Keresés

Részletes keresés

hello40 Creative Commons License 2023.10.06 0 0 33311
hello40 Creative Commons License 2023.10.06 0 0 33310

Az imént visszakerestem: holnap lesz 2 hónapja, hogy a topicnyitó társunk, gcscott1  2023.08.07-én járt legutóbb itt.

 

Bár 2018. március 15-én a Baráthegyi Vakvezető Kutyakiképző Fiera nevű labradorja tüneményes újszülöttjeinek rajongótáboraként nyílt meg ez a fórum, de az élet bebizonyította az itt eltöltött évek alatt, hogy számtalan egyéb témának is van helye és létjogosultsága a beszélgetéseink, ill. az idehozott információink sorában.

 

Miután jó ideje a szépséges Bodza gazdiján + persze rajtam kívül más nem szólalt itt meg, hivatalosan is javaslom,  hogy ahogy évekkel ezelőtt ez a gyakorlatban már működött, a kutyák, macskák, más 4 lábúak ügyei mellett kulturális és egyéb, közhasznú információk megosztásának, meg akár személyes élményeknek is legyen teljesen természetes helye ez a topic!

Hátha akkor többen kedvet kapnak csatlakozni!

hello40 Creative Commons License 2023.10.06 0 0 33309
hello40 Creative Commons License 2023.10.06 0 0 33308

Még, ehhez a hírhez, folytatásként:

 

Három helyen alakítottak ki jelzőlámpával védett gyalogátkelőhelyet:

• a Teréz körút és a Szent István körút között az északi és 
• a déli oldalon, valamint 
• a Váci út és a Bajcsy-Zsilinszky út között a Szent István körút felőli részen.

 

 

A Nyugati téri gyalogátkelőket többek között a Blaha Lujza téri zebrák pozitív fogadtatása is inspirálta: a szintén a Nagykörút mellett található téren az elmúlt években lezajlott felújítás és átépítés során három helyen alakítottak ki gyalogátkelőket. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a gyalog közlekedők sokkal szívesebben veszik igénybe a felszínen található zebrákat, mint hogy le-fel lépcsőzve aluljárón keresztül menjenek át a tér túloldalára.

Előzmény: hello40 (33307)
hello40 Creative Commons License 2023.10.06 0 0 33307

Ezentúl mindig így fogok beköszönni: sziasztok, aki erre jár!

 

Akinek ez szintén jó hír, ahogy pl. nekem:

 

Már szabad az átkelés – Akadálymentesítették a Nyugati teret is

 

Három új gyalogos-átkelőhellyel bővült a Nyugati tér. A beruházásnak köszönhetően akadálymentesen, már az aluljáró használata nélkül is körbejárható a tér és a forgalmas közlekedési csomópont.

A fejlesztéssel közvetlen felszíni gyalogos-összeköttetést kapott a Váci út és a Bajcsy-Zsilinszky út, valamint a Teréz körút és a Szent István körút. A gyalogosátkelőkkel egy időben kerékpáros-átvezetések is létesültek a Nyugati térnél. Az aluljáró igénybevétele nélkül, már a felszínen is át lehet kelni a Nyugati tér különböző részei között gyalog. 

Hosszú évtizedek után ezzel nemcsak a mozgásukban korlátozott, valamint vak és gyengén látó közlekedők számára vált kényelmesen és biztonságosan átjárhatóvá a főváros egyik legforgalmasabb csomópontja, hanem az időseknek, a babakocsival és a kisgyermekkel közlekedőknek, valamint a bőrönddel utazóknak sem kell lépcsőzniük azért, hogy átjussanak a kereszteződésen!!!

 

KÖSZÖNJÜK, Fővárosi Önkormányzat!

hello40 Creative Commons License 2023.10.04 0 0 33306

Sziasztok, aki erre jár!

 

Ma Orka volt velünk - készséges partner volt minden játékhoz, és mikor az általunk eldugott játékai lázas keresgélésében elfáradt, lefeküdt 1-1 pillanatra pihenni! Egyébként érdeklődve figyelt mindnyájunkra, mikor szóltunk hozzá.

 

 

 

hello40 Creative Commons License 2023.10.03 0 0 33305
hello40 Creative Commons License 2023.10.03 0 0 33304

Újra aktuálissá válik a téma:

 

https://rtl.hu/belfold/2023/10/02/covid-19-koronavirus-vakcina-vedooltas-jarvanystrategia

 

„Nem szégyen a maszkot hordani, mint az ázsiaiak” – nyakunkon a járvány, kik és hogyan oltassák be magukat?"

 

Jön az őszi-téli járványszezon, és visszatér vele a koronavírus is. A szakértők szerint minimum a veszélyeztetett csoportoknak érdemes lenne védőoltást kapniuk, de úgy tűnik, hogy az állam elengedte ezt a dolgot, nincs friss járványstratégia, nem tudni frissített oltóanyagról, a háziorvosoknak fogalmuk sincs, mi lenne a protokoll. Aki a régi módszerekkel próbál vakcinához jutni, nehézségekbe ütközhet.

 

Az Európai Unió is készül a közelgő őszi-téli járványra. Az Európai Bizottság szeptember elején engedélyezte az Európai Unióban a BioNTech és a Pfizer gyógyszergyár által kifejlesztett módosított oltóanyagot, majd szeptember közepére az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) jóváhagyta, az Európai Bizottság pedig engedélyezte a Moderna által kifejlesztett Spikevax XBB.1.5 nevű, koronavírus elleni módosított oltóanyagának alkalmazását is.

 

járvány idején megismert tájékoztató csatornákon, a 1812-es ingyen hívható telefonszámon, a koronavirus.gov.hu és a vakcinainfo.gov.hu oldalakon, a Magyar Kormány koronavírus-tájékoztató Facebook-oldalán nincs friss információ.

A koronavirus.gov.hu-t lekapcsolták január elsején, a cím a kormany.hu-ra mutat. Az oldal utolsó, 2022. december 28-i hírét szerencsére meg lehet találni Facebookon, a koronavírus-tájékoztató oldalon, ami a szokott módon az előző hét összesített adatait közli a koronavírusban elhunytak, a gyógyultak, a megbetegedettek és az oltottak számáról.

 

Az EESZT oldalát kipróbálva úgy tűnik, hogy jelenleg a három oltással rendelkező, egészséges állampolgárok minden további nélkül találnak közeli időpontot Budapesten egy újabb emlékeztető vakcinára. Azok viszont, akik az összes lehetséges oltást megkapták – például két Astrát és három Pfizert – az alábbi elutasító üzenettel találkoznak. Még akkor is, ha idős krónikus betegek, így a veszélyeztetett csoportba tartoznak.

 

Az aktuális vírushelyzetről Dr. Jakab Ferenc, a Pécsi Tudományegyetem rektorhelyettese:

 

„A világban mindenhol, így hazánkban is emelkednek az esetszámok. Új, az omikronhoz közel álló alvariánsok érkeznek, amelyek nagy ütemű terjedéssel végigsöpörnek a lakosságon, sok fertőzöttet hagyva maguk után. Erre számítani kell” – tette hozzá a pécsi virológusprofesszor, aki szerint az új alvariánsok, így az Eris vagy a Priola által okozott náthás, influenzaszerű tünetek az omikronéhoz hasonlóan enyhék: felső légúti panaszokat, torok- és fejfájást, orrfolyást tapasztalhatnak a fertőzöttek.

 

Amíg ez így marad, addig nagy eséllyel a kórházi esetszámok, a súlyos lefolyású fertőzések és ezzel párhuzamosan a halálesetek számának növekedése nem várható.

 

Ami viszont várható az őszi-téli időszakban, az az, hogy a többi szezonális betegséggel párhuzamosan a covidfertőzések száma is emelkedik majd. „De nem olyan fertőzési hullámokról kell beszélni, mint a világjárvány idején. Tudomásul kell venni, hogy ez a vírus beépült a felső légúti megbetegedéseket okozó vírusok sorába”

 

„Addig nincs is probléma, amíg egy olyan variáns nem érkezik, aminek a terjedési képessége és sebessége az omikronéval megegyezik, viszont ismét képes lesz nagy arányban fertőzni a tüdőt, és olyan súlyos megbetegedést, tüdőgyulladást okozni, mint az eredeti vuhani variáns. Ha a kettő – a magas fertőző potenciál és a veszélyesség – kombinálódik, az rossz szcenárió, de jelenleg ilyenről nem tudunk.”

 

A koronavírus továbbra is egy új, sokat változó vírus, amit nem szabad félvállról venni. A betegség hosszú távú hatásairól, a long covidról még mindig nagyon keveset tudunk, és azt sem szabad elfelejteni, hogy bármikor megjelenhet egy a mostaniaknál jóval veszélyesebb variáns” – tette hozzá. Hasonlóan vélekedett nemrég Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosa is.

hello26 Creative Commons License 2023.10.03 0 0 33303

Nagyon örülök Karikó Katalin Nobel díjának!

Mikor még mindnyájan naponta itt voltunk, már akkor ezért szurkoltunk neki!

Szívből gratulálok neki, és még további nagyszerű eredményeket 

kívánok neki! ♥️👏

hello40 Creative Commons License 2023.09.30 0 0 33302

Akit érdekel:

 

Rengeteg könyv, köztük számtalan újdonság a Millenárison tartott Nemzetközi Könyvfesztiválon, aminek holnap lesz az utolsó napja. Az idei díszvendég Hollandia.

 

Olyan jó volt látni, hogy az óriási hömpölygő tömegben minden korosztály megtalálható.

Majd utólag biztosan fogjuk olvasni, a hatalmas érdeklődés milyen tömegű könyv megvásárlását is eredményezte, de ahogy ma én láttam, pl. a dedikáló pultoknál mindenütt hosszú sorok álltak, többek 3-4 kötettel a kezükben. Az összes kiadó saját standdal van jelen, a friss kiadások mellett a régebbi köteteik is megvásárolhatók, a helyszínen többnyire 20-25 % kedvezménnyel.

 

Én hű maradtam önmagamhoz: 2 új Csányi Vilmos kötetet vettem meg, és természetesen dedikáltattam is. A vékonyabbat szerintem még ma ki is olvasom. Érdekes és nagyszerű a stílusa, mint mindig.

hello40 Creative Commons License 2023.09.27 0 0 33301

Ma Bea Gaiát hozta el, tanítgattuk, hogy hozza vissza, adja a kezünkbe az eldobott tárgyat: ez nem ment simán, többször kellett szólni neki, hogy adja is vissza,  vagy menjen át a kezünkben tartott karikákon - ezt egyből, minden fenntartás nélkül, mindnyájunknál meg is tette.

Már nagyon szépen ül, felszólításra le is fekszik, tud forogni, és póráz nélkül is követ bármelyikünket, ha ott a jutifalat a kezünkben. :-))  Megint nagyot nőtt, mióta legutóbb találkoztunk vele.

 

   

 

 

Előzmény: hello40 (33300)
hello40 Creative Commons License 2023.09.27 0 0 33300

Sziasztok!

 

Ha nem csak engem érdekel a mesterséges intelligencia, mint téma, hozok egy idevágó, új információt:

 

https://sg.hu/cikkek/it-tech/155264/garantaltan-jogtiszta-kepeket-general-a-getty-images-mi-je

 

 

Nos, ehhez annyit, hogy nem tudom, ma melyik kutyákkal találkozom a klubban, de az én róluk készített fotóim valódiak és garantáltan jogtiszták! :-))

hello40 Creative Commons License 2023.09.23 0 0 33299

Idehozom a fotóját, hadd lássa az is őt, aki esetleg a cikket nem nyitja meg! Mert Kabos megérdemli!!! 

 

 

 

Előzmény: hello26 (33298)
hello26 Creative Commons License 2023.09.23 0 0 33298

Szia!

Ez a kutya is nagyon fontos hivatást látott el kiválóan, ès mèg nagyon bájos is a pofija. Köszi, hogy idehoztad. Èrdekes, hány fajta rendelkezik különleges kèpessêgekkel. Mindig bebizonyosodik, milyen csodálatos társaink.

Előzmény: Senior55 (33297)
Senior55 Creative Commons License 2023.09.21 0 1 33297
hello40 Creative Commons License 2023.09.21 0 0 33296

Még egy, szerintem  érdekes téma, ami mindenkit érint, aki használja ezt a szolgál:

 

https://sg.hu/cikkek/it-tech/155197/jelentosen-bovul-a-google-chatbotjanak-tudasa

hello40 Creative Commons License 2023.09.21 0 0 33295

Az egyik, általam fontosnak tartott témában az EU is megmoccant:

 

Az Európai Bizottság márciusban benyújtott, a javításhoz való jogról szóló javaslata közös szabályokat vázol fel az áruk javításának előmozdítására. Az EU egyben ösztönözné a fogyasztókat a hulladéktermelés csökkentését, megerősítve az európai Green Deal célkitűzéseit, de a kontinens még messze van attól, hogy elérje céljait a gyártók hibás termékek javítására vonatkozó kötelezettségeivel kapcsolatban.

 

"A javítás megerősítése, a javításhoz való jog fontos eszköze az erőforrások megőrzésének és az egyre növekvő pazarlás elleni küzdelemnek, és ötvözi a fogyasztóvédelmet.

 

A mobiltelefonokra és táblagépekre vonatkozó környezetbarát tervezési és energiafogyasztás címkézésére vonatkozó uniós szabályok biztosítják, hogy a mobiltelefonok és táblagépek gyártóinak hét évig javítási információkat és pótalkatrészeket, például kijelzőket és akkumulátorokat, öt évig pedig szoftverfrissítéseket kell biztosítaniuk. Az alkatrészeknek emellett könnyebben cserélhetőnek kell lenniük.

hello40 Creative Commons License 2023.09.20 0 0 33294

Ma Maya volt velünk:

 

hello40 Creative Commons License 2023.09.18 0 0 33293

Kedves Fórumtársak!

 

Szeptember 3. óta rajtam kívül SENKI nem írt ide semmit. :-((

Én tartom a frontot, mert TUDOM, hogy VANNAK a fórumnak olvasói, ha megszólalni nem is hajlandók.

 

Mindenesetre legalább az okát szeretném tudni, pl. hoppaa a pozitív indulás után miért tűnt el.

Pandiról legalább tudom, hogy nagyon nagy munkában van, de - lazításul, kikapcsolódásként - legalább olykor talán erre is szánhatna pár percet. Már csak azért is, hogy tudósítson róla, hogy vannak a 4 lábú családtagjaik! Attól, hogy a korábbi macskások már nincsenek itt, másokat is - rajtam kívül is - érdekelhet a sorsuk!

Panniról, a tündéri labrador hogylétéről pláne szeretnék olvashatni!

 

https://www.youtube.com/watch?v=ezuka3BzL_s

 

 

 

 

hello40 Creative Commons License 2023.09.18 0 0 33292

Sziasztok!

 

Van, ahol már rájöttek, hogy az állandóan vásárolj újat helyett milyen fontos a meglévő tárgyaink javíthatósága!

 

https://sg.hu/cikkek/it-tech/155152/7-evig-kell-alkatreszt-biztositani-a-muszaki-eszkozokhoz-kaliforniaban

 

Kalifornia a legnagyobb technológiai cégek sokaságának otthona és az Egyesült Államok legnépesebb állama, így különösen nagy jelentősége van, hogy a fogyasztói elektronikára és készülékekre vonatkozó borzasztó erős javítási jogról szóló törvényt fogadtak el. Az állami közgyűlés egyhangú szavazata előtt a törvényjavaslat a szenátuson is ellenvetés nélkül ment át.

 

Az alkatrészek és szerszámok árazása "tisztességes és ésszerű" keretek között kell maradjon. A törvényjavaslat előírja, hogy a "nem hivatalos márkaszerviznek" minősülő javítóműhelyeknek erről a tényről írásban tájékoztatniuk kell az ügyfeleket, és közzé kell tenniük, hogy használt vagy harmadik féltől származó cserealkatrészeket használnak-e.

 

A Kaliforniában, New Yorkban és Minnesotában 2024-ben hatályba lépő javítási törvények mellett Európában is készülnek hasonló törvények, amelyek a javítási szolgáltatásokat, a cserélhető akkumulátorokat, az USB-C szabványosítást, valamint a javítás és a fenntarthatóság egyéb aspektusait érintik.

 

Vajon hozzánk mikorra jutnak el!?!?

hello40 Creative Commons License 2023.09.13 0 0 33291

Remélem,  jól vagy, minden rendben, hogy 10 napja nem jártál erre!!!

Előzmény: hoppaaa (33283)
hello40 Creative Commons License 2023.09.13 0 0 33290

Ma új vendégünk volt Mályva, Gaia alomtestvére, de neki Bea hagyja megnőni a pulibundáját:

 

 

Vele volt Orka is -  a 3. képen együtt vannak. a 4.-en vár a következő feladatra, amíg Mályvával játszunk.

Előzmény: hello40 (33289)
hello40 Creative Commons License 2023.09.13 0 0 33289

Tényleg senki sehol rajtam kívül? 

Elszomorít, tulajdonképpen nem is igazán értem.

 

Azért a mai kutyafotókat majd még felrakom.

hello40 Creative Commons License 2023.09.08 0 0 33288

Sziasztok!

 

Olyan szívmelegítő ezeket olvasni és látni Baráthegyiék augusztusi hírlevelében:

 

hello40 Creative Commons License 2023.09.07 0 0 33287
hello40 Creative Commons License 2023.09.06 0 0 33286

Sajnos még nem tudtam elmenni a klubba, pedig tudom, ma Bea jött - majd utólag megtudom, melyik kutyáival.

Így csak gondolatban voltam velük ma délelőtt.

hello40 Creative Commons License 2023.09.05 0 0 33285

Valami kellemesebb téma a WWF hírleveléből:

 

A "Gallér"-nak keresztelt barna medve ismét felbukkant a Bükkben, ezúttal nemcsak a vadkamerának mutatta meg magát, hanem egy túrázócsapattal futott össze, akik helyesen azonnal jelentették a medveészlelést a Bükki Nemzeti Park Igazgatóságnál. Az állatot a Bánya-hegy és a Kis-kőháti-zsomboly közötti turistajelzésen látták.

 

Plusz egy hasznos infókat tartalmazó videót is mellékeltek:

 

https://www.youtube.com/watch?v=LDbI3Z0aHh0

hello40 Creative Commons License 2023.09.05 0 0 33284

Nos, most más ügyben, de ezúttal nincs sikerélményem, ugyanis a szentséges Google eleve csak fizetős kuncsaftnak hajlandó segítséget nyújtani, holott egyértelműen az ő hibájukból nem működik az egyik funkciójuk. 

 

Szegények nyilván tönkremennének, ha a azokkal is szóba állnának, akik nem igénylik a fizetős minimum 100 GB tárhelyet, ellenben tehetetlenek a Google által előidézett hiba elhárításával!

 

 

Orbitális naivitás részemről üzleti tisztességet elvárni egy ekkora mamutcégtől?

hoppaaa Creative Commons License 2023.09.03 0 0 33283

Szerencsére sokfelé találkozni ilyen ügyfélszolgálatossal. A nagy számok törvénye alapján sem lehet mindig szerencsém.

Előzmény: hello40 (33282)
hello40 Creative Commons License 2023.09.02 0 0 33282

Sziasztok!

 

Még élek, de tegnap túl azon, hogy alaposan kidühöngtem magam, tovább is léptem. Olyannyira, hogy a nap második felében eljutottam oda, hogy nézzek szembe a rideg tényekkel: többe kerül rávenni egy szerelőt, jöjjön ki, nézze meg, hátha tud kezdeni a nyomtatóval valamit alkatrészcsere nélkül is. Oszt' max. kiderül, hogy mégse...  :-((

Elkezdtem nézegetni a neten, milyen, hol és mennyi egy új. Az árán és az elérhetőségén kívül az volt a keresési alap, hogy ugyanilyen festékpatronok kelljenek bele - legalább ezt sikerüljön megmentenem a meglévőből.

Láttam egyet, ami első ránézésre szimpatikus volt, de többet akartam megtudni róla, ezért felhívtam a Media Markt online ügyfélszolgálatát - és azt is mondhatom, hogy az illetővel való beszélgetésem alapján, miután  minden szükséges információról tájékoztatott, amihez végtelenül udvariasan és előzékenyen kajtatott utána a különböző adatoknak, közben, hallva a hangomon, hogy nem vagyok jól, mielőbbi gyógyulást is kívánt, majd megkereste, hogy a kérdéses termék melyik áruházukban kapható, és oda fel is adta a rendelésemet!!!

Ami a házhozszállítással együtt sem kerül annyiba, mint amilyen árakat a szervizesek mondtak!!!

3 munkanapon belül hozzák. Új, biztonságos forrásból, garanciálisan.

Nem győztem mindezt megköszönni neki, és mondtam, hogy remélem, a cég tudja, személyében milyen ritka kincset alkalmaz!!!

És hogy a rengeteg pökhendi, lesajnáló szervizes reakció után mit jelent az ő stílusa és segítsége nekem!

 

Hihetetlen jó volt megtapasztalni, hogy ilyen létezik még!

 

 

Előzmény: hello40 (33281)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!