Keresés

Részletes keresés

oktaclio Creative Commons License 2004.10.28 0 0 293
Elbaxtam:

-~^ˇ>
o---I O
Előzmény: oktaclio (292)
oktaclio Creative Commons License 2004.10.28 0 0 292
Pedig jobb, ha mihamarabb megtanulod, a sok egykerekezés nincs jótékony hatással az első telókra, kormánycsapágyra...
;-)))

-~ˇ^>
o---I O
Előzmény: Iceapo (291)
Iceapo Creative Commons License 2004.10.28 0 0 291
Szasz ! Hát az első hozzászólásodból nem gondoltam hogy ennyire bennevagy a témában, bár én a telószétszedést nem igazán csinálnám, speciális szerszámok kellenek hozzá, valyon milyen olajat is tegyek bele, ezek mind olyan kérdések amibe egy amatőr mint én belenyúlok még rosszabb dolgok következhetnek be mint amilyenek a szerelés előtt voltak. Persze én csak magamból indulok ki, ettől még másnak pl. neked, sikerülhet. Bocs ha okoskodónak tűnök, de én csak jót akarok! Csőváz !
Előzmény: Másik Név (289)
oktaclio Creative Commons License 2004.10.28 0 0 290
Királyak Skalp képei! Bár mikor a tizedik tájképet néztem meg, gyanakodtam, hogy rossz képeket rakott fel, de az első BIG látványa megnyugtatott...
Hege! A féktárcsát honnan vetted és mennyiért, ha nem titok? Nekem is cserés az első tárcsám, a Motorradban ~23e-t mondtak EBC-re. Egyébként az enyém is szitál, eddig kormánycsapágyra gyanakodtam én is, de a túra során a mögöttes forgalom (azaz mindenki - ;-P) aszonta, hogy elöl-hátul 8-as van a kerekemben (88-as), azért jár a motor alattam. Elviszem valami kerék-specialistához (a Pirellis srác - dragoncorsa? - , aki ajánlott itt gumikat, asszem csinál görgőzést meg ilyeneket), csak azt nem értem, mikor gumit cseréltettem a Jáhn F.-ben, ott ki is centírozták. Lehet, hogy a hátsókerék tengelyem üt? Erre azért gondoltam, mert mikor elszakadt a láncom Szlovéniában és a feszülős lánccal mentem 150km-t úgy, hogy szétroppantotta a kerékcsapágyam, na szóval lehet, hogy kapott a tengely is? Mert gondolom 1 tized mm eltérés (ütés) a tengelynél már lehet akár 1-2 centi is a kerék peremén. Ezt hogy tudom megnézni?
Másik Név Creative Commons License 2004.10.28 0 0 289

Háj!

Az említett szitálás egyáltalán nem olyan mértékű (szerencsére), hogy veszélyes legyen, csak egyszerűen zavar, hogy van. A kormánynyakcsapágyakat rángattam már eleget, nem kotyognak, a hátsó rugóstag átállítása nem hozott semmi változást, ezeken túl vagyok. Én a teló perselyeinek kismértékű kopására gondoltam, de mivel nem tapasztaltam semmi lötyögést, eddig nem is nyúltam hozzá. majd télen szétborítom, ha meglesz a fékhez is minden, teleszkópolajat is cserélek. Szerelőhöz sohasem viszem a motort. Egyrészt nem bízom a szerelőkben, másrészt ha útközben van valami gond, jobb, ha az ember tudja, mi van belül, mert vacak dolog úgy levenni egy deklit, hogy nem tudod, mi fog onnét kiesni vagy milyen rugó ugrik át a vállad felett lehetőleg valami jó nagy gazba :-).

Megnéztem a Dunajska Streda című klipet: a Dunaszerdahely melletti gokartpályán (országos gokartbajnokság is van rajta rendezve) van filmezve, a szereplők nem Dunaszerdahelyiek, de lelkesek :-).

Előzmény: Iceapo (288)
Iceapo Creative Commons License 2004.10.27 0 0 288
Szasz ! A szitálást okozhatja az első telók hibája is, csillapítás rendben van?, a hátsó rugóstag rugójának előfeszítetlensége ill. elgyengülése. A kormánycsapágy hibát itt kizárnám, hacsak nem lóg már az egész eleje/kopogás hallatszik e ha megrángatod az első telónál fogva természetesen középállványon a motor elejét?/. Tehát én azt javasolnám hogy jó alaposan átkellene nézni a mocit, vagy ha nem igazán értesz hozzá, egy szerelővel, mert ha nagyon jár alattad az baleset veszélyes is lehet! Nálunk Félegyházán van egy teló specialista aki naon f..-án dolgozik. Javulást a gépednek, Csőváz!
Előzmény: Másik Név (287)
Másik Név Creative Commons License 2004.10.27 0 0 287

Hmmm, ez az alumínium dob jól hangzik, nekem is kicsit kifúj a kipufogóm. Az első tárcsát már megrendeltem, most várom repesve, hullámos kivitel. Szeretném páncélozott csővel kombinálni, kíváncsi vagyok, mennyit javít (a hétvégén is volt egy vészfékezésem és valahogy nem az igazi a mostani, meg el is van kopva a tárcsám). Ami viszont érdekelne, olvastam egy hozzászólást az alsó kormánynyakkcsapágyról. Az én Bigem is szitál kicsit, főleg kofferokkal nagy sebességnél szélben és földúton kis sebességnél, lehet, hogy ez okozza? A gimabroncsok terén én Mitas-t raktam fel, eddig nagyon meg vagyok velük elégedve, túrázásra kitűnő és árban verhetetlen.

Ha lenne még egy találkozótok az idén, lehetőség szerint szívesen részt vennék.

Hege

DRBIG Creative Commons License 2004.10.27 0 0 286
Sziasztok BIGek!Hálás köszönet,hogy eljöttetek,és látván arcotokat,biztos hogy hallani fog rólunk még a magyar motoros társadalom!Akiknek meg némi csalódást okozott viselkedésem(ami szóvá lett téve)azoktól ezúton kérek elnézést.Bizonyára többen vártak tőlem valamiféle felszólalás szerű rövid kis ünnepi beszédet megalakulásunkkal kapcsolatban,ami illő is lett volna,mert végülis az én kezdeményezésemre indult útjára a "DR-BIG Club Hungary"...igazatok van...de tudnotok kell,hogy abszolút nem vagyok egy vezető tipus,ez a MI klubbunk,és NEM az én klubbom!!!Megaztán amire nem igazán számitottam: az a viszonylag nagy létszám,a távolságok és az időjárásra való tekintettel!Meglepett.Igaz,az endurós nem finnyás motoros :-)) ! Hálás köszönet Zsuzsának&Balázsnak a hibátlan vendéglátásért!!!!!Olyan érzésem volt mindvégig,mintha már nagyon régóta ismernénk egymást,pedig hát ugye nem igy van...talán ennyit számit a közös érdeklődési pont,a:BIG?!?!Skalp a maga szótlan egyedi stilusával(pláne teljesen beöltözve BIGjén!) is külö kellemes meglepetés,aszittem el se jön,3nappal később meg már a weboldalunk munkálatain fáradozik...de asszem kiemelhetnék MINDENKIT egyenként is,mert mindegyikőtök egy egyéniség,és ez mocskosul teccik!!!!!Köszönöm,hogy általatok egy olyan társaságot (a "BIGÉK"kel együtt!) sikerült életre hivnom,ahova 18éve tartozni szeretnék...  :-)))  DRobi
Iceapo Creative Commons License 2004.10.26 0 0 285
Szasztok ! Ma motoroztam egy kicsit, és lőn csoda belebotoltam egy k..f.. aludobba /~22eFT/, nem új de JÓÓÓÓLesz! Csongrádon van egy kipuffgyártó kisiparos /Raptor/ és benéztem csak hozzá, így sikerült a botolás. Úgyhogy most felvagyok dobódva! Gyüvőhéten már lehet hogy fent lesz a mocin és pöföghetek vele. Azt még tudnotok kell, hogy minden álmom egy aludob volt. Na Csőváz mindenkinek!Atti
Iceapo Creative Commons License 2004.10.26 0 0 284
Szasz ! Ha az én arcom ráfog férni a honlapra a tied tuti. Szerintem is találkozhatnánk még majd valahol ill. motorozhatnánk valamerre, egyenlőre az időjárás naon f... Ciao! Atti
Előzmény: dr650 (282)
Iceapo Creative Commons License 2004.10.26 0 0 283
Szasz ! Hú tényleg megalakult a klub, én ott voltam? Csak vicc akart lenni ez a kijelentés bár már erőssen bóbiskoltam e kései időpontban, úgyhogy az sem lenne meglepő ha tényleg nem emlékeznék! Majd megpróbálom beszkenneltetni a negatívjaimat és elküldöm a mailedre. Csőváz!
Előzmény: skalp (280)
dr650 Creative Commons License 2004.10.26 0 0 282
Csá Mindenki!Köszönöm a f...a hétvégét mindenkinek.Remélem,összetartó marad a brigád.MIelőtt jön a tél,azért kéne még 1et hasitani valamerre.A honlapra felpakolnám az arcomat énis.Ha nem rongálja a közizlést.Majd vmelyik helybéli vagányt megkérném, segitsen.Mert én satu vagyok hozzá.Üdv Gyuri
Előzmény: skalp (281)
skalp Creative Commons License 2004.10.26 0 0 281

Az imént hülyeséget beszéltem, mert ez a hely csak 20Mb, úgyhogy maradjunk az 1024x768-as képméreteknél, így talán felfér.

üdv.

skalp Creative Commons License 2004.10.26 0 0 280

Hali!

 

Megvagyok ám én is, köszönet mindenkinek, mindenért (jó volt veled Balázs :)))

 

Néhány technikai dolog:

 

Elbitoroltam a cégtől egy kis tárhelyet, ide feltettem a képeket, amiket csináltam, nem túl sok, de...

 Azt szeretném kérni mindenkitől, aki fotózott, videózott, hogy nyomja már fel ide a (jól sikerült) képeit, vagy esetleg ha az nem megy, küldje már el nekem CD-n vagy valahogyan, mert ha mind összejön, akkor én írnék az egészből mindenkinek 1-1 CD-t és szétküldeném. Jó lenne, ha az eredetiket küldenétek, nem a kicsinyítetteket. Aki küld nekem egy levelet a bzoltan@nap.szam.hu címre, annak válaszban elküldöm a bejelentkezési adatokat a feltöltéshez. (Ide azért nem irom ki, ez mégiscsak egy publikus fórum, bocs) A képeket megnézni itt lehet: www.globonet.hu/abmi

 

Másik tészta: Aki szeretne szerepelni a honlapon, mint tag, attól is kéne nekem 1-1 levél az alábbiakkal, persze nem kötelező jelleggel:

 

becenév

teljes név

email cím

lakhely

mobil szám

jól sikerült kép az arcodról

jól sikerült kép a járgányról

rövid kis bemutatkozás magadról, motoros múltadról

véleményed, tapasztalataid a BIGről

akármi (pl. Balázs szereti sámlin csinálni)

 

A személyes jellegű adatok (cím, mobil) persze csak tagoknak lennének publikusak. 

 

Ezeken kívül várok mindenféle anyagot, fotót, akármit, ami BIGgel kapcsolatos és a honlapon megjeleníthető. Ezeket akár mailben, de ha túl nagy (max 2Mb), akkor inkább a fenti tárhelyre nyomjátok.

 

Időm az nagyon nincs mostanság, de nemsokára itt a tél, majd összesszedem magam, összehozok valamit.

 

Ja, aki nem tudná (esetleg nem emlékezne:)) minek ez a nagy felhajtás annak elmondom:

2004 október 24-én 01:35-kor megalakult a magyarországi DR BIG klub.

 

Huh, legutóbb érettségin írtam ilyen sokat, na csá!

 

skalp

oktaclio Creative Commons License 2004.10.26 0 0 279
Szia Hege!
Üdvözöllek itt a fórumon is. Kár, hogy nem tudtál jönni, nagyon jó volt a 7vége, a 10 Biget egymás mellé állítva sorba pedig látványnak nem volt utolsó! Hát még mikor beindítottuk őket!!!
Szerintem a többség közülünk is inkább túrázik a géppel, off-road legfeljebb annyi, hogy ha vége az aszfaltnak, nem fordulunk vissza...
(Bár a mo.-i utakon való közlekedés néha felér egy cross-pályával.)

Mindenki más! Akinek van fotója, küldjön plíz magánba belőle! Köcce.
Másik Név Creative Commons License 2004.10.26 0 0 278

Szervusztok, Hege vagyok. Mostanra regisztráltam magam az oldalon, gyakorlatilag megnézni is csak mostanra volt időm, úgyhogy a meghívást Zalakarosra köszönöm, de csak tegnap olvastam el.

Magamról annyit, hogy a túrázást helyezem előtérbe, off-roadra nem szoktam használni a gépet, gumikat is átmenetiket használok, inkább aszfaltra valót.

Amit itt tegnap futtában elolvastam a mocikról, azzal kb. egyetértek. Személy szerint nekem a legjobban a fogyasztás fáj, mivel sokallom azt a 6-7 litert, ezen szeretnék nagyon változtatni.

Na most rohanok, majd még jelentkezem.

Iceapo Creative Commons License 2004.10.25 0 0 277
Hú, most kicsit ég a pofám, az elmúlt 5 percbe "végig" gondoltam kit felejtettem ki a megköszönésből és beugrott hogy egy hölgy, csak sürgött forgott a 3 nap alatt körülöttünk, igen Zsuzsira gondolok, Balázs add át neki majd légyszi hogy neki is köszönöm a sok sok mindent amit tett, a finom sütiket stb...!Csőváz
Előzmény: Iceapo (276)
Iceapo Creative Commons License 2004.10.25 0 0 276
Szasztok! Csatlakozni szeretnék Okta köszönet nyilvánításához, nagyon jól sikerült a hétvége, nagyon szuper volt a szállás / köszi Balázs, nagyon jó házigazda vagy, próbálnék meg mást írni!, nem, tényleg így van, csak viccelek/, finomak voltak az italok /köszi Robi meg mindenki/,csak gyorsan eltelt a 3 nap, az a baj. A reggeli nagy rohanásomba otthagytam a pacskert Balázséknál, ez csak azért mókás mert egy szendvicst 1,5 óra alatt ettem meg, de úgy látom a pakolásra is kellett volna a 1,5 óra, kicsit zúzott voltam, meg lassú. Amint a mocira ültem egyből minden rendbe lett. Örülök hogy megismerkedtem azokkal akikkel idáig még nem találkoztam! Hazafelé majdnem megpurgyantam, bonyhád felé vannak szerpentinek, ugye nap még nem szárította fel sok helyen a betont és az egyik kanyarhoz közelítve egy állat Alfás /156 kombi/ úgy érkezett szemből hogy a segge kicsapódott az én sávomba, a megpördülése csak a szerencsén múlt hogy nem következett be, hát lehet hogy most nem írogatnék ha nincs szerencsém. Egy picit megilyedtem, de nagyon azért nem, ököl rázással nyugtáztam az esetet /nem fordultam vissza lerúgni a tükörjét, ami minimum járt volna neki, szerintem Hudák I. megtette volna, de én inkább mentem tovább és figyeltem az utat , nagyon becsapos volt néhol rettenetesen csúszott, a vizes levelek is rásegítettek/. 310 km-t pöfögtem, volt egy kis terep is, már egész közel hozzánk, sajnos egy küllőm bánja a dolgot valamelyik putykánál elpattant az első kerékbe egy , csak itthon vettem észre hogy valami kalapál elől, hát a küllő volt. Úgyhogy hazafelé volt egy pár kalandom, de nem bánom, így emlékezetes!Mégegyszer Köszönet mindenkinek, de legfőképpen Balázsnak,Robinak, és természetesen Józsinak /hogy gondolt rám, aksi/ !Rohanok melózni! Ciao mindenki!
oktaclio Creative Commons License 2004.10.24 0 0 275
AdvenCsőőőr! Remélem mindenki hazaért rendben. Nekem nagyon jó volt ez a 1,5 nap, külön köszönet Balázsnak a vendéglátásért és Robinak a szervezésért. És örülök, hogy ilyen sok jófejjel találkozhattam. Remélem jövőre még sokszor meg tudjuk ismételni. Lehet, hogy megpróbálok egy rövidet írni a Motor Revübe, így talán többen is megismernek és csatlakoznak. Üdv Okta
gencsydani Creative Commons License 2004.10.21 0 0 274

Hali!

Kicsit OFF leszek, de ha már Dunaszerdahely szóba került:

Dunejska Streda

Nézzétek meg, nagyon jó a zenéje is!:)

Előzmény: DRBIG (270)
Iceapo Creative Commons License 2004.10.21 0 0 273
Csak azért gondoltam hogy nem robi mert telefonon beszéltem vele és azt mondta hogy már a találkozóig nem ír, igaz nem is írt, de valószínű Hege mailjét még akkor idetette. A nyíltnapról annyit hogy az RMZ nem igazán érint, drága meg ráadásul nagyon szervízigényes, DRZ-vel már rengeteget motoroztam, a Quadokat meg már kipróbáltam! De a többség dönt majd! A megjelenés viszont jól hangzik! Most jut eszembe minek írogatok mindjárt felhívlak!Csőváz !
Előzmény: oktaclio (272)
oktaclio Creative Commons License 2004.10.21 0 0 272
Hát szerintem nem Hege írta, hacsak Robi meg nem adta a kódját. Gondolom ő másolta be a levelet.
Más: javaslat a szombati programra:
október 23-an szombaton lesz a veszprémi Suzuki Nívo
endurós nyíltnapja a hárskúti pályán. RMZ250, DRZ400, meg egy Quad lesz
kint.
Ez cirka 120 km Zkarostól. Annyira nem akarok én tesztelgetni, nem olyan felszerelésben megyek meg nincs is jó csizmám (sajnos), de buli lenne egy Suzuki nyíltnapra megjelenne pár BIG...
Vélemény?
Iceapo Creative Commons License 2004.10.20 0 0 271
Szasz ! Te most itt vagy, vagy nem vagy, ezt te írtad Hege vagy Robi tette ide? Fogas kérdés! Ha te vagy Hege akkor gyere el Zkarosra ha tudsz! Ciao!
Előzmény: DRBIG (270)
DRBIG Creative Commons License 2004.10.20 0 0 270

Hello Robi!

 

Hege vagyok. A motorevü-ben találtam meg a címedet a magyarországi DR Big klubbal kapcsolatban. Egyébként felvidéki vagyok (Dunaszerdahely), de pillanatnyilag Magyarországon dolgozom.

Egy 90-es évjáratú Bigem van, igaz, még csak az első szezont gurultam vele az idén, de a tapasztalatcsere miatt gondoltam úgy, hogy felveszem Veled a kapcsolatot.

Bocsi, a cikkből csak a mailcímedet hoztam magammal (munkahelyemről írok), van vagy lesz oldalatok is? Egy esetleges fórum miatt érdekelne. Lenne nekem is bőven kérdésem, amit meg lehetne vitatni és lehet, hogy én is tudnék segíteni valamiben.

 

Üdvözlettel

Iceapo Creative Commons License 2004.10.20 0 0 269
Háj ! Sajnálom hogy nem tudsz pontos időpontot, lehet hogy együtt mehettünk volna egy nagy darabon! Most ez így jön ki úgylátom. Esetleg visszafelé sikerülni fog!
Előzmény: skalp (268)
skalp Creative Commons License 2004.10.20 0 0 268

Hali!

 

Na, kiderült, hogy én is pénteken megyek, de annyira bizonytalan, hogy mikor tudok indulni, inkább nem hülyítek senkit. Egy biztos, estére ott leszek, igyekszem, hogy mindenkivel sikerüljön még józanul megismerkedni. :-DDD

 

Más: a html elnyeli az 1-nél több szóközt. Tegyél helyette _ (aláhúzás)-t, akkor olyan lesz, mintha csíkot is húzna és boldog leszel.

 

skalp

Iceapo Creative Commons License 2004.10.20 0 0 267
Bezzeg ha tudnád a cégnél mit mondanak rólam, én vagyok mindig az utolsó beeső az ajtón.
Előzmény: oktaclio (266)
oktaclio Creative Commons License 2004.10.20 0 0 266
Úgy látszik, ha otthon netezek, akkor meg az entert nem érti ez a buzi fórum...
Ice-ice-baby, te aztán "korán reggel rikkant a rigó" vagy, általában tied a napi első hozzászólás.
AdvenCsőőőr!!!

Okta
Előzmény: Iceapo (265)
Iceapo Creative Commons License 2004.10.20 0 0 265
Megvilágosodtam, köcce!
Előzmény: oktaclio (264)
oktaclio Creative Commons License 2004.10.19 0 0 264
Köcce. ;-) Neked elmagyarázom: - csomagtartó, ~ ülés, ^ tank, ˇ kormány, > csőr o háccsó kerék, -- lengőkar, I egyhengeres blokk, O első kerék Egyéb kérdés??? -~^ˇ> o--I O Naon formatervező vagyok... :-)))
Előzmény: Iceapo (263)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!