Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

mgy Creative Commons License 2005.01.08 0 0 80
Nagyon sok kilométerenként kéri a szervízkönyv a pollen és levegőszűrők cseréjét. F@aszság! Ki kell cserélni 15 ezrenként. A kettő együtt kevesebb, mint 4k. A pollent cserélni tényleg lehet gáz, ki kell hozzá szedni a légszűrőt is.
Amúgy a diagnózis helyes, ez a látható jele a psz. eltömődésének.
Előzmény: Hozso1 (79)
Hozso1 Creative Commons License 2005.01.08 0 0 79
Sziasztok!

Klima kérdés: nekünk a Leonon is volt ilyen jelenség, hogy állandóan párásodott a szélvédő! Azt tanácsolták cseréljük ki a pollenszürőt és jobb lesz! Tényleg megszünt! Az Alhambrán is cserélnem kéne mert már 2X párásodott és ahogy mutatták igen nem hozzáférhető helyen van ezért valszinü nem is cserélték akkor amikor elö volt irva!

Hozso
Előzmény: H_Kovacs (76)
Hozso1 Creative Commons License 2005.01.08 0 0 78
:)
H_Kovacs Creative Commons License 2005.01.07 0 0 77

hi semzga

Nekem kek karpitos sima ulesek vannak es en jobban szeretem a sport ulest. Van benne futes, vagy nincs? Egyaltalan megvan meg?

 

Előzmény: semgza (12)
H_Kovacs Creative Commons License 2005.01.07 0 0 76

Hello mindenkinek

Most vettem egy Ford Galaxy 2.3 Ghia szerkentyut. A kocsival kapcsolatban lenne egy par kerdesem.

Ahogy tapasztalom 4 fok alatt nem indul be a klima. Ez csak annyibol gaz, hogy a parasodas minusz fokban is lehet problema. Volt aki azt mondta, hogy a Fordnal gyarilag van igy beallitva. A szervizben meg annyira suttyok, hogy nem is tudtak, sot azt mondtak, hogy a kozponti vezerlot csereljem ki 200 e Ft.

Van e valahol bonto ahol az alabbi alkatreszekhez hozza lehetne jutni: A oszlop belso burkolat mindket oldalra, hatso csomagtarto zseb, fedellel (kek karpithoz). Multikormanyom van, de a gyari radio hianyzik belole. Ilyet csak horror aron lehet venni bele?

 

mgy Creative Commons License 2005.01.07 0 0 75
Hörbi is nagyon jól nézett ki... ;-)))
Előzmény: Hozso1 (74)
Hozso1 Creative Commons License 2005.01.07 0 0 74
Pont most volt itt Hörbi és mondta, hogy neked gyárilag van xenon!
Ha ugy lészen pénzem veszek tavasszal én is de megnézem azt a HID fajtát amit kb. 2 hét múlva szerelnek be!
Tetszet Hörbinek az Alhambra és a szine is!:))
Előzmény: mgy (73)
mgy Creative Commons License 2005.01.07 0 0 73
Nekem gyári van, szívesen összenézném egy utólag beszerelttel. Nagyon szeretem használni (viszonylag sokat megyek), s egyáltalán nem bántam meg, hogy kértem.
Kötelező hozzá rendelni (pontosabban jár hozzá) automatikus szintszabályozás, és fényszórómosó. Alku után kb. 150e volt a xenon ára, ez a két kiegészítővel együtt nem túl gáz.
A fényszórómosó király, de k. sokat fogyaszt. Vettem egy párszáz forintos kapcsolót, egy villámszerelővel berakattam, így az ablakot tudom a lámpáktól függetlenül is mosni.
Előzmény: Hozso1 (71)
Hozso1 Creative Commons License 2005.01.07 0 0 72
Előzmény: Hozso1 (71)
Hozso1 Creative Commons License 2005.01.07 0 0 71
Sziasztok!

Végre sikerült a rádiós gondom megoldása!
Ahol vettem először betettük a gyári buszba való cd lejátszót! Hát szörnyű volt a hangja ahhoz képest ami most van benne! Ez is gyári de a Sharanba való! Ez egy Harman/Becker MP3-as cd lejátszó! Hát valami gyönyörűen szól! Álom szép! Igaz, hogy kéken világit de ezt elnézem! lehet tárat hozzá tenni, mély ládát stb...
Aki beszerelt srác pont akkor voltak nála egy Alhambrával akik xenont rendeltek tőle + Ez a HID fajta amit a srác szerel 100e Ft beszerelve! 1 év garancia van + rá!Kértem ha kész szóljon mert megszeretném nézni, hogy világit!
Nektek van valakinek gyárilag?
A gyárit is annyit kell takarítani mint az utólag beszereltet?

moPPom Creative Commons License 2004.12.31 0 0 70

Tényleg nem.Elég sokat cuccoltam,és elég zavaró ez a technika,de ez legyen a legkisebb probléma.

 

B.U.É.K.MINDENKINEK!!

Előzmény: mgy (68)
Hozso1 Creative Commons License 2004.12.30 0 0 69
Sziasztok!

Pont tegnap figyeltem fel én is erre a hátsó ajtó nyitásra!
Mivel nekem még új az autó pont ma kérdeztem volna meg töletek, hogy a záram szarakszik vagy ez is valamilyen okból ilyen a seatoknál? De én is azt észre vettem, hogy ha valamelyik elsö ajtot kinyitom utána már nyilik is újból a hátsó is!

Mentünk ma Ausztriába ahogy irtam és a fogyasztás 5.8L igaz, hogy 120-140 közt mentünk tempomattal! Én elfogadhatónak hiszem a 4.2 Audim után! Bár akkor se panaszkodtam, hogy mennyit fogyaszt az autó! De itt a benzin pénz nagy a zsebembe marad és nem hetente 2X tankolok a buszba!

Azt kérdezném még tőletek ha a klíma azt írja. hogy automata akkor mindig bevan kapcsolva? A leon-nál ha nem megy a klíma akkor nem látom a hópihét pedig automatán hagyom! Ha bevan kapcsolva a hátsó klíma akkor többet fogyaszt az autó vagy semmi köze hozzá?!

Előzmény: mgy (66)
mgy Creative Commons License 2004.12.30 0 0 68
biztos nem a feleségeddel próbáltad... :-P
Előzmény: moPPom (67)
moPPom Creative Commons License 2004.12.30 0 0 67

Nekem a motort le kell állítani,és valamelyik ajtót kinyitni.

 

 

Előzmény: mgy (66)
mgy Creative Commons License 2004.12.29 0 0 66
Ezt nem figyeltem, de egyszer már morogtam a csajommal, hogy nem képes kinyitni a csomagtartót. Kiszálltam, hátramentem, kinyílt. Tessék, mondtam fölényesen... :-)
Járó motornál bizonyos idő elteltével nem lehet nyitni a csomagteret, csak miután a vezetőoldali (vagy bármelyik???) ajtót kinyitották. :-D
Előzmény: semgza (64)
mgy Creative Commons License 2004.12.29 0 0 65
:) Másra gondolunk, asszem.
A kocsiban nem csak egy szg. van, hanem jó sok. Control Module-nak hívják őket, külön van a motornak, az ABS-nek, a központi zárnak, a xenonnak, haldexnek, fékasszisztensnek, immobilizernek, fene tudja még minkek. A mieinkből a "Comfort" modul hiányzik, de a Golf IV-ben (és testvéreiben) pl. van. Ezt lehet rábírni többek közt, hogy 15km/h-nál zárja, gyújtáskulcs kivételekor nyissa az ajtókat, és _szerintem_ ez teszi lehetővé a távirányítós ablaknyitást is.
Meg kéne nézni valami szervízdoksiban, már aki hozzáfér... :-)
Előzmény: semgza (63)
semgza Creative Commons License 2004.12.29 0 0 64

Az másnál is úgy van, hogy ha kikveszem a kulcsot, akkor amíg ki nem nyitom az ajtót, addig kezeli az ablakot? tehát ha már kinyitottam az ajtót, akkor nem tudom felhúzni az ablakot... a réginél ez is jobban volt megoldva, ott fel tudom húzni....

a tükröt sem tudom behajtani gyújtás nélkül, csak hogy még panaszkodjak. azt nem lehetett volna az ablakfelhúzás áramkörére kötni?

 

semgza Creative Commons License 2004.12.29 0 0 63

vezérlö van, mert ha bedugod a kulcsot a zárba úgy fel/lehúzza a 4 ablakot, csak a távnyitó gombokkal nem megy. ez a gáz...

Azért azt a logikát nem értem, hogy miért kell egy funkciót kivenni egy korszerüsítés során.

Előzmény: mgy (61)
Hozso1 Creative Commons License 2004.12.29 0 0 62
Sziasztok!

Elmentem ma megvenni a gumi szönyeget a Fáy utcába! Tök jó és szép meg stb...Rákérdeztem az ürgére, hogy a kézikönyv mennyi lenne az autohoz. Azt mondja, hogy 2500.-ft de 5-7 hónapot várnom kéne mert a németek csak akkor gyártanak le plusz ilyen könyvet ha bizonyos darab szám kell belöle! Mondtam neki ne rendeljen semmit inkább szuttyogok a francia nyelvüvel vagy majd szerzek v. másolok valahonnan!
Bementem a boltba utána és feltettem a téli gumikat, holnap kiszaladunk ausztriába a családdal kirándulni. Nehogy a határon szivozzanak véletlenül a határőrök! Mégis milyen égö lenne, hogy egy gumis a saját kocsiján nyári gumival vág neki az utnak! Bár mindenki a sajátját szokta utoljára hagyni ez köztudott! Mindig vannak fontosabb dolgok mint a saját!

Az autó rádió nem jött össze mert ez olyan volt amin csak 2 hangszoró vagy is csak az elsök szoltak volna! Még nem is láttam ilyet! Hogy ez milyen Sharanba lehetett? Hm.
De szoltak, hogy van 40-50 közt állitolag olyan ami MP3-at is játszik és ez van az új egyterüekben! Majd ha láttam hiszem!

Ezekhez az autókhoz nincs véletlen olyan táblázat mint a leonunkhóz volt, hogy a klimán külömbözö beálításokat megtudtunk nézni mint pl. kinti hőmérséklet, mennyivel megyünk, motor hőfok stb... még vagy 70 adat!

mgy Creative Commons License 2004.12.28 0 0 61
Próbáltam VAG-Commal beállítani a Skodán megszokott ajtózárást, és nem sikerült, Nincs a kocsinkban "Komfort" vezérlő, sztem a gombnyomásos ablaknyitást az tenné lehetővé.
Előzmény: semgza (60)
semgza Creative Commons License 2004.12.28 0 0 60
persze, kulcscsal (kulccsal?)   kulcs elfordításával  megy,  csak a gombokkal nem.
Előzmény: mgy (58)
Hozso1 Creative Commons License 2004.12.28 0 0 59
Sziasztok!

Én is néztem ezt a kulcs funkciot/komfort/ és a távirányito nem huzza fel!
Ha viszont a kulcsot benne hagyom akkor persze mükszik!
Valahol olvastam, hogy ennek oka van a Seta-oknál de már nem tudom mivel indokolták!
Az új cordobákon már szintén müködik ez a funkció a távirányitoval!

Előzmény: semgza (57)
mgy Creative Commons License 2004.12.28 0 0 58
Hmmm, úgyis viszem a kocsit a pohuhoz, majd rákérdezek erre a "pótállófűtésre" :)
Ablak: ha gombbal nem megy (én ezen még nem próbáltam), a kulcslyukba téve, 2x nyit v. zár irányba elfordítva csinálja? Elméletileg mennie kéne, de a gyakorlatban ezt sem tudom kipróbázni, a riasztóm nem tolerálja. :)

amúgy meg mél ment...
Előzmény: semgza (57)
semgza Creative Commons License 2004.12.28 0 0 57

VW sh.2000.

Az enyém gyári, és a dolog nem csak a gombból áll, hanem van a jobb e. ülés alatt egy plusz akku, meg gondolom valami elektronika, meg egy valami vízpumpaszerüség, vagy plusz szelep lehet még.

nem tudok jobban utánanézni, kellene egy VW alkatrészkatalógus meg szerviz  CD. valaki nem tudna ebben segíteni?

valószínüleg lehet venni beépítöcsomagot állófütéshez gyárit, de tippelem, hogy lehet vagy egy százas...

amugy jó dolog, beállítod az indulás elött 20 perccel, és meleg kocsiba ülsz bele, nem beszélve a hóról/jégröl, ha van.

ami hiányzik az a távvezérlö, úgy lenne igazi, ha nem kellene kinyitni az ajtót hogy bekapcsoljam. nem láttam a könyvében, mint opciót, valószínüleg nincs.

 

más: az ablakokat a kulcson lévö gombokkal nem húzza fel/le. a régi, 96-os ezt gond nélkül tudta. másnak sem megy? nem akarom elhinni hogy kivették ezt a funkciót.

az, hogy a tetöablakot nem kezeli a kulccsal sem, még lenyelem, végülis nem bmw...ez van.

Előzmény: mgy (55)
Hozso1 Creative Commons License 2004.12.28 0 0 56
Sziasztok!

Igaz nem mondtam, hogy a 115Le PD TDI! Nem tudtam, hogy a benzines is 115LE!
Az a gomb engem is érdekelne ha volnál olyan szives utána nézni, hogy gyári v. utolagos!

Hozso
mgy Creative Commons License 2004.12.27 0 0 55
Nem rémlik neked melyik van az ikrek közül. A gomb gyári? Ha nem hol csinálták, mennyiért? Nem igazán használ a motornak, ha hidegen egyhelyben jár fűtési célzattal, tudnék egy ilyen gombra én is egy keveset költeni. Bár most, hogy karácsonyra mankót kaptam a 23-án eltört lábamhoz, igazából nem is számít... :-)))
Előzmény: semgza (54)
semgza Creative Commons License 2004.12.27 0 0 54

az enyémben van egy plusz gomb az óránál, amivel be lehet indítani és programozni lehet idöre a kályhát.

Azt tudja valaki, hogy mennyit eszik ez a kályha?

 

Előzmény: mgy (53)
mgy Creative Commons License 2004.12.27 0 0 53
Modom motortípus! Dízel, vagy benzines? Van 115-ös PD, és volt 2.0 benzin 115 LE. Bár gondolom a 115-ös PD lehet. Akkor 90e, és valszeg cserélték. Azért lefordíttatnám a szervízkönyvet...
A szőnyeget bármelyik kereskedésben megveheted, megéri olyan helyre menni, ahol van is rögtön raktáron. A Fáy utca pl. jó lehet.
A fűtés, amit említesz, nem igazi állófűtés, csak kiegészítő. A dízel motoroknak annyira kicsi a veszteséghője, hogy nem lehetne kivárni, míg a motor felmelegszik, és képes befűteni ezt a hatalmas teret. Szükségmegoldáskénk kaptunk egy plusz olajkályhát, aminek olyan hangja van, mint egy repülőgépnek... :-)
A riasztós tudni fogja hova szerelje. Sajnos ezeken a motorokon nagyon kevés olyan pontot lehet megszakítani, amitől nem hányja tele a hibatárolót... :-(
Előzmény: Hozso1 (52)
Hozso1 Creative Commons License 2004.12.27 0 0 52
Szia MGY!

Az auto 115LE-s.
A szönyeg ára nem gond csak hol lehet venni melyik kereskedésben?!

Tegnap hallottam nem tudom igaz-e, vagy auto függő!
Tehát ha a kulcsot beteszem és nem csinálok mást vele és a digitklimánál a jobb oldali részt ami hátra fujja a meleget bekapcsolom , azt még nem tudom hogyan akkor beindul az a kályha /aminek olyan hangja van mint az audimba a webastonak volt/ és egyfajta állofütésként is funkcionál! Na ezt mondták tegnap az okosok! Majd lemegyek ma ugyis itthon vagyok egész héten és elszuttyogok vele! Bár lehet a könyv is irja de ugye a francia....

A másik, hogy holnap megyek immobilisert szereltetni az autoba. Azt is mondták ezeknek az autoknak kint van a computerük a motortérnél ott kéne megszakitatnom azt a vezetéket ami bentröl a kulcs és a müszerfalból jön ki! Mert ha lopnák akkor a motorháztetőt kinyitják saját computerrel ami tiszta viszik!
Nem tudom én nem értek hozzá én csak féltem!

Hozso
Előzmény: mgy (51)
mgy Creative Commons License 2004.12.26 0 0 51
Motortípus nélkül nehéz a szervízről pontosat mondani... A PD TDI 90e, a sima TDI 150e, az 1.8T, 2.0 benya pedig 180e kilométernél kér a vezérműszíj cserét a szervízkönyv szerint. Azt gondolom jó lenne valami macát felhajtani, aki jól franciázik, megéri átnézetni vele az eddigi bejegyzéseket.
A tizenvalahányezer forintos gumiszőnyeg, az pontosan egy 6db-os garnitúra, minden sorba jut kettő. Kicsit soknak tűnik, de jól "működik".
Előzmény: Hozso1 (50)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!