Keresés

Részletes keresés

Híd Creative Commons License 2009.01.23 0 0 29
Kalória abban van, ami elég, vagyis a szerves vegyületekben (fehérje, zsír, szénhidrát). A só szervetlen, attól nem hízol, bármennyit fogyasztasz is belőle.
Előzmény: Vasgerinc (28)
Vasgerinc Creative Commons License 2009.01.23 0 0 28
Jó ez a bodybulider oldal, de nem találok egyértelmű kalóraitartalmat olyan egyszerű ételekre, mint pl. rántott hús (karaj), olajban sült hasábburgonya (McDonaldsos van benne csak, de ez tiszte só), levesek (csak levesporok és konzervlevesek vannak benne).
Híd Creative Commons License 2009.01.23 0 0 27
Ez hülyeség, 1 km-en ennyit nem lehet leadn :)
Előzmény: Vasgerinc (26)
Vasgerinc Creative Commons License 2009.01.23 0 0 26

http://www.wellnesscafe.hu/mozgas/200803/kaloriaegetes_30_perc_alatt

 

Mondjuk itt van ellentmondás, mert 30 percről és 1 km-ről beszél, az meg elég gyenge teljesítmény.

Előzmény: Híd (25)
Híd Creative Commons License 2009.01.23 0 0 25

1 km futásra a 35 Kcal rendben lévő értéknek tűnik. Egy óra alatt lehet kb. 15 km-t futni, kocogni, és az lehet úgy 500 Kcal.

Előzmény: Vasgerinc (24)
Vasgerinc Creative Commons License 2009.01.23 0 0 24
Pontosan azért akarom kcal alapúvá tenni a fogyásomat, mert innen ezt hallja az ember, onnan azt, és rohadtul nem tudom eldönteni melyik az igaz. Például keresgéltem, hogy mivel mennyi kalóriát lehet elégetni, az egyik 1 km futásra 35-öt írt, a másik 506-ot. Mondjuk azt hamar kizártam, hogy az első jó, mert megadtam neki 24 óra szexet, és szerinte az csak 2750-et használ fel. Ezt elég kizártnak tartom, amikor egy átlag felnőtt férfi 3000-et fogyaszt egy sima napon, amiben ráadásul 8 óra alvás is benne van.
procaliber Creative Commons License 2009.01.23 0 0 23

Zsírégető intenzitás minél alacsonyabb a munkaintenzitás, annál több zsírt éget a szervezet. Ez a mondat akkor igaz, ha arányaiban értjük. Mihelyst abszolut értékekről beszélünk, már nem igaz. Nagyon könnyű edzéstempónál nagyjából fele-fele arányban használunk zsírt és szénhidrátot az energianyeréshez. Az intenzitás növekedésével a szénhidrát kerül előtérbe, de nagyjából 80% -os intenzitásig mennyiségileg a zsírfelhasználás nagysága növekszik. Magyarán a legtöbb zsír égetése nem a nagyon könnyű, hanem annál erősebb tempónál történik. A zsírégetés mennyisége ezenkívül függ még a szervezet szénhidrát ellátottságától is. Amennyiben a vércukorszint alacsony, rég volt szénhidrátbevitel a szervezetbe, a zsírégetés nagysága fokozódik sport közben. Ez fordítva is igaz, alacsony intenzitás esetén is, ha nagy mennyiségű szénhidrát kerül a szervezetbe, csökken a zsírégetés nagysága. Így elmondható, hogy nem csak a tempótól, hanem a tápláltságtól is függ, hogy sport közben melyik energiaszolgáltató folyamattal mekkora hányadot biztosítunk az edzésmunkához. Az edzettség is befolyásolja a zsírégetés nagyságát. Egy aerob szempontból jól edzett sportoló majd mindegyik intenzitástartományban több zsírt képes égetni. Ne feledd, ahhoz, hogy a zsírégetés jól működjön, és ne essen le túlzottan a tempó, bizonyos mennyiségű szénhidrát töltésre szüksége van a szervezetnek.

http://www.oliworld.hu/?id=10690

Előzmény: Híd (22)
Híd Creative Commons License 2009.01.23 0 0 22
Szerintem a szervezet először felzabálja sport közben a vérben lévő cukrot, de egy idő után már zsírt éget. Állítólag csak 20 perc után ég a zsír. Vannak, akik szerint viszont már az első perctől is éghet, ha valaki rendszeresen sportol, mert a szervezet megtanulja, hogy szükség lesz a zsírraktárra, és azonnal elkezdi megdézsmálni.
Előzmény: Vasgerinc (19)
procaliber Creative Commons License 2009.01.23 0 0 21

Ez így szintén nem igaz. Mert amennyiben hirtelen lecsökkeni a bevitt kalória mennyiséget akkor még hízhat is. Mivel a szervezett azt érzékeli hoppá nem kapom a megszokott napi engeriát ezért tartalékolnom kell. Ezért kell lassan csökkenteni és lassan elkezdeni mozogni. A zsír is csak szénhidrát jelenlétében ég el. Szőlőcukrot sport közben lehet enni, de sok energiát nem kapsz belőle.

Nem futni kell rögtön hanem  pl sétálni, ha terembe jár és van sifutógép akkor azt használni, spininngelni. Az elején még a pár perc is megerőltető lesz, de kitartás.

Előzmény: zzombie (17)
ivan_horrible Creative Commons License 2009.01.23 0 0 20
Igen, én is így gondolom...minden pontot.

A sétát (>5 km) hiszem a legjobbnak. Sajnos a sportbiznisz elfelejti közölni, hogy abbahagyás esetén jelentős túlsúly keletkezhet (lásd pl Puskás F.).
Előzmény: zzombie (17)
Vasgerinc Creative Commons License 2009.01.23 0 0 19

Azt hallottam valahol, hogy az intenzív sportolás után kell sétálni egy kicsit. Mert az intenzív tevékenység miatt, a szervezet az energiát a legutóbb bevitt táplálékból biztosítja, de amikor lassabb mozgásra állunk át, akkor takarékosabb energiaforrást keres, az eltárolt zsírt. Ugyanis arra számít a szervezet, hogy ismét szükség lesz a gyors energiafelhasználásra.

Nem tudom mennyi az igazság ebből.

 

A sörre tudsz mondani vmit?

Előzmény: zzombie (17)
Vasgerinc Creative Commons License 2009.01.23 0 0 18

Köszi, adtál egy pár támpontot. Az édességeket szerencsére nem szeretem. A nokedlit viszont mindenben. :(

 

Előzmény: zzombie (10)
zzombie Creative Commons License 2009.01.23 0 0 17

A kardio önmagában nem fogyaszt.

Nagyon leegyszerűsítve kevesebb energiát kell bevinni, mint amit a test felhasznál - ettől indul meg a fogyás.

Ezt picit lehet befolyásolni, például a pulzusszám bizonyos tartományában a test jobban hozzányúl az eltárolt zsírhoz. De ha az izomszöveg közé (nem csak a bőr alá) és adott esetben a belső szervek közé is rakódott le zsír, első körben azzal kell elbánnia szervezetnek - sőt, nulladik körben a szénhidrátot égeti, amíg abból van, addig nem nyúl a zsírhoz. (Nem a legjobb példa, de ezt az energiaforrást használják a sportolók, amikor úszás-futás közben kapkodják be a szőlőcukrot.)

 

Életmód is nagyon sokat számít, rejtett cukrok bevitele, vagy kevés mozgás. Egyébként akinek nagyobb mennyiségű túlsúlya van, kezdetben jobb, ha úszni jár (a víz felhajtóereje tehermentesíti az izületeket) vagy a gyors gyaloglással próbálkozik, az ugyanúgy kardio, mint a futás. Azzal egyetértek, hogy egy felkészítetlen fizikumban több kárt tesz a futás, mint hasznot hoz. Aki egyeltalán nem sportol, annak se az izomzata, se az ínszalagjai, se az izületei nincsenek felkészítve arra, hogy erős terhelésnek legyen kitéve.

 

Valaki írta a taposógépet, az se rossz ötlet!

Előzmény: ivan_horrible (11)
Híd Creative Commons License 2009.01.22 0 0 16
Valamit csak kell azért mozogni, tornázgatni. Futni én sem bírtam, mert fájdalmaim lettek a térdemben, de ez a stepper-gép bevált. Kövéreknek még abból a szempontból jobb is, hogy könnyebben lenyomja a súlyuk a hidraulikát.
Előzmény: ivan_horrible (15)
ivan_horrible Creative Commons License 2009.01.22 0 0 15
Hát akkor betaláltam...


nem bántásból mondom, kérlek ne sértődj meg...csak olyan jellemző, hogy az ilyesfajta tanácsokat (futni) - mint írtam már az első posztomban is - sovány emberek adják.

Csak ismételni tudom magam: hasrakötni egy 30 Kg-os súlyt, és úgy futni...és nem ám túl szorosra, csak hadd rengjen, és húzza a hátat...legyen csak élethűen kényelmetlen...nem megy ez így
Előzmény: Híd (14)
Híd Creative Commons License 2009.01.22 0 0 14

Én nem vagyok kövér. 167 cm vagyok, karácsonyra felszaladt pár kg. 55-ről indultam az év elején, most 51-52 lehetek, de nem akarok sokkal jobban már lefogyni, ez így rendben van.

Egyébként lecsó, grill húsok, zöldségek, székelykáposzta meg hasonló cuccokkal próbáltam fogyni, igaz, közben bűnözgettem is csokival, sörrel, mazsolaborral, de vagy 3-4 kiló lejött így is. A mostani szint meg már rendben van.

Előzmény: ivan_horrible (13)
ivan_horrible Creative Commons License 2009.01.22 0 0 13
no és mennyit fogytál a puszta kardiótól?
Előzmény: Híd (12)
Híd Creative Commons License 2009.01.22 0 0 12
Lépcsőzőgépen szoktam napi egy órát tapicskolni. Eleinte lehet, hogy csak 5 percek mennek, de pár nap alatt lehet ebből 10-15-öt csinálni, pár hét múlva meg megy az 1 óra is szerintem. Az ember állóképessége nagyon gyorsan fejleszthető.
Előzmény: ivan_horrible (11)
ivan_horrible Creative Commons License 2009.01.22 0 0 11
Kardiózás?

Ilyesmit csak a sovány emberek találnak ki, szerintem egy szó sem igaz belőle!

Kövéren nem lehet futni!!! Persze lehet 2 percig, de annyi...szart sem ér...sétálni kell és azt lehet is, más nem jön szóba.

De a hitetlenek tegyenek egy próbát: kössenek egy 30 kilós csomagot a hasukra és úgy tessék kardiózni, meg szaladgálni, meg felüléseket csinálni...
Előzmény: Híd (9)
zzombie Creative Commons License 2009.01.22 0 0 10

7000 eltárolt kcal-ból egy kg zsírt alkot a szervezet. Fogyáshoz ideális, ha heti max 1 kg-ot fogysz zsírból (vannak ezek a csodadiéták, azzal sok kg-ot lehet fogyni, de az nagyrészt víz és izom, kevésbé zsír, ezért nem is tart ki hosszú távon a súly).

 

A napi energiabevitelt a bodybuilder.hu honlapján kalkulátorral ki lehet számolni (mármint hogy a te paramétereiddel a súlytartáshoz mennyi a napi kalóriaszükséglet).

Ebből napi 3-400-at érdemes levonni (úgy számolok, hogy 70 kg feletti férfi lehetsz...), de ha mondjuk 100 kg felett vagy, akkor lehet, hogy esetleg 500-at is.

 

Amit érdemes kerülni a táplálkozásban - így a kalóriákat se kell annyira számolgati: fehér lisztből készült ételek - nokedli (hihetetlen mennyiségű szénhidrátot tartalmaz, erősen hízlaló!!), kenyérfélék és értelemszerűen a finomított cukrot tartalmazó ételek, mint a sütemények, csokoládék, egyéb édességek.

 

Támpontot adhat, ha google-el rákeresel a "glikémiás index táblázat"-ra. Minél alacsonyabb egy étel glikémiás indexe, annál kevésbé hízlal. Tehát aminek alacsonabb értéke van, abból arányosan többet ehetsz.

 

Próbálj aránylag több zsírmentes fehérjét fogyasztani: tojás (főve, rántottának de nem tocsogó olajban!!), szárnyasok - abból leginkább mellhús , illetve négylábúakat is lehet, de érdemes a boltban rákérdezni, hogy melyik alkatrész zsírmentesebb. Kolbászt én erősen csökkenteném a helyedben, rengeteg zsír van benne.

Valamint sok zöldség és gyümölcs és folyadék!! Ha nagyrészt fehérjével táplálkozol (de van mellette összetett szénhidrát - gabonamagvak, rizs, teljes kiőrlésű gabonafélék) és minimális zsír is, akkor a szervezet maga kezdi el lebontani a zsírt.

A jelentős folyadékbevitel (lehetőleg víz!!!) szintén rásegít a folyamatra.

 

Illetve a bolti zsírégető termékek fő összetevője a koffein. Ennek az olcsó verziója a kávé. Azt neked kell eldönteni, hogy mennyit iszol belőle (koffeinmérgezést azért ne kapj!), de napi 1-2 kávé is dob a fogyáson - meg ébren is tart :)

 

A fenti szempontokat figyelembevéve elég gyorsan és hatékonyan tudtam bármikor súlyt leadni - pedig nem mozgok túl sokat.

 

Lényeg az, hogy ehetsz mindent, de a fenti szempontok szerint erőteljesen súlyozni kell, hogy miből milyen arányban. Tehát csokit, nokedlit keveset és nagyon ritkán, disznóhúst so-so, gyümölcsöt meg ami a csövön kifér - és csirkét és zöldséget és rizst és....:))))

 

Sok sikert a fogyókúrához!

 

 

Előzmény: Vasgerinc (6)
Híd Creative Commons License 2009.01.22 0 0 9
Igen, ez jó ötlet: cukros üdítők, kenyér, tészta, rizs, krumpli, agyő. A többi jöhet. Mondjuk, a zöldség meg a sovány hús fokozza a hatást, a kardiózás meg főleg.
Előzmény: ivan_horrible (7)
Híd Creative Commons License 2009.01.22 0 0 8

Hát ha így akarsz lefogyni, akkor nem mindegy, miben hány kalória van :)

 

Az én nokedlimben 1 tojás jut egy marék lisztre (az én markom nem túl nagy). Amúgy 10 dekára számolj belőle vagy 400 kcal-t szerintem. A nokedliből nem a tojás, hanem a liszt hizlal, de abból van benne több.

 

Rakott krumpli: 400-500 kcal körül lehet egy adag.

 

Üdítő: abból a cukrosat nem túl jó, ha iszod fogyókúra közben. Egy fél literesben lehet vagy 200-250 kalória.

 

Van itt egy pár étel:

http://www.kaloriatablazat.extra.hu/keszetelek.html

Előzmény: Vasgerinc (6)
ivan_horrible Creative Commons License 2009.01.22 0 0 7
az alábbiakat elkezdtem, de abbahagytam:

Szokásos a szénhidrát diéta, ami nagyon egyszerű: no kenyér, no tészta, no édesség...minden más mehet dögivel, azaz: csülök, libamáj, stb...kenyér helyett azt a szar abonettet nyomtam...meg valami kétszer-kétszersültet...(négyszersült?)

a sör: kellemetlen, de ha nem hagyod abba, akkor kár is a többit elkezdened...
Előzmény: Vasgerinc (6)
Vasgerinc Creative Commons License 2009.01.22 0 0 6

Most például ebédre ettem egy rántott levest nokedlivel. Na most a nokedliben rohadtul nem tudom mennyi a tojás, a liszt stb. aránya. Még azt sem tudom kell e bele a fehérje és a sárgája is.

Utána ettem egy tányér rakott krumplit. Krumpli, kolbász, főtt tojás. És megittam egy pohár üdítőt, de azt hiszem azoknak már rajta van a palackján.

 

Van még egy problémám ezzel kapcsolatosan. Nagyon szeretem ugyanis a sört. Lemegy napi átlag 3-4. Ez tudom hogy gond. Kerestem az energiatartalmát, de 140-től 300-ig kcal mindenféle értéket találtam. Ha mondjuk felére csökkenteném a fogyasztását, az is segítene már. De mennyit?

Előzmény: Híd (4)
Caipi Creative Commons License 2009.01.22 0 0 5
A McDonald's kalóriaértékei közzé vannak téve egy füzetkében meg a honlapjukon is. (Aztán lehet, hogy a többieké is, csak azt nem tudom.) Pizzából meg egyél Margherita-t, az nem ciki, a mélyhűtöttek 600 kcal körül vannak. A jól megpakoltak viszont inkább ezer körül...
Előzmény: Vasgerinc (3)
Híd Creative Commons License 2009.01.22 0 0 4

Írjál kajákat, és próbáljuk kiszámolni.

 

 

Pl. tojásos lecsóból egy tányér cca. 200 Kcal., a székely káposzta sovány húsból, sovány tejföllel cca. 250 Kcal lehet. Egy szelet kenyér hozzájuk viszont kiadja a másik 200-250-et

Előzmény: Vasgerinc (-)
Vasgerinc Creative Commons License 2009.01.22 0 0 3

Ez rendben van, és ha nem én készítem a kaját magamnak?

Ha megeszem vhol egy pizzát, vagy egy hamburgert? Tudom, hogy ezek nem fogyókúrás kaják, de csak néha kívánom, viszont akkor nagyon. Az INBÉ szerint egy felnőtt férfinak napi 3000 kcalra van szüksége, nálam már az is eredmény lenne, ha 5000 alatt tudnék maradni, aztán később lehet még javítani rajta.

Előzmény: Törölt nick (1)
ivan_horrible Creative Commons License 2009.01.22 0 0 2
Kifejtenéd?
Előzmény: Törölt nick (1)
bindera Creative Commons License 2009.01.22 0 0 0
0 kal0ria egy p0hár viz
Vasgerinc Creative Commons License 2009.01.22 0 0 topiknyitó
A múltban rendszeresen nagy mennyiségben sportoltam és rengeteget ettem, ráadásul bármit. Nem is volt gond, teljesen egészségesnek, kiegyensúlyozottnak és erősnek éreztem magam.
Az utóbbi időben azonban több tényező miatt jelentőssen csökkent a sportolás mennyisége, talán 1/3-ára, az étrend viszont ugyanaz. Na ennek meg is lett az eredménye.
Én szeretek sportolni, de csak bizonyos dolgokat, amit pedig nem szeretek, azt nem vagyok képes lelkiismeretesen végezni (futás, kondizás, stb.)
Próbáltam fogyni, de nagy szenvedéssel csak keveset fogytam, ráadásul elég hamar vissza is szedtem. Étrendet változtatni azt hiszem már nem tudok, legalábbis minőségben. Próbálok többet sportolni, és a jó idő segíteni fog ebben, de szeretnék kevesebb energiát bevinni a szervezetembe.
Találtam táblázatot bizonyos ételek energiatartalmáról, de valami metódus is kellene, hogy hogyan számoljak. Egy tányér ételről nem tudom felmérni, hogy hány g hús, zöldség, krumpli stb. van benne.
Tud valaki ebben segíteni?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!