Keresés

Részletes keresés

11_11 Creative Commons License 2024.03.14 -1 0 5442

            Rómaiaknak írt levél   5. fejezet: (6-7, 10, 14, 20-21v)

 

Békesség Istennel.

 6 Amikor még erőtlenek voltunk, Krisztus éppen akkor meghalt a bűnösökért, 7 noha az igazért is alig hal meg valaki, legföljebb jó emberért vállalják a halált.  

10 Mert ha Istent Fia halála kiengesztelte akkor, amikor még ellenségek voltunk, most, hogy kibékültünk vele, annál inkább megmenekülünk az ő életében. 

 A bűn és a kegyelem szembeállítása.

14 Mindamellett a halál Ádámtól Mózesig úrrá lett azokon is, akik nem vétkeztek a törvényt megszegve, mint Ádám, aki az Eljövendőnek előképe.

20 Közben azonban belépett a törvény, hogy vele szaporodjék a bukás. Ahol azonban elhatalmasodott a bűn, túláradt a kegyelem, 21 hogy amint a halálban uralkodott a bűn, úgy uralkodjék az örök életre szóló megigazulás által a kegyelem is, Urunk, Jézus Krisztus által.

 

 

 

11_11 Creative Commons License 2024.03.12 -1 0 5441

 

2009. 5. 13. / + 2024 3. 12. de 5,óra  

Korintusiaknak írt II. levél   5. fejezet: 1-21. v

 

Az örök élet reménye. Tudjuk ugyanis, hogy ha földi sátrunk leomlik, Istentől kapunk lakást: örök otthont a mennyben, amit nem emberi kéz épített. 2Azért is sóhajtozunk itt, mert szeretnénk beköltözni mennyei otthonunkba. 3Ha beköltözünk, többé nem látszunk ruhátlannak. 4Amíg tehát e sátorban lakunk, szorongva sóhajtozunk, mert nem azt akarjuk, hogy levetkőztessenek, hanem hogy felöltöztessenek, s így ami halandó, azt elnyelje az élet. 5Maga Isten készített erre elő, a Lelket adva nekünk foglalóul. 6 Ezért tölt el a bizalom minket, s nem feledkezünk meg róla, hogy míg e testben vándorként élünk, távol járunk az Úrtól. 7 A hitben élünk, a szemlélet még nem osztályrészünk. 8 m bizalom tölt el bennünket, így jobban szeretnénk megválni a testtől és hazaérkezni az Úrhoz. 9 Ezért is igyekszünk kedvében járni, akár közel vagyunk hozzá, akár távol járunk tőle. 10Mindnyájunknak meg kell ugyanis jelennünk Krisztus ítélőszéke előtt, hogy ki-ki megkapja, amit testi életében kiérdemelt, aszerint, hogy jót vagy gonoszat tett-e.

Az apostol felelőssége. 11 Mivel az Úr félelme átjár bennünket, igyekszünk meggyőzni az embereket, hiszen az Isten ismer minket, és remélem, hogy a ti lelkiismeretetek előtt is tisztán állunk. 12 Ezzel nem akarjuk magunkat nektek ismét ajánlani, csak arra nyújtunk módot, hogy velünk dicsekedhessetek, s így azoknak, akik látszatra ugyan dicsekedhetnek, belsőleg azonban nem, legyen mit felelnetek. 13 Ha ugyanis nem vagyunk eszünkön, az Istenért nem vagyunk, s ha eszünkön vagyunk, értetek vagyunk. 14Mert Krisztus szeretete ösztönöz minket, hiszen arra a meggyőződésre jutottunk, hogy ha egy mindenkiért meghalt, akkor mindenki meghalt. 15 És ő azért halt meg mindenkiért, hogy akik élnek, ne maguknak éljenek, hanem annak, aki értük meghalt és feltámadt. 16 Ezután tehát nem ismerünk senkit emberi szempontból. Ha Krisztust azelőtt emberileg ismertük is, most már nem úgy ismerjük. 17 Mindenki, aki Krisztusban van, új teremtmény. A régi megszűnt, valami új valósult meg. 18 De ezt Isten viszi végbe, akit Krisztus kiengesztelt irántunk, és aki minket a kiengesztelődés szolgálatával megbízott. 19 Isten ugyanis Krisztusban kiengesztelődött a világgal, nem tartja számon vétkeinket, sőt ránk bízta a kiengesztelődés igéjét. 20 Tehát Krisztus követségében járunk, maga az Isten int benneteket általunk. Krisztus nevében kérünk: engesztelődjetek ki az Istennel! 21 Ő azt, aki bűnt nem ismert, „bűnné” tette értünk, hogy benne „Isten igazságossága” legyünk.

 

 

 

11_11 Creative Commons License 2024.03.11 -1 0 5440

János evangéliuma  10. fejezet: (1, 3, 5-6, 8-11, 14-15, 28, 35-38, 41, v)

 

A jó pásztor.

1„Bizony, bizony, mondom nektek: Aki nem a kapun megy be a juhok aklába, hanem máshonnan hatol be, az tolvaj és rabló. 3Az őr kinyit neki, a juhok pedig megismerik a hangját. Nevükön szólítja juhait, és kivezeti őket. 5Idegen után nem mennek, hanem elfutnak tőle, mert az idegennek nem ismerik a hangját.” 6Ezt a példabeszédet mondta nekik Jézus, de nem értették, mit akart vele mondani. 8Azok, akik előttem jöttek, tolvajok és rablók. Nem is hallgattak rájuk a juhok. 9Én vagyok a kapu. Aki rajtam keresztül megy be, üdvözül, ki-be jár és legelőt talál. 10A tolvaj csak azért jön, hogy lopjon, öljön és pusztítson. Én azért jöttem, hogy életük legyen és bőségben legyen. 11Én vagyok a jó pásztor. A jó pásztor életét adja juhaiért. 14Én vagyok a jó pásztor, ismerem enyéimet, és enyéim is ismernek engem, 15mint ahogy az Atya ismer engem és én ismerem az Atyát. Életemet adom a juhokért.

 

Jézus Isten Fiának nevezi magát.

28Örök életet adok nekik, nem vesznek el soha, nem ragadja ki őket a kezemből senki.

35 Ha már azokat is isteneknek mondta, akikhez az Isten szólt, és az Írás nem veszítheti érvényét, 36akkor hogy vádolhatjátok káromlással azt, akit az Atya megszentelt és a világba küldött, azért, mert azt mondtam: Isten Fia vagyok? 37Ha nem Atyám tetteit viszem végbe, ne higgyetek nekem. 38De ha azokat viszem végbe, akkor ha nekem nem hisztek, higgyetek a tetteknek, hogy végre lássátok és értsétek: az Atya bennem van s én az Atyában vagyok.”

 

Jézus átkel a Jordánon.

 

41 Sokan fölkeresték, mert így gondolkodtak: „János ugyan egyetlen csodát sem tett, de amit mondott róla (Jézusról), az mind igaznak bizonyult.”

rhénai Creative Commons License 2024.03.11 -1 0 5439

VIG  ASZTAL  Ó

Előzmény: polária (5438)
polária Creative Commons License 2024.03.10 -1 0 5438

Jöjj el .jöjj el.jöjj el VIGASZTALO ! Ámen !

Leslie07 Creative Commons License 2024.03.10 -2 0 5437

 

 

A szentté avatást nem emberek végzik,hanem a Segítő Isten a Szentszellem,

akit az Úr Jézus elküldött,ahogyan azt megígérte:

 

János 14:26 Ama Vigasztaló pedig, a Szent Szellem, akit az én nevemben küld az Atya, Ő mindenre megtanít majd titeket, és eszetekbe juttatja mindazokat, amiket mondottam néktek.

 

János 16:7 De én az igazat mondom néktek: Jobb néktek, hogy én elmenjek: mert ha el nem megyek, nem jön el hozzátok a Vigasztaló: ha pedig elmegyek, elküldöm Őt tihozzátok. 8 És Ő, amikor eljön, megfeddi a világot bűn, megigazulás és ítélet tekintetében. 9 Bűn tekintetben, hogy nem hisznek énbennem, 10 Megigazulás tekintetében, mert én elmegyek az én Atyámhoz, és többé nem láttok engem, 11 És ítélet tekintetében, mert e világ fejedelme megítéltetett. 12 Még sok mondanivalóm van hozzátok, de most el nem hordozhatjátok. 13 De mikor eljön Ő, az igazságnak Szelleme, elvezet majd titeket minden igazságra. Mert nem magától szól, hanem azokat szólja, amiket hall, és a bekövetkezendőket megjelenti néktek. 14 Ő engem dicsőít majd, mert az enyémből vesz, és megjelenti néktek.

 

 

1.Péter 1: 2 Akik ki vannak választva az Atya Isten eleve rendelése szerint, a Szellem megszentelésében, engedelmességre és Jézus Krisztus vérével való meghintésre: kegyelem és békesség adassék néktek bőségesen. 3 Áldott az Isten és a mi Urunk Jézus Krisztusnak Atyja, aki az Ő nagy irgalmassága szerint újonnan szült minket élő reménységre Jézus Krisztusnak a halálból való feltámadása által, 4 Romolhatatlan, szeplőtelen és hervadhatatlan örökségre, amely a mennyekben van fenntartva számunkra, 5 Akiket Isten ereje őriz hit által az üdvösségre, amely készen van, hogy az utolsó időben nyilvánvalóvá legyen.

 

2. Thess. 2:13 Mi pedig mindenkor hálaadással tartozunk az Istennek tiérettetek atyámfiai, akiket szeret az Úr, hogy kezdettől fogva az üdvösségre jelölt ki titeket az Isten, a Szellem megszentelésében és az igazság hitében; 14 Amire el is hívott titeket a mi Evangéliumunk által, hogy részesei legyetek a mi Urunk Jézus Krisztus dicsőségének.

Előzmény: Lamma lamasszu (5417)
11_11 Creative Commons License 2024.03.07 -1 0 5436

Mihály legyőzi a sárkányt.

 

9 Levetették a nagy sárkányt, az ősi kígyót, aki maga az ördög, a sátán, aki tévútra vezeti az egész világot. A földre vetették, s vele együtt letaszították angyalait is. ( Jelenések: 12: 9)

Amikor Isten kimondja az ítéletet a kígyó felett, az ítélet nem a kígyó nevű állatra vonatkozik, hanem magára az ördögre. A kígyó porban csúszó léte a Sátán megalázottságát és büntetését szimbolizálja.

 

Pillanatnyi győzelme ellenére a Sátán megalázott és legyőzetett lesz. Nem lehet teljes a győzelme az emberek felett, nem tudja őket teljesen maga mellé állítani az Isten elleni küzdelmében, mert Éva magva harcolni fog az ő magvával, és Éva utóda végül a fejére fog taposni. Figyeljük meg, hogy a kígyót a szöveg szinte időtlennek tekinti: jelen lesz akkor is, amikor Éva utóda a fejére tapos majd. Az Újszövetség ezt a képet a Sátán vereségével – nem pedig valódi kígyók eltaposásával – azonosítja. „A békesség Istene pedig összezúzza a Sátánt lábatok alatt hamarosan.” (Róm 16,20; vö. Lk 10,19) A kígyó feletti ítélet Krisztus végső győzelmére mutat előre: „Mivel pedig a gyermekek test és vér részesei, ő is hozzájuk hasonlóan részese lett ezeknek, hogy halála által megsemmisítse azt, akinek hatalma van a halálon, vagyis az ördögöt; és megszabadítsa azokat, akik a haláltól való félelem miatt egész életükben rabok voltak.” (Zsid 2,14-15); „Lefegyverezte a fejedelemségeket és a hatalmasságokat, nyilvánosan megszégyenítette őket, és Krisztusban diadalmaskodott rajtuk.” (Kol 2,15) .

11_11 Creative Commons License 2024.03.07 -1 0 5435

  Izajás könyve   40. fejezet

A próféta meghívása 8 Kiszárad a fű, elhervad a virág, de Istenünk szava örökké megmarad.”

A gondviselés hatalma 31 De akik az Úrban bíznak, új erőre kapnak, szárnyra kelnek, mint a sasok. Futnak, de nem fáradnak ki, járnak-kelnek, de nem lankadnak el.

Rómaiaknak írt levél  8. fejezet 

Megszentelődés Krisztusban. 11 Ha pedig bennetek lakik annak Lelke, aki feltámasztotta Jézust a halálból, ő, aki Krisztus (Jézust) feltámasztotta a halottak közül, halandó testeteket is életre kelti bennetek lakó Lelke által. A keresztény remény bizonyossága. 28 Tudjuk azt is, hogy akik Istent szeretik, azoknak minden javukra válik, hiszen ő saját elhatározásából választotta ki őket.

           Rómaiaknak írt levél  12. fejezet:

Istennek tetsző élet. 2 Ne hasonuljatok a világhoz, hanem gondolkodástokban megújulva alakuljatok át, hogy felismerjétek, mi az Isten akarata, mi a helyes, mi a kedves előtte és mi a tökéletes.

           Tesszalonikaiaknak írt I. levél   5. fejezet

 

 

Az Úr eljövetelének ideje bizonytalan. 5 Hiszen mindnyájan a világosság és a nappal fiai vagytok. Nem vagyunk az éjszakáé, sem a sötétségé.

11_11 Creative Commons License 2024.03.04 -1 0 5434

 

Majd a mennyei Bírótól megkapod a  választ ! 

Előzmény: polária (5433)
polária Creative Commons License 2024.03.04 0 1 5433

Hölgyem elmosogattál már ma ? Megöntözted a virágokat ? Imádkoztál Isten szándékára ?

Foglald el magadat !

Előzmény: 11_11 (5432)
11_11 Creative Commons License 2024.03.03 -1 0 5432

           2022.9.26 .     Voki toki.   I 1333 . ???

 

 Máté: 13:33  A kovász. 33 Ismét más példabeszédet mondott: „A mennyek országa hasonlít a kovászhoz, amelyet fogott az asszony, belekeverte három mérő lisztbe, s az egész megkelt tőle.”

  Márk: 13:33   Figyelmeztetés az éberségre.  33 Vigyázzatok, legyetek éberek, mert nem tudjátok, mikor jön el az idő.

 

Meg van ! A Titok.

 

 2024,1, 27.  /1333  Voki toki Te vetitettél, te ültél a széken a képen  az író asztalnál ?

 

2024 3, 3 de óra  3 .  / 1333. Voki toki . Ma is  Te vetítettél 3 órakor !

 

  Most már tudom !

Köszönöm !!!  Nagyon szép ,ez már az új világ?

 

A Biblia idézeteket “teljesítem.”

 

  Máté evangéliuma   3. fejezet:  ( 1-3, 7-8,v ) 1 Ezekben a napokban Júdea pusztájában fellépett Keresztelő János, 2 és így prédikált: „Tartsatok bűnbánatot, mert közel van a mennyek országa!” 3 Ő az, akire Izajás próféta utal, amikor ezeket mondja: „A pusztában kiáltónak szava: Készítsétek az Úr útját, egyengessétek ösvényeit!”

 

7Amikor látta, hogy sok farizeus és szadduceus jön megkeresztelkedni, így szólt hozzájuk: „Viperák fajzata! Ki tanított benneteket arra, hogy fussatok a közelgő harag elől? 8 Teremjétek a bűnbánat méltó gyümölcsét!

 

 

 ÁMEN.

polária Creative Commons License 2024.03.03 -1 0 5431
11_11 Creative Commons License 2024.02.29 -1 0 5430

 

Köszi.

 

Ez is  benne van a bibliában?

 

 

Ki írta ?  fejezet,?  vers ? 

Előzmény: polária (5428)
polária Creative Commons License 2024.02.29 -1 0 5429

ISTEN SZÁNDÉKÁRA fohászkodjunk és lám ez az ima benne van a bibliában is.

 


Mi Atyánk, aki a mennyekben vagy,
szenteltessék meg a te neved;
jöjjön el a te országod;
legyen meg a te akaratod,
amint a mennyben, úgy a földön is.
Mindennapi kenyerünket add meg nekünk ma;
és bocsásd meg vétkeinket,
miképpen mi is megbocsátunk
az ellenünk vétkezőknek;
és ne vígy minket kísértésbe,
de szabadíts meg a gonosztól!
(Mert tiéd az ország, a hatalom és a dicsőség
mindörökké.) Ámen.

polária Creative Commons License 2024.02.29 -1 0 5428

Gyertek imádkozzuk együtt :

 

HISZEK EGY ISTENBEN

mindenható Atyában,

mennynek és földnek Teremtőjében.


És Jézus Krisztusban,

az Ő egyszülött Fiában,

a mi Urunkban;
aki fogantatott Szentlélektől,

született Szűz Máriától;
szenvedett Poncius Pilátus alatt;
megfeszítették, meghalt és eltemették.
Alászállt a poklokra,

harmadnapon feltámadt a halottak közül;
fölment a mennybe,

ott ül a mindenható Atyaisten jobbján;
onnan jön el ítélni élőket és holtakat.


Hiszek Szentlélekben.
Hiszem a katolikus Anyaszentegyházat;
a szentek közösségét,

a bűnök bocsánatát;
a test feltámadását

és az örök életet.

Ámen !

11_11 Creative Commons License 2024.02.28 -1 0 5427

 

 

A Biblia  tanácsokat ad, hogyan imádkozunk.

 

 

Az imádság. 6 Te, amikor imádkozol, menj be a szobába, zárd be az ajtót, s imádkozzál titokban mennyei Atyádhoz! S mennyei Atyád, aki a rejtekben is lát, megjutalmaz. Máté evangéliuma 6. fejezet.6-

 

A saját szívünket tárjuk ki  akihez  imádkozunk Isten felé, aki a rejtekben is lát csak Te és Isten, érted  már?   

 

 

 

 

 

Előzmény: polária (5426)
polária Creative Commons License 2024.02.28 -1 0 5426

Mindenki ugy imádkozik ahogyan akar illetve amiképpen sikerül neki.

Én mostanában a HISZEKEGY IMÁT komálom.

Előzmény: 11_11 (5425)
11_11 Creative Commons License 2024.02.28 -1 0 5425

Bocsánatot  kérek,  ha  valakit  megsértettem.

A Biblia.

Bocs nem ítélkezek, nem vagyok bíró . Csak a gyerek koromra emlékszem ,  a családomban különböző  templomban jártak,  rózsafüzér nélkül imádkoztak, a bibliában is kerestem. Jézus sem  használta.  

 A lexikonban találtam meg,

Biblia a bálványokról ír, rózsafüzéről  nem ír,  de  a lexikon megadta a választ , ez is hozzátartozik  a Biblia  kutatása , és  olvasáshoz  számomra.

 

 

 

 

 

suta3 Creative Commons License 2024.02.28 0 0 5424


Látom, hogy a rendet és a szabályokat nem tiszteled. És ha már másképpen nem megy, akkor megpróbálsz egy kis személyeskedéssel bosszút állni. : )

Előzmény: Lamma lamasszu (5421)
polária Creative Commons License 2024.02.28 0 1 5423

http://www.biblia.hu/

A biblia 1300 oldal már eleve tulterjeng rengeteg szószaporitás főleg az ószövetségben.Pál apostol se volt szükszavu.

A bibliát és bármilyen "szent" iratot SZABAD BIRÁLNI !

Lamma lamasszu Creative Commons License 2024.02.28 0 0 5422
Lamma lamasszu Creative Commons License 2024.02.28 0 1 5421

nem vagy te itt se góré se moderátor....kinek képzeled magadat ?

Mellesleg ebben a topikban rendületlenül egy hölgy irogat 11-11 mindenféléket legutóbb a rózsafüzért dorgálta zavaros tesze tosza szövegek:))))ez itt már reménytelenül el van cseszve

Előzmény: suta3 (5420)
suta3 Creative Commons License 2024.02.28 -1 0 5420


Szerintem elolvashatnád a topikleírást. Talán meglátod, hogy ez a topik nem azért jött létre, hogy helyt adjon mindennek, ami kapcsolatba hozható a kereszténységgel. A topik témája a könyv.

Előzmény: Lamma lamasszu (5419)
Lamma lamasszu Creative Commons License 2024.02.28 0 0 5419

Lászlo király megszilárditotta a kereszténységet Magyarországon !

Előzmény: suta3 (5418)
suta3 Creative Commons License 2024.02.27 0 0 5418


Szia Lamma Lamasszu! Mi köze mindennek a Bibliához?

Előzmény: Lamma lamasszu (5417)
Lamma lamasszu Creative Commons License 2024.02.27 -1 0 5417

Szent László szentté avatását III. Béla kezdeményezte a lovagkirály halála után száz évvel. Kérésére III. Celesztin pápa két bíborost küldött, hogy a László király nagyváradi sírjánál történt csodákat felülvizsgálják. Miután több csodás gyógyulás szemtanúi lehettek, egy égi jel végképp meggyőzte az egyházi méltóságokat: 1192. június 27-én déltájban a váradi székesegyház fölött fényes csillag gyúlt ki, és ott lebegett a magasban két órán át. Szent László napját így nem halála, „égi születésnapja” évfordulóján üljük, hanem június 27-én, a csillagjelenés napján.

........................................

SZENT LÁSZLO SEGITS !

11_11 Creative Commons License 2024.02.26 -1 0 5416

45Ahogy az Írás mondja: „Ádám, az első ember élő lénnyé lett”, Lelki az utolsó Ádám pedig éltető lelki = Szellemi.

 

Korintusiaknak írt I. levél  15. fejezet: 50-58 v ( 50-56 v)

 

A végső állapot. 50Azt még hozzáfűzöm, testvérek, hogy a test és vér nem örökölheti Isten országát, sem a romlandóság a romolhatatlanságot.

51Nos, titkot közlök veletek: Nem halunk ugyan meg mindnyájan, de mindnyájan elváltozunk, hirtelenül, 52 egy szempillantás alatt, a végső harsonaszóra. Amikor az megszólal, a halottak feltámadnak a romlatlanságra, mi pedig elváltozunk. 53 Ennek a romlandó testnek fel kell öltenie a romlatlanságot, ennek a halandónak a halhatatlanságot. 54 Amikor a romlandó magára ölti a romlatlanságot, a halandó a halhatatlanságot, akkor teljesedik az Írás szava: A győzelem elnyelte a halált. 55 Halál, hol a te győzelmed? Halál, hol a te fullánkod? 56A halál fullánkja a bűn, a bűn ereje pedig a törvény.

 

 

11_11 Creative Commons License 2024.02.25 -1 0 5415

 

 Korintusiaknak írt I. levél  15. fejezet:1-58 v (1-6, 10-11, 13-14, 24-25, 29, v)

 

 ( 8, 10,18, 20, 24, 26, 33-34, 38, 42-43, 45, v)

 

A halottak feltámadása. 1Figyelmetekbe ajánlom, testvérek, az evangéliumot, amelyet hirdettem nektek. Elfogadtátok, és szilárdan kitartotok benne. 2Általa elnyeritek az üdvösséget, ha megtartjátok úgy, ahogy hirdettem nektek. Másként hiába lettetek volna hívővé. 3Elsősorban azt hagytam rátok, amit magam is kaptam: Krisztus meghalt bűneinkért, az Írások szerint, 4eltemették és harmadnap feltámadt, az Írások szerint. 5Megjelent Péternek, majd a tizenkettőnek. 6Később egyszerre több mint ötszáz testvérnek jelent meg, ezek közül a legtöbben még élnek, néhányan azonban már meghaltak. 8Utánuk pedig, mint egy elvetéltnek, megjelent nekem is.. 10De Isten kegyelméből vagyok az, ami vagyok, s rám árasztott kegyelme nem maradt bennem hatástalan. Többet dolgoztam mindegyiküknél, igaz ugyan, hogy nem én, hanem az Isten kegyelme, amely velem van. 11Mindegy tehát, hogy én vagy ők: ugyanazt hirdetjük, s így lettetek hívővé. 13Ha nincs feltámadás, akkor Krisztus sem támadt fel. 14Ha pedig Krisztus nem támadt fel, nincs értelme a mi tanításunknak, s nincs értelme a ti hiteteknek sem. 18Sőt azok is elvesztek, akik Krisztusban haltak meg. 20De Krisztus feltámadt a halálból elsőként a halottak közül 24Azután következik a vég, amikor is (Krisztus) átadja az Istennek, az Atyának az uralmat, miután minden felsőbbséget, hatalmat és erőt megsemmisített. 25Addig kell ugyanis uralkodnia, amíg ellenségeit mind lába alá nem veti. 26 Utolsó ellenségként a halál semmisül meg, hiszen „mindent lába alá vetett”. 29Különben mi értelme van annak, hogy a halottakért megkeresztelkednek? Ha a halottak egyáltalán nem támadnak fel, miért keresztelkednek meg értük? 33Ne hagyjátok magatokat félrevezetni! A gonosz beszéd megrontja a jó erkölcsöt. 34Legyetek józanok, és ne vétkezzetek! Némelyek ugyanis nem ismerik az Istent. Azért mondom ezt, hogy szégyelljétek magatokat.

A feltámadt test tulajdonságai. 38Isten testet ad neki tetszése szerint, minden magnak neki megfelelő testet. 42Ilyen a halottak feltámadása is. Romlásra vetik el – romlatlannak támad föl. 43Dicstelenül vetik el – dicsőségben támad föl. Erőtlenségben vetik el – erőben támad föl.

45Ahogy az Írás mondja: „Ádám, az első ember élő lénnyé lett”, az utolsó Ádám pedig éltető lélekké.

 

 

Paleokrites Creative Commons License 2024.02.25 0 2 5414

etől még nem támad fel semmilyen test...

Előzmény: polária (5413)
polária Creative Commons License 2024.02.24 -2 0 5413

Hiszem a....test feltámadását !

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!