Keresés

Részletes keresés

hoppaaa Creative Commons License 2023.08.02 0 0 33221

Igen, shibából nagyobb a választék. Nem az exotikum érdekel, hanem a temperamentum. Alapvetően, a lelkem mélyén, azt hiszem malamutos maradok. Ezért keresek hozzájuk hasonlító kutyát. 14 év, az gyönyörű, a várható élettartamuk 10-12 év.

Előzmény: gcscott1 (33220)
gcscott1 Creative Commons License 2023.08.02 0 0 33220

Sziasztok! Drága Hello lövésem nincs, mire gondolhatott a cikk szerzője, gondoltam, majd Ti megfejtitek talán😄. 

A támadásról nem tudok mit mondani, nem láttam a Fókuszt, de kétlem, hogy egy ismerőst - ugye a szomszéd volt - félelemből megtámadjon Buksika.

Általában az a tapasztalatom, hogy az ilyen megdöbbentő sztoriknál nem mindig az igazság van tálalva.

Hoppaaa, nagyon szépek voltak a kutyusaid. Nekünk volt egy malamut barátunk, Sunny, most, télen halt meg, 14 évesen😢. Szegény már nagyon rozoga volt a gerincsérve miatt, aztán el kellett altatni, mert már a fájdalomcsillapítók se használtak. Ha meglelem, hozom a képet róla.

Talán Shiba inu tekintetében nagyobb itthon a választék, több kennel van az orszagban., nem? A shikoku viszont "egzotikusabb".

 

hoppaaa Creative Commons License 2023.08.02 0 0 33219
Előzmény: hoppaaa (33218)
hoppaaa Creative Commons License 2023.08.02 0 0 33218

Most két évig kutyátlan leszek, az életmódom mellett nem tudok felelősséggel bevállalni kutyát.

Malamutunk véletlenül lett, megtetszett a cuki kis kölyök. Aztán utánaolvastam a fajtának, eljártunk szánhúzós összejövetelekre. Nagyon örülök, hogy a véletlen pont egy malamutot sodort az utunkba.

Csodás, nyugodt, független fajta. Hihetetlenül intelligens, az utasításokat végrehajtja, ha, aki kéri, azt komolyan gondolja. Ellenkező esetben végig gondolja, hogy neki fontos-e, és aszerint cselekszik.

Nagyon domináns, a családon belül a kisebb gyerekekkel össze kell szoktatni, ha nem együtt nőnek fel. Mindenkit, aki a családjához tartozik, védelmez, bár nem őrző-védő kutya.
Fiatalabb korában nagyon sok mozgást igényel, de "fejben" is le kell fárasztani. Örömmel tanul, de a gyakorlást unja. Labdázni nem igazán lehet vele, nem érti, miért dobom el a labdát, ha már egyszer visszahozta.

Két kutyámról van fényképem: Yocko volt a középső, világgyőztes ősöktől, kedves, bújós kislány, Amak volt június végéig velünk, szófogadó, udvarias, lovagias nagy mackó.
https://drive.google.com/drive/folders/15AsvX_vruZxoPr053D4YcCNLEcT9cMsr?usp=sharing

Most is hasonló karakterű kutyát keresek, csak pár számmal kisebb méretben, ezért ingadozom a shiba inu és a shikoku inu között. A shiba pici, dédelgethető, de eddig nagy kutyákhoz voltam szokva, a kifejlett shiba akkora, amekkora Amak 3 hónaposan volt...

Ez egyelőre még gond. A shikoku nagyobb kicsivel. Mindkettő mentalitásában van olyan, ami tetszik.

https://www.dogbreedinfo.com/s/shikoku.htm

https://www.dogbreedinfo.com/shiba.htm

Előzmény: hello40 (33215)
hello40 Creative Commons License 2023.08.02 0 0 33217

Sziasztok!

 

Nagyon ledöbbentett a Fókuszban látott eset, hogy egy idős urat a szomszéd - mint mondják, nagytestű - kutyája az utcán nemcsak összemarcangolt, de az egyik ujját le is harapta. :-((

Annyit mondott a gazdája, hogy valahol petárdáztak, ettől ijedhetett meg az állat.

 

Szerintetek mi visz rá egy kutyát ilyesmire, ha nem a védekezési ösztön vagy az éhség hajtja?

 

Mert szerintem a petárda hangjától egy kutya rémülten menekül, nem pedig ilyen agresszívvá válik.

Azt is mondta a riporter, hogy a kutya agresszív természete már korábban is kiderült.

Akkor a gazda hogy nem figyelt arra, hogy ne tudjon kijutni az utcára?

Azt sem tudjuk, a gazdája hogy bánt a kutyával.

 

Erről nem esett szó, de vajon milyen volt a férfi korábbi kapcsolata a kutyával? Lehet, hogy kerítésen keresztül már hergelte, netán bántotta is, és a kutya ezt nem felejtette el?

 

Van más tippetek?

 

 

 

 

 

hello40 Creative Commons License 2023.08.01 0 0 33216

Szia, köszi, ezt így összefoglalva mindent róluk, még nem olvastam, bár Baráthegyiéknek köszönhetően elég sokat tudtam eddig is a fajta jellemzőiről.

Ők szinte kivétel nélkül labradorokat képeznek vakvezetőkké.

Nem jöttem rá, milyen rejtett tulajdonságaira céloz az írás címe: a felsorolt tulajdonságai, legalábbis az én ismereteim szerint nem rejtettek. Nagyszerű kutyafajta, de hát ezt mindaz is bizonyítja, amik Tőled Panniról tudhatók.

Te tudod, mire gondolt a cikk szerzője?

 

Előzmény: gcscott69 (33213)
hello40 Creative Commons License 2023.08.01 0 0 33215

Szia!

 

Nagyon örülök Neked, bízom benne, hogy jól fogod itt érezni magad!

Csupa kutyabarátból, volt és jelen gazdikból álló társaság vagyunk.

Voltak elkötelezett macskás társaink is, egyiküket sajnos a betegsége ragadta el végleg, Nórát azonban még bármikor visszavárjuk.

Osztozom Veled abban, hogy nekem sincs kutyám, csak amíg én már csak mások kutyáit szeretgethetem, Te ezek szerint előbb-utóbb újra boldog gazdi leszel, aminek előre Veled örülök!

Gondolom, meg fogod mutatni az eddigi kutyáid képein kívül majd a leendő újat is, de addig is azt, milyen fajták között fogsz dönteni, és hogy milyen szempontok alapján választasz.

Kíváncsian várom, bővül a paletta az itt jobban megismert kutyusok tekintetében.

 

 

 

 

 

 

 

Előzmény: hoppaaa (33210)
hoppaaa Creative Commons License 2023.08.01 0 0 33214

Igen, van a japánok által elismert shikoku kennel. Kiről mutassak képet? A malamutjaimról?

Előzmény: gcscott69 (33212)
gcscott69 Creative Commons License 2023.08.01 0 1 33213
gcscott69 Creative Commons License 2023.08.01 0 0 33212

Szia! Üdvöz légy a klubban! Mutatsz majd képeket róluk? 

Itthon tenyésztik a shikokut?

Előzmény: hoppaaa (33211)
hoppaaa Creative Commons License 2023.08.01 0 0 33211

Bemutatkozom: sziasztok, 30 évig volt kutyám, 3 malamut, 10-10 évig éltek. Most nincs kutya a házban, üres és tiszta minden. Két év múlva újra lesz kutyám, most épp azon gondolkodom, milyen fajta legyen. Shiba és shikoku versenyzik egymással.

Előzmény: hoppaaa (33210)
hoppaaa Creative Commons License 2023.08.01 0 0 33210

Köszönöm a meghívást

Előzmény: hello40 (33209)
hello40 Creative Commons License 2023.07.30 0 0 33209

A BBC earth-ön nagyon érdekes filmet láttam a vadkutyákról. A különböző Földrészeken élő 37 ismert faj  közül elég sok került már a veszélyeztetettségi szintre, mert a gazdák, féltve az állataikat, különböző időszakokban módszeresen irtották őket.

Ugyanakkor tudós biológusok sokat dolgoznak ezeknek a fajoknak a megmentéséért. Nem is akárhogy.

 

Az egyik országban például ha csapdától megsérült sakált találtak, kiszabadították és elvitték meggyógyítani, ahogy a meglőtt, de életben maradt példánnyal is tették. De azt kellett tapasztalniuk, hogy a sérülésük rendbe jött, 10-12 nap után mégis elpusztultak.

Kutatták az okát, és boncoláskor olyan szervi elváltozásokat fedeztek fel náluk a veséjükben, a gyomrukban és az ereikben, amiket tudottan erős stresszhelyzetek idéznek elő.

Ebből rájöttek, hogy ha egy egyedet kiemelnek és ezzel elszakítanak a falkájától, ez ilyen tragikus szinten viseli meg  őket. Onnantól a sérült állattal együtt a falkáját is behozták arra az időre, és azt tapasztalták, hogy a súlyos sérültek is rekordidő alatt gyógyultan távozhattak, együtt a társaikkal.

 

Csodálatos ez a fajta ennyire szoros kapocs egy falka tagjai között. Ennyire érzékenyek lehetnek vadállatok is. Bámulatos a természet, nem győzöm csodálni az egyedei tulajdonságait.

hello40 Creative Commons License 2023.07.30 0 0 33208

Sziasztok!

 

Pandikám, épp az imént ezt a fórumot akartam megnyitni, mire előszörre azt az üzenetet dobta fel. Olyankor szeretettel gondolok az őket világra hozó felmenőikre, és persze kinyomom, aztán kezdem újra.

De a változatosság gyönyörködtet-alapon - hát, ez ügyben már akit! - többféle Google-ról indítható oldalnál előfordult már.

Az eljárásom ugyanaz, csak nem tudom, ilyenkor mi van.

 

A póráz önmagában nem védi meg egy ilyen aljas csapdától a kutyákat, szerintem csak az, ha idejében megtanítják nekik, hogy SEMMIT ne szedjenek fel és egyenek meg, amit az úton találnak! Láttam már módszert az erre való oktatásukra, de majd Beát is megkérdezem, ő ezt megtette-e a kutyáival.

Előzmény: gcscott1 (33207)
gcscott1 Creative Commons License 2023.07.29 0 0 33207

Szia(sztok)! Én vagy 1,5 hónapja nem kapcsoltam be a gépet, telefonon internetezek, már amikor, de még nem került ilyen ablak a szemem elé.

Ezt milyen böngésző mutatja? Mit használsz?

Csavaros kaja ügyben meg, felháborító egyrészt, másrészt ugye nálunk is van az utca végében a kiserdő, hatalmas terület, de nekem pl. eszembe nem jutna soha elengedni Pannit, pont az ilyenek miatt.

 

Előzmény: hello40 (33205)
hello40 Creative Commons License 2023.07.29 0 0 33206

Sziasztok!

 

Ennyi aljas rohadékot! Már megint ilyet olvasok:

 

https://telex.hu/belfold/2023/07/29/teperto-csali-szog-kutya-csapda

 

 

Tepertőbe rejtett csavarokkal csalják lépre a kutyákat a XVIII. kerületben Belföld

2023. július 29. – 14:15

 Szalma Baksi Ferenc

 

Kutyákra veszélyes csalétkeket szórnak szét ismeretlenek Budapest XVIII. kerületében. Legutóbb csavarokkal tűzdelt tepertőket találtak kutyasétáltatók a Péterhalmi erdőben.

 

Vida Ágnes, a XVIII. kerületi Felelős Kutyabarátok Egyesületének elnöke szerint ez már a tizennyolcadik eset volt tavaly október óta, és negyven állatnak okoztak sérüléseket a csalik. A helyzet annyira elfajult, hogy a gazdák jelzései alapján közösségi térképet készítettek az eddigi esetekről.

 

Tavaly a rendőrség és a polgárőrség együtt járőrözött a környéken, nyomozás is indult, gyanúsított még nincs. Egy állatorvos elmondta: ilyen helyzetekben az is előfordulhat, hogy a fémdarab beékelődik, és átszúrja az állat belét vagy gyomrát, ez pedig életveszélyes is lehet.

 

Hasonló esetek voltak már Debrecenben és Józsefvárosban is.

 

hello40 Creative Commons License 2023.07.28 0 0 33205

Sziasztok!

 

Érdekelne, Nálatok is előfordul-e, mert nálam elég gyakran, mikor valamelyik Google oldalt akarom megnyitni:

hello40 Creative Commons License 2023.07.25 0 0 33204

Őrület!
Remélem, nálunk idáig nem fog durvulni az időjárási helyzet:

https://rtl.hu/kulfold/2023/07/25/arizona-kanikula-egesi-serules-aszfalt

 

Arizonai kánikula: súlyos égési sérüléseket szenvedhet, aki elesik a forró aszfalton

 

Főleg az idősek vannak veszélyben, akik nem tudnak maguktól felállni és akár tíz-húsz percig is a földön vannak.

Napokig mértek 45 fok feletti hőmérsékleteket, az utak és járdák 80 foknál is jobban felforrósodtak.

 

De az állatok is megsérülhetnek, ezért azt javasolják gazdáiknak, hogy a macskákat tartsák bent, a kutyákat pedig hajnalban és késő este sétáltassák.

hello40 Creative Commons License 2023.07.25 0 0 33203

https://sg.hu/cikkek/it-tech/154665/egyre-jobb-robotkutyakat-gyartanak-a-kinaiak

 

Többek között ezt írják róla:

 

"Képes megbirkózni a szabadtéri terepek egyenetlenségeivel, és mint minden jó kutya, rengeteg trükköt tud csinálni. A termék képes ugrásra, szaltóra, nyújtózkodásra, pacsira és leülésre. Nemcsak négy lábon tud egy lépcsőn fel és le menni, hanem két lábon ugrálva is, akár kézenállva. Mindenféle játékot és kiegészítőt lehet vásárolni hozzá, és mivel ez egy friss ipari robot, természetesen ChatGPT integrációval rendelkezik.

A Go2 8000 mAh-s akkumulátorral rendelkezik, amely körülbelül 1-2 óra használatra elegendő. Nem ugatással, hanem Wi-Fi 6 és Bluetooth kapcsolaton át kommunikál a hozzá tartozó alkalmazással.

 

A 4G modullal távolról is vezérelhető, és az általa érzékelt dolgokat a felhőbe is fel tudja tölteni. Szervo robotkarjával képes dolgokat megragadni és hordozni. Beállíthatók rajta ellenőrzési útvonalak és képes a rögzített pontokon videót készíteni vagy rendellenességek esetén hang- és fényjelzéseket adni."

 

Hogy végül is mire használnák, az nem derül ki.

 

A technika sok mindenre képes, de egy kutya szeretetét és hűségét, ragaszkodó, hálás pillantását, a gazdájához a vigasztaló odabújását, egy gazdi minden rezdülésének éber figyelését,  a gazdi elvesztése, az elárvulása miatti fájdalmát és még rengeteg dolgot sose fognak tudni beleprogramozni.

 

 

gcscott69 Creative Commons License 2023.07.25 0 0 33202

Sziasztok! Nekem azért a Bujazliz jobban tetszett, ez a Senior picit öreges :-).

Nagyon szép helyen lehetettetek, a képek alapján, és hát az 1 hónap, hú, nem volt nehéz hazajönni?

 

hello40 Creative Commons License 2023.07.25 0 0 33201

Sziasztok!

 

A mai Fókuszban a beharangozó szerint sok-sok golden retrieverről fog szólni az egyik blokk.

Így jellemezték őket:

"Annyira barátságosak mindenkivel, hogy még a betörőnek is segítenek!" :-))

hello40 Creative Commons License 2023.07.23 0 0 33200

Kedves Senior55!

 

Ezen a néven is légy sok szeretettel üdvözölve itt, az általad már jól ismert, otthonos helyen, természetesen Bodzával együtt!

 

A sztori, amit leírtál, előttem sem ismeretlen - szerintem ugyanabban a szituban volt részünk, mindkettőnknek - meg nyilván még akárhányan másoknak is. 2, előtte évekig használt mailcímem bánta, de szervezésben jó vagyok, minden partneremet időben értesítettem a változásról, nem vesztettem el senkit.

 

Szerencse, hogy Görögországban nem akkor és ott voltatok, ahol most az a szörnyű tűzvész pusztít - látom a tévériportokban, hányan kénytelenek a tűzön kívül a lassan mindent beterítő füstfelhő elől is menekülni: helyi lakosok és turisták egyaránt.

 

Tudjál róla, én itthon azon kisebbségbe tartozom, akiknek magától értetődő, hogy amennyiben meg szeretnének simogatni egy állatot - nem csak kutyát! - megkérdezem a gazdáját, megtehetem-e.

De nem csak ezt: ha le szeretném fényképezni, ahhoz is engedélyt kérek.

Amihez nem, az az, mikor szembe jön egy aranyos, szép kutyus az utcán, és bár a gazdáját nem ismerem, lehet, sose láttam, de köszöntöm a kutyát, és megdicsérem - amire szinte azonnal farokcsóválással szoktak reagálni. Szerintem megérzik, hogy jóbaráttal találkoztak. A gazdi pedig  erre rendszerint elmosolyodik és meg is köszöni, aztán már tőle és a kutyustól is elköszönve megyek tovább. És ettől aznap magamnak is, de  a gazdinak is szereztem 1-2 jó percet.

 

 

 

Előzmény: Senior55 (33199)
Senior55 Creative Commons License 2023.07.23 0 0 33199

"Az élet nem piskóta".

15 évig voltam fórumozó a free "webmail"-os emaillal az Index fórumán.

Az idén a webmail gazdát cserélt és a levelezést fizetőssé tették azzal az indokkal, hogy az reklám mentes lesz.

Éves díj 25000 Ft lett volna.

Nekem van saját domain név regisztrációm (20 éve) akár általam megadott 20 email címmel, reklám mentes tárhelyem évente 15000 Ft-ért egy tárhely szolgáltatónál, ami nem free.

A Gmail korában egy sima email címért a 25000 Ft irreális.

Sajnos ebben a fórum felületen a nicknévhez tartozó email címet nem lehet megváltoztatni, így a webmail-os Nicknevem, Bujazliz "elszállt" mint a madár.

A volt nicknevem a három szivárványhídon átment kuityáim nevéből ált össze: Buksi,

Jázmin, Lizike.

Ez van......

 

Az idén 1 hónapot voltunk Görögországban. Kempingeztünk egy nagyon jól felszerelt nagy , árnyas kempingben.

A Bodza mindenkinek meghódította szívét. A görögök imádják az állatokat, így minden séta során a kutyaleányzó "kiharcolta" a dögönyözést, simogatást.

Ami számomra kissé megdöbbentő volt, hogy a kempingezők, beleértve a 3-4 évestől az idősig, mielőtt megsimogatta volna, vagy megdögönyözte volna engedélyt kért.

 

Nehogy azt gondolja valaki, hogy csak a német, holland, vagy görög ismeri a kutyás udvariasságot. Ugyanígy tettek a bolgár, szerb, cseh, vagy lengyel gyerekek, fiatalok, idősek.

Itthon Budapesten legfeljebb minden 4. ismeretlen kérdezi meg, hogy megsimogathatja-e.

Olyan érzésem van, hogy a kulturáltságban is a sereghajtók közzé tartozunk.

 

hello40 Creative Commons License 2023.07.23 0 0 33198

Nem épp szívderítő, vasárnapi gondolatok, de megosztom Veletek:

 

Tegnap jutottam hozzá, hogy megnézzek egy korábban a BBC Earth-ről felvett filmet, amely a svéd - már nem annyira kislány: 2020-ban 18 éves, tehát nagykorú lett - Greta Thunberg a döntéshozók felelősségét felébreszteni akaró, a Föld végzetes pusztulási folyamatát megállítani célzó, gondolat- és lelkiismeret-ébresztő tevékenységét mutatta be. Egyúttal döbbenetes felvételekkel és adatsorokkal illusztrálva az állításait.

Számos nyugati országban a fiatalok között óriási támogató és követő tábora van - mert ők felfogják, hogy nem csak a jövőjükről, de már a jelenükről is szól ez a történet.

 

Nem úgy, a különböző országok az ügyben illetékes vezetői, akik a fosszilis energiahordozókról a profitérdekeik alapján nem hajlandók a megújuló energiaforrások alkalmazása felé fordulni, és ezzel a Föld további felmelegedését, vele az áradások, óriási viharok, földomlások, hatalmas aszályok, másutt villámárvizek és egyéb pusztító természeti jelenségek mind gyakoribbá válását idézik elő.

 

Felkavaró volt a látványsor, de még inkább a tudat, hogy mi felé megyünk.

Az egyik természettudós mondta nemrég: a Glóbusz túl fogja élni, ahogy a jégkorszakot meg sok egyebet az évmilliók folyamán. Az emberiség pusztítja el az életterét, ezzel önmagát.

És azok fognak először belehalni, akik életmódjuktól fogva a legkevésbé szennyezik a légkört, mint pl. a fekete Afrika lakói.

 

hello40 Creative Commons License 2023.07.23 0 0 33197

Ezek se normálisak! A paragrafus a fontosabb, mint az élők  jó ügye! Milyen világ ez?  De utálom az ilyet!!!!

 

https://rtl.hu/kulfold/2023/07/21/bella-tim-shaddock-ausztralia

 

Hiába volt két hónapig volt a tengeren hű társa a kutya, nem engedik be az ebet Ausztráliába

 

Mivel Ausztráliába Mexikóból nem lehet állatot bevinni.

 

Az 51 éves Tim Shaddock és kutyája Bella Mexikóból indult Francia-Polinézia felé vitorlásával még áprilisban, ám hetekkel az indulás után heves vihar rongálta meg a hajóját, ami ettől kezdve irányíthatatlanul sodródott. A párost végül egy halászhajó mentette ki a tengerből.

 

A hírekből lehetett tudni, hogy nyers halat ettek és esővizet ittak, így tudtak életben maradni.

 

 

Shaddockhoz Bella még Mexikóban csatlakozott, tulajdonképpen nem volt hajlandó tágítani mellőle.

 

Talán háromszor próbáltam otthont találni neki, de ő csak követett engem. Gyönyörű állat, és hálás vagyok, hogy életben van. Sokkal bátrabb, mint én, az biztos
– mondta Tim Shaddock.

 

 

 

hello40 Creative Commons License 2023.07.23 0 0 33196

Ezek milyen lények? Mert embernek nem nevezném, aki erre vetemedik!

 

https://rtl.hu/baleset-bunugy/2023/07/23/etelbe-rejtett-mereg-kutya-jozsefvaros

 

A cikk megjegyzi:

"Az állatok megmérgezése súlyos bűncselekménynek minősül, az elkövető több évet is kaphat."

 

Nos, szeretnék olvasni olyan hírt, hogy a mondatban szereplő feltételes mód ellenére ez valóságosan meg is történik!!!!!!!!

 

 

hello40 Creative Commons License 2023.07.23 0 0 33195

Még annyit, hogy az ül parancsszót nyilván ismeri, ha közben mondod is neki, még gyorsabban meg fogja csinálni.

Előzmény: hello40 (33194)
hello40 Creative Commons License 2023.07.23 0 0 33194

Szia!

 

Majd számolj be az eredményről! :-))

Különben sejtettem, hogy hulahopp karikáról lehet szó, mert abba a földre lefektetve tényleg mind a ketten simán belefértek. Panni is, szerintem, ha néhányszor megmutatod neki, mit vársz tőle, meg fogja érteni, és meg fogja csinálni, hiszen ki másnak akarna maximálisan a kedvébe járni?!

Előzmény: gcscott1 (33193)
gcscott1 Creative Commons License 2023.07.23 0 0 33193

Szia!

Köszi, meglesem a könyvet!

Hullahopp karikánk van, és hát Panni sem egy puli méret😉.

Előzmény: hello40 (33192)
hello40 Creative Commons License 2023.07.21 0 0 33192

Megtaláltam:

 

Gazdát kutyájáról [antikvár] Nagy Gábor, Nagy Ibolya

EXIT Kiadó , Megjelenés: 2015. január 01.

 

Egyébként meg:

 

Előzmény: hello40 (33191)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!