéről felvetve az Utasítás 2.52 Vágányfonódás című részét, miszerint
"Olyan hely, ahol két vágány tengelye a szabványosnál közelebb van egymáshoz." szövegről változzon-e "Olyan vágányszakasz, ahol a két vágány űrszelvénye érinti, vagy metszi egymást." szövegre, illetve az Utasítás 3.3.7 bekezdése, ami alapján "A továbbhaladást engedélyező alak bejárati jelzőt, továbbá az olyan fény bejárati jelzőt, amelynek továbbhaladást engedélyező jelzése nem a vonat hatására változik meg: azonnal továbbhaladást megtiltó állásba kell állítani, amint a vonat utolsó kocsija (járműve), illetve tolómozdonya elhagyta a bejárati vágány biztonsági határjelzőjét." szövegről a mondat végének megváltoztatásával "A továbbhaladást engedélyező alak bejárati jelzőt, továbbá az olyan fény bejárati jelzőt, amelynek továbbhaladást engedélyező jelzése nem a vonat hatására változik meg: azonnal továbbhaladást megtiltó állásba kell állítani, amint a vonat utolsó kocsija (járműve), illetve tolómozdonya elhagyta a bejárati vágány első biztonsági határjelzőjét." szövegre lehetne cserélni.


Illetve felvetnék egy szükségszerű javítást (ami CanGuru bejegyzése miatt jutott a fejembe):
Utasítás 4.1. "Az Írásbeli rendelkezés tömbösített formában kerül nyomtatásra. Mely 3x50 lapot tartalmaz."
Valóban rossz megfogalmazás, de ráadásul már nem is helytálló. Van még 3 írásbeli tömbünk ami hamarosan elfogy a "beszerezhető" utánpótlás" pedig már nem tömbösített, hanem leporellós formátumú. Kérdés megfelelne-e nektek az alábbiként átfogalmazva:
"Az Írásbeli rendelkezés tömbösített 3x50 lapot tartalmazó, vagy leporellós formában kerül nyomtatásra. Tömbösített írásbeli esetén rendelkezésre bármely lap felhasználható, nem kell másolati példányt hagyni a tömbben."