klsderm Creative Commons License 2010.04.19 0 0 2283
Kedves Kigi66!

A lábszár lézeres szőrtelenítésnél a cél az, hogy a páciens hasonló életet tudjon élni, mint akinek semmilyen szőrnövekedési problémája nincsen. Annyi szőre maradjon, ha szoknyát vesz fel nyáron és végigmegy az úton, pár méterről nem látszódjon a szőrzet egyáltalán. Ha pedig teljes szőrmentességet akar, akkor szabadon választhasson, ha borotválni akarja az alig látszódó szőrt, ám tegye, ha gyantázni akarja, tegye azt. Ne kegyen semmi komplikáció, kipattogzottság, gyulladás!

Általában 4-6 kezelésre vállalok 90%-os eredményt garanciával a lábszárra. Ez vonatkozik a „ benőtt szőrre” is. Mit jelent ez?
Menjünk visszafele: a hatodik kezelés után sem lesz a lábszár biliárdgolyó simaságú, véglegesen szőrmentes. A lábszáron lévő kb. 10 000 szőrszál több mint fele ténylegesen, örökre, véglegesen eltűnik. A másik fele pihésen visszanő, vékonyabb, világosabb, gyengébb, puhább lesz, a növekedése annyira lelassul, hogy ha nyár elején leborotváljuk, vagy gyantázzuk, akkor 2-3 hónapig nem lesz semmi gondunk vele. Pár száz szőrszál pedig megmarad, de ezek is erősen csökevényesen. És ha végighúzom a kezemet a lábszáron, akkor érezni lehet majd a szőrt? Igen. Érezni lehet egyfajta borostás érzetet, de ez a szőr már nem tud megnőni az eredeti nagyságára, nem tud „begyulladni” és nem tud benőni.

És a kérdésére válaszolva, mi történik három kezelés után? A visszanövő szőr annyira megpuhul, hogy könnyen beleilleszkedik a gyökérhüvelybe, nem fúrja azt át, így a benövés, gyulladás eltűnik. Szabadon lehet borotválni, gyantázni a szőrt a harmadik kezelés után. A harmadik-negyedik kezelés utáni alkalmak a szőrzetszám csökkentésre illetve a visszanövő szőrtömeg csökkentésére mennek.
Lassan 10 éve szőrtelenítek, de most volt egy páciensem, akinek hat kezelés után volt a lábszárán három szőrbenövése. A többségnek semmi szőrnövési rendellenessége nem volt.

Ha már ilyen részletesen kérdezte, hadd mondjam el, hogy a lábszár tényleges, teljes szőrmentességéhez kb. 14-16 kezelés szükséges a ma leghatásosabbnak tekintett elos-dióda lézer kezeléssel. Ki fizetné ezt meg?

Kádárdr
Előzmény: kigi66 (2282)