Keresés

Részletes keresés

csíkos-háTTú Creative Commons License 1 napja 0 3 73204

"Én azért óvatos vagyok ezzel a legénnyel kapcsolatban!"

Én is az voltam. Van olyan, amivel nem, vagy nem teljesen értek egyet. De, mint írtam, olyanokról beszél, olyanokat mond, amiről mi a KKV, vagyis inkább mikrovállalkozói szektorban évek óta beszélünk.

Ha mindent összeadok, kivonok, akkor én arra jutottam, hogy 1998 után (az egy 2018-as választást leszámítva) újra van okom arra, hogy ne maradjak ki.

Előzmény: Ilhilla (73203)
Ilhilla Creative Commons License 1 napja -7 0 73203

Én azért óvatos vagyok ezzel a legénnyel kapcsolatban! Számomra olyan ő, mint Azahriah a popzenében: "jött a semmiből, láttuk eleget és győzni fog sok helyen", de a muzsikájából kihallom sok más nép zenéjét, a szöveget itt-ott értem, de nem tudott meggyőzni!

Ráadásul valemennyire ismerem "megváltó" Péter korábbi munkásságát és -maradjunk a zenénél- állandóan az "ördögből angyal lehetnél" c. egykori sláger jut az eszembe!

 

Jó a beszélőkéje, elég jó képességű (ha már a képesség ennyire előtérbe került), elhiteti magáról, hogy őszinte, szidja az ellenfeleit... sajnos manapság nem kell ennél több, mert az emberek x év alatt "kiéheztek" arra, hogy ilyeneket halljanak. 

 

Én nem tudok beállni senki zászlaja alá, ezért csak egyet tehetek: kimaradok!

Előzmény: csíkos-háTTú (73200)
tibra Creative Commons License 1 napja 0 2 73202

Újra Kolozsváron vagyok, de hajrá Tisza Párt, hajrá társadalmi és politikai közép!

Én azt gondolom, hogy az un. ellenzék formáció (persze lehet beszélni arról, hogy a narancs így - úgy amúgy), de mégis az van, hogy az elmúlt X év protest politikai szereplői sehol sem tudtak eredményt elérni. Ennek egyik oka a narancs, a másik pedig a másik oldal. A kreativitás alacsony foka, a vidékies hozzáállás és a beletörődés (ebben a fórumon újra megjelenő kolléga szerintem zászlóvivő, tőle én is többet vártam 10 éves távlatban, nem ezt a kvázi celebeskedést a szoljon.hu-n).

A konkrét eredményt itt sem tudjuk, de bízunk abban, hogy más lesz. 

Nem tudok mást mondani, csak azt, hogy gyerünk - én meg majd olvasom a tudósításokat.

Előzmény: csíkos-háTTú (73185)
csíkos-háTTú Creative Commons License 1 napja 0 2 73201

Hajrá!

Én nem biztos, hogy visszaérek addigra Pestről. De egyik fiam kint lesz.

Előzmény: Dermice (73192)
csíkos-háTTú Creative Commons License 1 napja 0 5 73200

Nem nagyon követed az eseményeket, ahogy elnézem.:-)

Szerepeltek már egy színpadon Magyar Péterrel, volt olyan is, aki nem is egyszer. A bemutatkozó videók, intejúk is kint vannak a neten már.

 

"Nem is értem, hogyan gondolhatja bárki komolyan, hogy ilyen ismeretlenekre szavaz. Ez a politika végső elaljasulása."

Mhhh...

Ugyanis az eddig ismert nevek, azok:

- gátlástalan hazudozók,

- hatalmukkal visszaélők,

- gerinctelen, pénzért mindere képes alakok,

- sunyítanak, mert érdekük a nevüket adni a pártjukhoz, mert fidesztől jön az állás, a pénz (volt már ilyen, úgy hívták, hogy MSZMP),

- tehetelenségükben mindenkiben, elsősorban a kormányzó hatalomban látják a hibát,

- ennek ellenére nem képesek belátni, hogy a tevékenységük vezetett ide, ami most van,

- hogy abból a kottából játszanak, amit a fidesz eléjük tolt (lásd legutóbb MZP tevékenységét, szegényt jól beültették a hintába),

- ha hatalomra jutnak, akkor meg ugyanazt csinálják, mint a fidesz, csak a zászlónak más színe van (lásd: Szolnoki Többség, aminek a neve második szavában van egy felesleges ékezet, és a végéről hiányzik egy mássalhangzó)

- gyakorlatilag némán tűrték, hogy a fidesz mindent kisajátítson.

 

De nem sorolom tovább. Komolyan az az "elaljasulás", hogy a választók egy jelentős része ezeket a már ismert neveket ki akarja söpörni végre 14, vagy inkább 30 év után?

Tényleg? Tespedjük ezekbe bele újabb 10-20-30 évre?

 

Tudod mit? Én nem. Idén 60 éves leszek. Láttam, dolgoztam, adóztam eleget. Fiatalon végigéltem a Kádár-rendszer válságát,  bukását, az un. rendszerváltást. Budapestiként máig élem, hogy az ország fővárosának ma sincs polgármestere 1990 óta!* Részben szolnokiként azt kellett végigélnem, hogy a MÁV-kórházat, a feleségem munkahelyét folyamatosan veszélyeztetik a politikai játszmák, hogy volt olyan munkanap a COVID idején, hogy reggel 6-ra ment be dolgozni, én este 7-kor zártam be a műhelyt Pesten, és indultam haza Szolnokra, és én értem előbb haza? És ezt úgy köszönték meg neki, ahogy Neked...

Azt kellett megérnem, hogy a város egyik neves szakgimnáziumába nekem kellett alkatrészeket vásárolnom, hogy a múszerész tanulóknak legyen mit összeforrasztani a gyakorlati órákon? Közben az ott tanuló egyik fiam egy országos szakmai versenyt megnyert, és egy másikon meg országos harmadik lett, és nem igazán az iskolán múlott minden?

Tudod, nekem már elment a hajó, hogy Magyarországból egy rendes ország legyen. Igazság szerint akkor voltam a hülye - utólag mondenki bölcs! - amikor úgy 15 éve nem fogadtam el egy neves német cég mérnök-konstruktőri állásajánlatát.

Nekem már mindegy, de a gyerekeimtől nem akarom elvenni az esélyt, hogy hátha van/lesz jobb, mint ami most van!

 

*: Van egy barátom, eléggé magasrangú tiszt volt itt Pesten, ma már nyugdíjas. Ő mondta keserűen, hogy: "Van egy stadion őrültünk, meg egy bolond biciklistánk. Régen a sakkhoz elég volt egy asztal."

Előzmény: SZ Lázár Z (73196)
Zarándi Creative Commons License 2 napja -1 5 73199

Igen, csak Kis Gabriellával ellentétben Magyar haverjainak nem ismerjük sem a képességeit,

 

Nézd meg a képességei alapján napjainkban hol van és te is hol vagy!

Előzmény: SZ Lázár Z (73195)
Zarándi Creative Commons License 2 napja -1 4 73198

Egyikőtök képességét sem ismertük, de sajnos megismertük, óriási csalódás volt a Jobbikra szavazók körében.

Előzmény: SZ Lázár Z (73195)
SZ Lázár Z Creative Commons License 2 napja -4 0 73197

Az alkalmatlanságot nem csak szakmai szempontból írtam, hanem minden más szempontból is. A megfelelő szakemberek kiválasztása is komoly alkalmasságot igényel, aztán ezeket vezetni is kell. Az pedig vezetői kvalitások nélkül elég nehéz.

Előzmény: Whallacki (73190)
SZ Lázár Z Creative Commons License 2 napja -7 0 73196

Én egyáltalán nem gondolom úgy, hogy ezek a nevek jók lennének. Nem is értem, hogyan gondolhatja bárki komolyan, hogy ilyen ismeretlenekre szavaz. Ez a politika végső elaljasulása.

Előzmény: csíkos-háTTú (73180)
SZ Lázár Z Creative Commons License 2 napja -6 0 73195

Igen, csak Kis Gabriellával ellentétben Magyar haverjainak nem ismerjük sem a képességeit, sem a gondolatait az EU-ról, nyilatkozni, meg végképp nem nyilatkoznak. Továbbá KG mögött azért volt pár év ellenzéki-politikai munka, nem a Facebook vezetői, vagy a multicsinovnyikok közül ejtőernyőzött ide.

 

Előzmény: Zarándi (73179)
SZ Lázár Z Creative Commons License 2 napja -4 0 73194

Ennek az első fele egészen biztosan nem igaz. Én csak a Jobbikról tudok beszélni, de ott tuti, hogy Vona, meg később Jakab is ment ennyit. Szerintem talán még MZP is. A második fele viszont biztosan az. De hát annan az országban, ahol Azahriah képes háromszor megtölteni a Puskást, én már semmin nem  lepődök meg.

Előzmény: zugolya (73186)
SZ Lázár Z Creative Commons License 2 napja -5 0 73193

Ezt nem értem. Egyrészt nem véleményt, hanem tényeket közöltem, másrészt egyáltalán nem érzem magamat sikertelennek. Ez a szó egyébként is elég relatív. Kinek mi a siker ugyebár. Valakinek az a siker, hogy a feleségére való tekintettel százmillókkal fejheti meg a magyar államot, meg túlárazott szerződéseket írhat alá, valakinek meg nem 🤷‍♂️

Előzmény: csízió85 (73177)
Dermice Creative Commons License 2 napja -1 2 73192

Köszi ott leszek :-)

Előzmény: csíkos-háTTú (73191)
csíkos-háTTú Creative Commons License 2 napja 0 2 73191

Május 27, 19h30, Tiszai hajósok ter.

Előzmény: Dermice (73183)
Whallacki Creative Commons License 2 napja -2 0 73190

Tegnap beszélgettünk a magyar helyzetről egy kisebb, magyar menekült baráti körben, s arra az álláspontra jutottunk, hogy annyira egyszemélyes alapú a magyar gondolkodásmód, hogy a legnagyobb problémának ez a gyökere. Nincs csapatszellem, konstruktivitás, helyette az az alapvetés, hogy majd a nagyvezír irányt mutat, s a csorda majd vígan követi, ha kell, akár a szakadékba is. Az fel sem merül, hogy a másik felet is meg kellene hallgatni, hátha nem mond ördögtől valót! Nem akarok, de mégis oda jutok, hogy az itteni szövetségi kormányzás jól példázza, hogy a csapatmunka akkor is eredményes, ha homlokegyenest ellenkező oldalról érkezők is tagjai a csapatnak, csupán hajlandóságot kell mutatni a kompromisszumok elfogadására.

 

Visszatérve arra, amit írtál, én is azt a spirituszt hiányoltam az ellenzékből, ami túlmutatott volna azon, hogy "mer' a fidesz úgy, mi majd így!". Nem tudom, hogy ez a fickó mit és hogyan csinál, ebből kimaradtam, de az időfaktort tekintve túl későn kezdett hozzá a mozgósításhoz a gyökeres változtatáshoz. Gondolom, az ellenzék még véletlenül sem akar mögé állni, így aztán ismét elmarad a váltáshoz elégséges szavazatszám. Hozzáteszem, ez is csak azért van, amit az elején írtam: a magyarnak király, császár, uralkodó kell, egyéb módon képtelen elképzelni az ország irányítását. Egy hozzáertő csapattal is működne, de ehhez előbb rendet kellene tenni a fejekben. És még most is azt olvasom a hozzászólásokban szerte a neten, hogy "a másik se jobb, minek szavazzak rá?". Nem látják a fától az erdőt! Ha változást akarnak, ahhoz előbb leváltatni kell. Aki jön, nincs bebetonozott helye, s ha nem elégedett vele a nép, váltsa le őt is! De kényelmesebb a fotelforradalom, ami ugyan változást nem okoz, helyette viszont jól el lehet küldeni a más véleményen lévőt arctalanul a digitális világban. Ennek amúgy semmi értelme, haszna és következménye nincs, változásr meg végképp nem okoz. Beragadt a lemez a választóknál, nekik egy vezérürü kell, s ha nincs ilyen, akkor fel sem emelik a feneküket a választás napján, mert nem vállalják be a b., c,.d., vagy a sokadik másik opciót. Félek, most is így lesz.

 

Olvasom SzLZ sorait. Kit tart alkalmasnak vagy alkalmatlannak. Csak szólok, hogy egy normális helyen a polgi egy reklámarc, egy pr-figura, s nem több! Aki mögött egy komoly, hozzáértő szakmai team dolgozik a polgi nevében. Szabó Béla Edömér a városszéli utcából is ugyanúgy alkalmas polgármesternek, mint bárki más, ha ott dolgozik mögötte egy csapat, aki tud pályázatot írni, ért a város műszaki, turisztikai, oktatási, szociális, egészségügyi területeihez. De Szalay mögött alighanem olyan csapat áll, akiket egy narancsszínű kondérból halásztak ki, s betanított munkásként teszik, amit fentről kapnak parancsba. Ez pedig óriási probléma. A polgira is egyszemélyes vezérként tekint a magyar, eszébe sem jut más alternatíva. Így meg tényleg nehéz választani. Számtalanszor leírtam, de attól még helytálló; az a tű nagyon megakadt a magyarok lemezjátszóján.

Előzmény: csíkos-háTTú (73185)
furtimel Creative Commons License 3 napja -1 2 73189

Ez nagyon csúnya volt, így nem szabad viselkedni :-(

Előzmény: csíkos-háTTú (73187)
Ilhilla Creative Commons License 3 napja -3 5 73188

Nem tud vielkedni, csak a magához valókkal, azokat bezzeg előre üdvözölte: "Helló Röfi!" :D

Előzmény: csíkos-háTTú (73187)
csíkos-háTTú Creative Commons License 3 napja 0 6 73187

Kicsit ide kapcsolódik, hogy az uszításon kívül mi is bajom jelenleg regnáló rendszerre.

Lehet MZP-t szeretni, vagy nem szeretni, de mégis csak egy megyejogú város megválasztott polgármestere.

Erre így viselkedni vele, mint, ahogyan a cikkben, és az oda beágyazott videóban is látható, arra nincs jobb szó, minthogy az, hogy tahó. Bocsánat...

https://index.hu/belfold/2024/05/25/marki-zay-peter-hodmezovasarhely-polgarmester-orban-viktor-beszed-lazar-janos/

Sajnos ez van, ide jutott Hazánk, 14 év fideszes tejhatalom után.

Előzmény: csíkos-háTTú (73185)
zugolya Creative Commons License 3 napja 0 3 73186

Egy biztos, a rendszerváltozás óta egyetlen politikus az országjáró körútja során megközelítőleg  ment el 160 településre mint Magyar Péter, és nem tudott ennyi ember mozgósítani mint ő.

 

 

csíkos-háTTú Creative Commons License 3 napja 0 5 73185

Most néztem, vagyis inkább csak hallgattam a balassagyarmati élő közvetítését.

Nem hinném, hogy olyanok mentek ki oda, akikről írsz.

 

Nem vagyok tagja a TISZA-nak.

Csak azt látom, hogy most olyat csinálnak meg, amire 14 év alatt a nagybecsű ellenzék képtelen volt.

Csak azt látom, és közelebbi baráti körömben is arról beszélgetünk Magyar Péter kapcsán, hogy olyanokról beszél, amiket már mi is mondogatunk pár éve.

Csak azt látom, amit az elemzők, közvélemény kutatók nem, hogy nem csak a többi párttól visz el szavaztokat. Onnan csak a protest szavakókat tudja elhozni, hanem olyan embereket mozgat meg, akik - hozzám, meg másik kb. egy millióhoz hasonlóan - évtizedek óta nem élt a szavazati jogával.

 

Hogy ez most jó-e vagy sem? Azt még nem tudhatja senki.

 

Pesten az egyik Burger King gyorsétterem tetején egymás mellett sorakoznak a plakáthelyek. Erre mindegyikre kikerült az aktuális "háborús" plakát.

Egyébként ez a plakát több hibától is hemzseg, aki készítette a plakátszakma alapjaihoz sem ért*.

Valakik keresztben az aljára, sárga alapon felragasztotta, hogy "Elég az uszításból!"

Mélységesen egyetértek a cselekvővel! A mondandójával is, meg a cselekedetével is.

 

*: Miért is rossz ez a plakát?

- Mert nem kevés, egyszerű szimbólumot használ, hanem szürke fényképekből van kirakva a "háború" szó. A plakát az nem hirdetőoszlop, nem állunk meg előtte kiolvasni, mint egy színházi stáblistát.

- Mert a "háború" szó uralja, pedig azt hazudják, csak ők tudják ezt megállítani. A "stop" szó igaz, hogy vörös, de a háburúnál jóval kisebb betűkkel van szedve. Most akkor mi is a lényeg? A háború, vagy az, hogy meg kell állítani?

- Szintén nagyon kis betűkkel, a plakát alján van, szinte eldugva a "június 9. csak a fidesz". Nem az lenne a lényeg, hogy tessék elmenni a fideszre szavazni 9-n? Teljes a zavarodottság, a hozzá nem értés.

- A fidesz színe tudtommal a narancssárga, és a szavazási felhívás meg vörös! Mondjuk a narancs van a legközelebb a vöröshöz az igaz, és a mostani kormányzásuk sokkal közelebb van Rákosihoz, mint a demokráciához.

Ha az volt a cél, hogy a saját táborukban megerősítsék a szavazási hajlandóságot, és pár bizonytalant még megszólítsanak, akkor ez egy óriási baki!

 

*: Egy valamiben ez a plakát még is csak jó. A félelemkeltésben, az uszításban. Ha ez volt a cél, akkor nyilván el is érték, hogy rettegjenek még jobban (a semmitől). És a bizonytalanok félelmeiből még behúzzanak szavazatokat.

Csakhogy ez aljasság! Igaz, ezt csinálják 14 éve. Pontosabban nem 14 éve, már 1998-2002 között is ugyanezt csinálták, csak akkor még jobban lelplezték.

 

Én speciel undorodom ettől.

Előzmény: Tiborcsik (73184)
Tiborcsik Creative Commons License 3 napja -5 0 73184

A többség katasztrófaturista kiváncsi fáncsi

Előzmény: Dermice (73183)
Dermice Creative Commons License 3 napja 0 1 73183

Mindenhol sokan voltak, miért pont Szolnokon ne lennének?  Melyik teret választják a szervezők?

Előzmény: csíkos-háTTú (73181)
Tiborcsik Creative Commons License 3 napja -1 1 73182

Mármint a többiek.

Előzmény: SZ Lázár Z (73175)
csíkos-háTTú Creative Commons License 3 napja 0 2 73181

Papírforma szerint igen.

Ha azt nézzük, hogy Vác lakosságának majd' egyharmada volt kint, hogy Szegeden dugig volt a Dóm tér, Kecskeméten sem voltak kevesen, akkor miért pont Szolnok lógna ki a sorból? A fidesz hazai pályáján, Debrecenben is hatalmas tömeget mozgatott meg.

Az, hogy Szolnok maradt a végére? Nem hiszem, hogy jelentősége lenne.

Előzmény: kannibál Kovács (73174)
csíkos-háTTú Creative Commons License 3 napja 0 3 73180

Csak ezek a nevek, egy nagyságrenddel jobbak, mint bármelyik másik lista nevei. Most D.T-t nem is említeném, mert az rangon aluli...

 

A Jobbiknak nincs is listája. A fidesz által létrehozott "mi hazánk" pedig... Tudjuk...

 

Egyébként meg mindegy, csak takarítsa már ki valaki ezt a naracsszínű söpredéket az országból.

Előzmény: SZ Lázár Z (73176)
Zarándi Creative Commons License 3 napja 0 1 73179

Nincs ebben semmi különös, hiszen te is Baráth élettársával ültél a közgyűlésben!

Előzmény: SZ Lázár Z (73176)
tibra Creative Commons License 3 napja 0 3 73178

Nógrád / Heves után utoljára .... nem tudom, talán a sorrend tükrözi azt, hogy mit is lehet ezzel a térrel kezdeni.

Előzmény: kannibál Kovács (73174)
csízió85 Creative Commons License 3 napja -3 3 73177

Sikertelen ember mond másokról véleményt!

Előzmény: SZ Lázár Z (73176)
SZ Lázár Z Creative Commons License 4 napja -3 0 73176

Egészen pontosan a baráti körét tette befutó helyekre. Aki ismer Magyarék brüsszeli életét, azok számára, ezek nem ismeretlen nevek.

Előzmény: csíkos-háTTú (73159)
SZ Lázár Z Creative Commons License 4 napja -2 0 73175

A közszereplőit.

Előzmény: Tiborcsik (73152)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!