ötfelezős Creative Commons License 2010.04.26 0 0 106

A foto-video riportba azt is vedd bele, hogy az ELMŰ mindig (szó szerint MINDIG) mások helyett gallyaz, és ez így volt az első pillanattól kezdve, amikor a villamosenergia szolgáltatás elindult szép hazánkban, tehát még a pártállamra sem fogható:

Az 1931. évi XVI. törvény 24. par 2. bekezdés 3. pontja szerint az engedélyes a vezetékjog alapján a vezeték mentén levő fákat, bokrokat, fák és bokrok ágait, gallyait és gyökereit saját költségén eltávolíthatja, ha ezt a vezetékeknek és tartozékaiknak elhelyezése, javítása, karbantartása elkerülhetetlenül szükségessé teszi, vagy erre üzemzavar megakadályozása céljából van mellőzhetetlenül szükség és az ingatlan tulajdonosa vagy birtokosa a költségek előlegezése mellett megszabott méltányos határidő alatt a szükséges munkálatot el nem végzi.

 

A későbbiekben már nincs szó arról, hogy eldönthető lenne, kinek a költségén lehetne tervezetten, hanem egyértelműen a fa tulajdonosának a saját költségén kéne.

 

Az 1994-es törvény viszont nem is tette lehetővé, hogy elvigyék a nyesedéket, mert az megfogalmazta azt, hogy a faanyag a fa tulajdonosáé.

 

Egyébként 2005-ben, mikor a topicnyitó kedves hozzászólását írta, gyanúm szerint volt egy gentlemen's agreement, miszerint az ELMŰ továbbra is gallyaz mások helyett, de a levágott cukmákot eltávolítja az önkormányzat.

 

Ennyit arról, hogy kinek mi a dolga.

 

Előzmény: oskar66 (1)