Keresés

Részletes keresés

Mocsári Trol Creative Commons License 5 órája 0 0 20441

Prioritást írtam, tehát az írás megmaradhat másodlagos közlési formának. 

Előzmény: őszszakál (20440)
őszszakál Creative Commons License 5 órája 0 0 20440

„A hagyományos írás prioritásának napjai valszeg meg vannak számlálva.”

 

Tisztelem a véleményedet, azonban nem értek vele egyet. A hagyományos írás, már annyira beépült az emberi kommunikációba, hogy az analfabétának tekintett ember is aláírja a nevét, „megolvassa” a munkabérét, és ismeri annyira betűket, hogy a Nemzeti dohányboltot, az üzleti logókat (Aldi TESKO) „elolvassa”. Az írásjelek, betűk funkciója arra szolgál, hogy szavakat, mondatokat, gondolatokat továbbítson, megőrizzen, okulásunk, tanulásunk céljára. Amíg nem lesz valóban egy Neuralink csip az agyunkhoz csatolva, szükségünk lesz az írásra. Ha meg ránk csatlakozik online az MI, már szükségünk se lesz rá. (A legvadabb bikát is elvezeti egy vékony rúddal az ember, ha karika van az orrában kétszer megcsavarva.) ;-)

Előzmény: őszszakál (20428)
Mocsári Trol Creative Commons License 6 órája 0 0 20439

Elképzelhető, hogy a jövőben az információk azonnal és széles körben elérhetővé válnak, akár háromdimenziós formátumban is.

A technológia fejlődése lehetővé teheti a nem is annyira távoli jövőben az információk gyors és interaktív megjelenítését és elérhetőségét. 3D-s technológiák, mint például a virtuális valóság (VR) vagy a kiterjesztett valóság (AR), lehetővé tehetik az információk térbeli megjelenítését, ami még érzékletesebb és hatékonyabb lehet, mint a hagyományos képek vagy szöveges információk.

Ez lehetőséget kínálhat a tanulásra, az oktatásra, a kommunikációra és az információk megosztására új és innovatív módon. Például az orvosi műtétek tervezése vagy a művészeti alkotások megjelenítése sokkal hatékonyabb lehet háromdimenziós formában stb.

A hagyományos írás prioritásának napjai valszeg meg vannak számlálva.

Mocsári Trol Creative Commons License 7 órája 0 0 20438

Én tényleg részletesen leírtam a távoli lehetséges jövőről alkotott elképzeléseimet. Mit gondolsz te erről?

Előzmény: őszszakál (20436)
őszszakál Creative Commons License 7 órája 0 0 20437

„A káros érzelmi indíttatású gondolatok kiszűréséhez nem is lesz szükség az MI segítségére. Az emberek egymás között oldják meg az ilyen jellegű problémákat. Csoportos, közösségi tudatnál persze más helyzet állna elő válszeg. „

 

Az agymosás, „A káros érzelmi indíttatású gondolatok kiszűréséhez” már ma is működik. A lobotómia újbóli bevezetését, már nem szeretném megélni. A közösségi tudat befolyásolását a vallások már évezredek óta eredményesen végzik. Erre fejelnek rá a médiák. (maradnék a saját tudatomnál, amíg lehetséges);-)

Előzmény: Mocsári Trol (20435)
őszszakál Creative Commons License 8 órája 0 0 20436

A tenger biológiáját nem ismerem, az ott élő állatok viselkedését még úgyse. Viszont arról már hallottam, hogy a szárazföldön a csótányok és a hangyák bírnák túlélni az emberiséget egy totális atomkatasztrófa után. Ezek már most is olyan futurisztikus társadalomban élnek, amilyent nekünk vizionálsz. (én a hangyákkal vagyok);-)

Előzmény: Mocsári Trol (20434)
Mocsári Trol Creative Commons License 8 órája 0 0 20435

És akkor még ott van a legkézenfekvőbb alternatívája a telepatikus kommunikációnak. A távoli jövőben az emberiség kollektíven kifejleszti a mentális képességeit. Mivel mindenkinek más és más ilyen adottsága van, ez a telepatikus, mentális készség egyénenként eltérő lehet majd. A káros érzelmi indíttatású gondolatok kiszűréséhez nem is lesz szükség az MI segítségére. Az emberek egymás között oldják meg az ilyen jellegű problémákat. Csoportos, közösségi tudatnál persze más helyzet állna elő válszeg. 

Előzmény: őszszakál (20433)
Mocsári Trol Creative Commons License 8 órája 0 0 20434

A távoli jövő lehetséges kommunikációjáról beszélünk most, ami minimum sok ezer év, de inkább sokkal több. Az is kétséges, hogy pár évtizedet megél az emberiség. Csak a híreket kell figyelni.

Előzmény: őszszakál (20433)
őszszakál Creative Commons License 8 órája 0 0 20433

„Az én elképzelésem szerint az emberi testbe épített Mi implantátum nem a tartalmat, nem a gondolatot kibocsátó személyt elemzi, monitorozza stb., hanem az asimovi mentalisták hagyományainak megfelelően a kibocsátó gondolati hullám érzelmi indíttatását ismeri fel. Akár úgy, hogy az egész emberiség egyetlen csoportos tudatként működik, és a központi MI képes a közösség minden egyes tagja agyának érzelmi ingadozásait figyelemmel tartani.”

 

Szerinted mi alapján ismerné fel MI, az érzelmi indítatást? Vérnyomás, tág pupilla, nagy hangerő, szapora szívverés? A krónikus betegséget már nem is említem.

 

 „Lehet a gondolat akármilyen sértő, obszcén, ha a gondolatot elindító agyi érzelmi állapot úgymond normális. Nem lehet viszont akármilyen normális tartalmú gondolatot feldúlt, agresszív, indulatos, dühös érzelmi állapotban közölni. Az Mi azonnal felismeri az agyszerkezet mintázataiból (Asimov is kb. így álmodja meg) az érzelmi állapot milyenségét.” 

 

Ez lenne a gondolatrendőrség, amely az érzelmi állapot „felfűtöttsége” alapján lép akcióba? Egy MI moderátor, ami a maga érzelemmentessége szerint értelmezi a hallottakat? Egy szociopata személy, aki még a hazugságvizsgáló gépet is átveri, lubickolna az élvezettől, hogy az MI átverhető.;-)

Előzmény: Mocsári Trol (20431)
Mocsári Trol Creative Commons License 8 órája 0 0 20432

A távoli jövő telepatikus gondolat-forgalma mellett természetesen megmaradna a hagyományos, beszéd alapú kommunikáció. Csak a digitalizált kommunikációt és az írást helyettesítené a telepátia. A telepatikus gondolat-közlés nem lenne kötelező, mert a kommunikációhoz mindkét résztvevő félnek meg kéne nyitnia a maga csatornáját. Ez nyilván nem csoportos tudatnál működne. A gondolatok megőrzése, előkeresése természetesen a rendszeren belül megoldható lenne (a chipnek tároló funkciója is van). Egymásnak történetek mesélése stb. is megoldható lenne a csatornákat megnyitó személyek között :)

Előzmény: Annaem (20423)
Mocsári Trol Creative Commons License 9 órája 0 1 20431

"Tulképpen nem sok gondolat kerülne forgalomba. Sérelmesnek érzem, hogy én teljesen ki lennék közösítve, ki lennék rekesztve, és ki lennék tiltva a gondolatok közléséből."

 

Van egy árnyalatnyi különbség közöttünk a távoli jövőre vízionált telepatikus kommunikáció értelmezésével kapcsolatban. Az én elképzelésem szerint az emberi testbe épített Mi implantátum nem a tartalmat, nem a gondolatot kibocsátó személyt elemzi, monitorozza stb., hanem az asimovi mentalisták hagyományainak megfelelően a kibocsátó gondolati hullám érzelmi indíttatását ismeri fel. Akár úgy, hogy az egész emberiség egyetlen csoportos tudatként működik, és a központi MI képes a közösség minden egyes tagja agyának érzelmi ingadozásait figyelemmel tartani. Lehet a gondolat akármilyen sértő, obszcén, ha a gondolatot elindító agyi érzelmi állapot úgymond normális. Nem lehet viszont akármilyen normális tartalmú gondolatot feldúlt, agresszív, indulatos, dühös érzelmi állapotban közölni. Az Mi azonnal felismeri az agyszerkezet mintázataiból (Asimov is kb. így álmodja meg) az érzelmi állapot milyenségét. 

Nagyon nehéz lesz az emberiség hosszú távú fenntarthatóságát úgy biztosítani, hogy az emberi jogok és értékek is megőrzésre kerüljenek.

Előzmény: Annaem (20423)
őszszakál Creative Commons License 10 órája 0 0 20430

„Jön a meghívó, ha AI-vel, vagy Mivel kigyűjti az adatokat, hogy hol hangzik el a neve.”

https://hu.wikipedia.org/wiki/Data_(Star_Trek)

Csak nem őrá gondolsz, mint számlálóbiztosra?;-)

Előzmény: Annaem (20427)
Annaem Creative Commons License 10 órája 0 0 20429
Előzmény: őszszakál (20426)
őszszakál Creative Commons License 10 órája 0 1 20428

„Arra gondoltam, hogy valaki innen "beépülhetne" a vállalatba...

Egy jó (titkos) ügynök  Egy hazafi. Földfi.”

 

Egy hazánkfia politológus, (aki a fiam is lehetne,) arról írt könyvet, hogy két nagy formátumú Magyar viaskodik a világmegváltáson. Ezek biztosan nem fognak a Neuralinkba beépülni. Talán a két legújabb Nobel díjasunknak van esélye.;-)

Előzmény: Annaem (20425)
Annaem Creative Commons License 10 órája 0 0 20427

Jön a meghívó, ha AI-vel, vagy Mivel kigyűjti az adatokat, hogy hol hangzik el a neve.

Jóságos tervezőm! Nehogy beolvasszanak bennünket. Öltsünk hamar álírást.

Igaz, akkor sem történt semmi amikor a higanyról leírtuk, hogy a vimanák üzemanyaga. S még mennyi minden mást...

őszszakál Creative Commons License 10 órája 0 0 20426

„Elon Musk jó arc, csak el ne adja a lelkét az ördögnek. Vadzsrát tart az éjjeliszekrényén.”

 

Az Antikrisztus is egy”jó arc”, hiszen az emberiség jólétéért munkálkodik. Népszerűsége egyre növekszik, amivel a hatalmát is növeli. Az ő lelke már az ördögé, csak jól titkolja.

Ami a vadzsrát illeti, egy szimbolikus tárgy, ami a Kínai Jin Jang megfelelője lehetne. A neki tulajdonított spirituális erő, pedig a frigyládához, és a Longinusz lándzsa erejéhez hasonló.

Előzmény: Annaem (20425)
Annaem Creative Commons License 10 órája 0 0 20425

Nem.

Arra gondoltam, hogy valaki innen "beépülhetne" a vállalatba...

Egy jó (titkos) ügynök  Egy hazafi. Földfi.

 

Elon Musk jó arc, csak el ne adja a lelkét az ördögnek. Vadzsrát tart az éjjeliszekrényén. Azt mondom van remény.

Előzmény: őszszakál (20424)
őszszakál Creative Commons License 11 órája 0 0 20424

 „Ha pedig látod, hogy eldurvulnak a dolgok, egy kamikaze akcióval akár az egész emberiséget megmentheted. Mielőtt A Telepathy kötelezően beültetésre kerülne”

 

Az lenne az Antikrisztus,(Elon Musk) aki ezt a megmentési akciót vezérelné? 

Előzmény: Annaem (20421)
Annaem Creative Commons License 11 órája 0 1 20423

Azokat a gondolatáramokat blokkolná, amelyeknél negatív érzelmi indíttatást fedez fel (düh, indulat, lenézési szándék stb.). A telepatikus gondolat-forgalomban tehát csak a pozitív indíttatású gondolatközlések szerepelnének. A károsak nem. Az emberiség így tulképpen átnevelődne.

 

Hihetetlen vagy. Tulképpen nem sok gondolat kerülne forgalomba. Sérelmesnek érzem, hogy én teljesen ki lennék közösítve, ki lennék rekesztve, és ki lennék tiltva a gondolatok közléséből.

Hogy szépen fogalmazzak: karmikus adósságaim növekednek az embertársaim által keltett érzelmeim miatt, kedvenc regényeimben van indulat, 10 parancsolat sértés, miegymás. Elképzelem, hogy éppen közlök, és beugrik egy rész a Marsbéli Krónikákból, vagy egy villanás egy filmből. Gyorsabb lennék ab ovo, mint a blokkoló, tehát mit érdemel az a bűnös?  Egy jópofa átnevelőtábor...:)

 

Előzmény: Mocsári Trol (20418)
őszszakál Creative Commons License 11 órája 0 1 20422

"Feljavítani" az emberiséget.  Az értelem gázkamrája.”   Avagy maga a pokol.

 

„Én rajtam jutsz a kínnal telt hazába,

én rajtam át oda, hol nincs vigasság,

rajtam a kárhozott nép városába.

Nagy Alkotóm vezette az igazság;

Isten hatalma emelt égi kénnyel,

az ős Szeretet és a fő Okosság.

Én nem vagyok egykorú semmi lénnyel,

csupán örökkel; s én örökkön állok.

Ki itt belépsz, hagyj fel minden reménnyel.”

Előzmény: Annaem (20420)
Annaem Creative Commons License 11 órája 0 0 20421

Nagyon jó karrier lehetőségeket kínál a Neuralink az agy-számítógép-interfész fejlesztéséhet, nem kell agysebésznek lenned. Ez egy interdiszciplináris kihívás. Fantasztikus lehetőségek. Ha pedig látod, hogy eldurvulnak a dolgok, egy kamikaze akcióval akár az egész emberiséget megmentheted. Mielőtt A Telepathy kötelezően beültetésre kerülne

Annaem Creative Commons License 11 órája 0 2 20420

A Neuralink interfésze működik, csak pár majom életébe került, a mellékhatásokról nincs hír, kilökődési epizód előfordulhatott.  Musk ezzel eltereli a figyelmet a háttérben futó kísérletekről. A gyógyítás céljából elkövetett találmányoktól mi sem berzenkedhetünk, végre a halálos betegségek gyógyításában is brillírozhatnának. A mai gyógyszeripar egy maffia. Ezért is jó irány a magánkézben lévő vállalatok kutatási tevékenysége, csak a becsület és a jó szándék ne párologna el időközben. 

Ezt az ötletedet: "negatív gondolatáram kiszűrése" már lopják is. Ez egy biztos befutó szlogen, ha a cél, hogy az eszköz bekerüljön minden emberbe. Képzeld el, hogy mi lesz akkor. Lehallgatás? Bagatell. Rémálom, rád fogják szabadítani a reklámokat, nem a szolgáltatásokért kellene fizetned, hanem azért, hogy megszabadulj tőlük. Nem kérünk a transzhumanizmusból. Az emberiség feljavítása - Musk álma - ennek a minden eddiginél gyilkosabb ideológiának nem áldozatai lennének, hanem teljes pusztulás. Az MI implantátum/ közben látom már az átneveléshez jutottál - a lehető legrosszabb irány / az emberiség végét jelentené.

"Feljavítani" az emberiséget.  Az értelem gázkamrája.

Előzmény: Mocsári Trol (20402)
őszszakál Creative Commons License 12 órája 0 0 20419

„Olyasmi lenne ez a gyakorlatban, hogy a mentalisták szerepét az emberi agyba (emberi testbe) ültetett Mi (chip) venné át.”

 

Az ember sajátos módon, azzal az evolúciósan kialakult mentális képességekkel az ami. Ez különböztet meg bennünket az állatoktól. Talán ennek a „habitusnak” köszönhetjük azt is, hogy a bolygónk legszerényebb, és egyben leg agresszívebb lényei vagyunk. Amennyiben megváltoztatnánk ezt a mesterséges intelligencia bevonásával, „az emberi agyba (emberi testbe) ültetett Mi (chip) venné át”, azzal feladnánk a szabad akaratnak még az illúzióját is. Elindulnánk a BORG társadalommá fejlődés útján. Végül mi maradna az emberből, ha a Borg jelszavát idézve, minden ellenállás hasztalan?

Előzmény: Mocsári Trol (20418)
Mocsári Trol Creative Commons License 12 órája 0 0 20418

Olyasmi lenne ez a gyakorlatban, hogy a mentalisták szerepét az emberi agyba (emberi testbe) ültetett Mi (chip) venné át. Ez az implantátum képes lenne a gondolatok olvasására is, de úgy lenne beállítva, hogy a közölt gondolatok érzelmi indíttatását vizsgálja csak. Azokat a gondolatáramokat blokkolná, amelyeknél negatív érzelmi indíttatást fedez fel (düh, indulat, lenézési szándék stb.). A telepatikus gondolat-forgalomban tehát csak a pozitív indíttatású gondolatközlések szerepelnének. A károsak nem. Az emberiség így tulképpen átnevelődne. 

Előzmény: őszszakál (20416)
Mocsári Trol Creative Commons License 13 órája 0 0 20417

Az asimovi univerzumból tudok kiindulni. Az Asimov Alapítvány sorozatban és a Nemezisben is megjelenő mentalisták és hasonló karakterek az érzelmek és az emberi viselkedési minták érzékelésének és manipulálásának nagymesterei. Ők olyan szereplők, akik rendkívül érzékenyek az emberek érzelmeire és belső állapotaira, és képesek azokat érzékelni vagy akár befolyásolni is. Lehet, hogy valami hasonló elv alapján működik majd a jövő társadalmi dinamikája, vagyis a társadalmi csoportok és közösségek közötti kapcsolatok és kölcsönhatások összessége. 

Előzmény: őszszakál (20416)
őszszakál Creative Commons License 13 órája 0 0 20416

„Úgy gondolom, hogy a "gondolatáram" érzékelése nem függ majd a"kibocsátó" egyén jellemzőitől, minőségétől. A gondolatáramok szerintem ezektől független, kristálytiszta entitások lesznek.”

 

Úgy gondolod, hogy a”gondolatáram” olyan lesz, mint (egy kibocsájtott foton), amelynek érzékelése olyan lesz, mint a Morze jeleké? Az érzékelő lefordítja magának a szövegét, az érzelem nélküli adatokból? :-/

Előzmény: Mocsári Trol (20415)
Mocsári Trol Creative Commons License 16 órája 0 0 20415

Úgy gondolom, hogy a "gondolatáram" érzékelése nem függ majd a"kibocsátó" egyén jellemzőitől, minőségétől. A gondolatáramok szerintem ezektől független, kristálytiszta entitások lesznek. Ezeket még fel sem fedeztük. A gondolatáram nem a tartalma szerint lesz érdekes, hanem az érzelmi indíttatása miatt (megfogalmazásom szerint). Szerintem a jövőben feltárt, adott gondolatáramlás az érzelmi indíttatása alapján egyértelműen, azonnal disztingválható lesz. 

Előzmény: Maketheworldabetterplace (20414)
Maketheworldabetterplace Creative Commons License 16 órája 0 1 20414

Egy katona esetén más tulajdonságok hasznosak mint egy gyógyító esetén. A lény tulajdonságait hasznosnak vagy károsnak az adott életkörülményei vizsgálata után lehetséges valószínűsíteni. Hiányos vagy valótlan bemeneti adatok okozata téves eredmény bármilyen Intelligencia által.

Előzmény: Mocsári Trol (20408)
őszszakál Creative Commons License 16 órája 0 1 20413

Úgy legyen! :-)

Előzmény: Mocsári Trol (20411)
őszszakál Creative Commons License 16 órája 0 1 20412

„Ezért én úgy gondolom, hogy ez a kommunikációs forma valószínűleg úgy valósulhat meg, hogy az ember és az MI tulajdonságai genetikailag egyesül. Ekkor már nem Homo Sapiensről beszélünk, hanem egy másik fajról. De ez az új faj sokkal tűrőképesebb, alkalmazkodóbb és empatikusabb lesz, mint a mai ember. Ez az új tulajdonságokkal felruházott mesterséges faj már kimondottan alkalmas lesz fizikailag és mentális értelemben is pl. a hosszabb űrutazásokra, a konfliktusmentesebb élet folytatására. Ez az új faj már képes lenne akár évmilliókon keresztül fennmaradni a világegyetemben. Csak így tudom elképzelni. „

 

Ha nem akarok pesszimista lenni, akkor drukkolok neked, hogy így legyen.  Ha realistán szemlélem a dolgokat, akkor még sokat kell várnunk, és tanulnunk a hibáinkból, hogy a reményed szerint legyen.

Előzmény: Mocsári Trol (20401)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!