Wormie Creative Commons License 2010.04.11 0 0 2647

A New York Times portréja szerint a főként adományokból működő HCZ dolgozói folyamatosan házról házra járnak Harlemben

 

 

Remélem, nálunk is így fog működni. Annyi jogvédő van, plusz az "érdekköreik", most megmutathatják, milyen komolyan gondolják azt, amit eddig csak szavakban löktek oda (és kaszíroztak érte jó sok közpénzt).  Tessék, lehet adakozni.

 

De azt nagyon nem szeretném látni, hogy megint milliárdokért íratnak feasibility study-kat a cikkben említett módszer itthoni adaptálásáról. :-(((

 

 

Szerintem egyébként nem adekvát a hasonlítás. Azok az amerikaiak ki akartak törni. Nálunk meg éppenhogy visszafogják a kitörni vágyókat. :-( Lsd. Solt Ágnes tanulmány.

 

A világ összes pénze nem elég, ha az illetők, ill. jelen esetben a szüleik nem akarják a kitörést a mostani környezetből, hogy a gyerekeiknek jobb legyen.

Természetesen tisztában vagyok azzal, hogy ezt így nem lehet általánosságban kijelenteni, de a probléma sajnos éppen azokkal van, akik nem akarják. :-( Hiába az óvodáztatási támogatás, nem küldik el a gyerekeiket az oviba. Hiába kapnak napi 3x-i étkezést az iskolában, nem gondoskodnak arról, hogy a gyerekek oda eljussanak.

Ez a réteg az igazi nagy baj!