Savanyún is szoktam, tárkonnyal, gomba is megy bele. Vagy vadasan. A gerincet tűzdelve, vörösborral - valamelyik Négyévszak könyvből :)
A combot finomfüvekkel sütve. Aprólékból tárkonyos leves. Egy időben gyakrabban készítettem, Lucával szeretjük. Aztán valahogy elmaradt, most visszaszoktatom magunkat, egészséges húsféle.
A paprikát nem esszük meg, ezért többnyire csak a szószba főzök belőle, amit így egyszerűbb eltávolítani. (Ráadásul ezek a gombócok korábbról maradtak, a múltkori karalábéfőzelékhez sok volt a gombóc, úgyhogy néhányat külön előfőztem, és lefagyasztottam.)
Nagyon finom lett a spárgasaláta. Majonézes. Aprítottam bele egy kisebb avokádót is, és Kalla útmutatása szerint a főtt tojást reszeltem. Jót tett neki, az egésznek az állaga homogénebb.