Keresés

Részletes keresés

zsolti05 Creative Commons License 2007.09.10 0 0 788
miért mondta D-Für, hogy a kisgazdákkal soha?
Előzmény: allompolgar (786)
Architectural Student Creative Commons License 2007.09.10 0 0 787

na, ha hülye vagy, akkor már megkérdem, hogy vajon az a feri mikor dolgozott egy percet is életében?

mindegy, egykutya!

te meg változatlanul hülye, akinek a szövegértelmezési képessége egy általános elsősét nem éri el, ehh

Előzmény: balcsapott (785)
allompolgar Creative Commons License 2007.09.10 0 0 786

Ez csúsztatás amit leírsz.

 

98-ban Orbán Viktor azt mondta, hogy: "nem akarunk a kisgazdákkal kormányozni és azt kértük a választóktól, hogy olyan helyzetet idézzenek elő, hogy ne kelljen. Amikor azonban előállt az a szituáció, hogy a választók leváltották a szocialista-szabaddemokrata kormányt, de a Fidesz csak a kisgazdákkal tudott kormány alakítani, akkor nem titokban összehajoltunk, hanem összehívtuk a kongresszust, ahol a kongresszus döntött erről a kérdésről. Nyíltan, őszintén beszéltünk, nem titokban, zárt frakcióülésen."

 

Azért ez nem mindegy, de persze így már nem olyan érdekes......

Előzmény: KukacAV (783)
balcsapott Creative Commons License 2007.09.10 0 0 785
Egy db állami gazdasággal túllőttek minden bal(fasz)-os csaláson, lopáson. Pedig 12-t csakliztak el. Mindez persze semmi ahhoz képest, hogy a félbevágott  lángelme mennyit csalt össze politikusként magának és családjának. Nem zavar?????Mondom, politikusként!!!!!! Tudod....az a politikus, aki még egy percet sem dolgozott ügyvédbojtárként sem!!!!! Naaaaaa...aki csak a miniszterelnökösködéshez ért, és semmi máshoz. Csak valahogy nem akar neki ismét sikerülni.....mármint a miniszterelnökség. És persze csak elmezavarodottak hisznek  már neki....te még oda tartozol, ahogy látom.
Előzmény: Architectural Student (781)
Törölt nick Creative Commons License 2007.09.10 0 0 784

Hát ez az!

Ha nem fizetnek nyugdíjjárulékot, és nem is pazarolják el, talán összegyűlik annyi, hogy öregkorukra nem maradnak semmi nélkül.

 

De akikkel egész életükben fizettettek, és azok fizettek is, mert az volt a társadalmi szerződés, hogy öregkorukra az akkori aktívak fizetnek nekik is, azokat most hirtelen kilökik a rendszerből, azzal az áságos dumával, hogy öngondoskodni kellett volna, ugyanakkor még most is emelt járulékokakt kell fizetni, a semmiért, mert a mostani 50-esek már a semmiért fizetnek. Felhalmozni pedig már se idő, se mód.

 

Előzmény: Architectural Student (782)
KukacAV Creative Commons License 2007.09.10 0 0 783
Olyasmire gondolsz, mint a "nem lesz koalíció a kisgazdákkal"?
Előzmény: Arcamax (777)
Architectural Student Creative Commons License 2007.09.10 0 0 782

tökéletes

 

nem egy 20-as éveiben járót ismerek, akik éppen ezért maradnak a sötétben

 

minek fizessen nyögdíjjárulékot, ha meg sem éri? elvégre a határ mindig a statisztikai átlegéletkor:) mire odaérnének, már 90 lesz:) inkább megpróbálnak önerőből úgy megtollasodni, hogy ne legyen gondjuk addigra

Előzmény: Törölt nick (763)
Architectural Student Creative Commons License 2007.09.10 0 0 781

az ilyen balfaszcsapta marháktól áll meg az eszem

most leszámítva, hogy orbán megint arra gondolt, hogy egyszer végre fel fog kelni reggel (megint nem fog), vecsés, zuschlag etc... után nem írnék ilyen baromságokat 

Előzmény: balcsapott (776)
puszika2 Creative Commons License 2007.09.10 0 0 780
Tuggya, hogy a szavak kevesek, mégis esze nélkül dumál.A tettekre meg várni kell.
Előzmény: Törölt nick (779)
Törölt nick Creative Commons License 2007.09.10 0 0 779
Jöttek a tettek, ezután is kivonulnak.
allompolgar Creative Commons License 2007.09.10 0 0 778

A különbségről.

 

Mikor azt mondja valaki, hogy 6% GDP növekedés lesz, de csak 5% lesz belőle....... S' mikor ezt megígéri, akkor az van a fejében, hogy megpróbálja, elindul abba az irányban.... aztán hát mint látjuk nem teljesen sikerült. Ezt hívják: Teljesen be nem váltott ígéretnek.

 

Aztán van az a fajta ígéret, amikor valaki nemcsak ígérget, hanem TÖVÉNYBE FOGLALAJA, pl. az 5 ÉVES ADÓ ÉS JÁRULÉK CSÖKKENTÉSI programot..... aztán mire észbe kapsz, fizetheted a dupla járulékokat, a plusz adókat, stb..... És még az sem elhanyagolható, hogy miközben az illető ezt az adócsökkentést foglalja törvénybe, tudja, hogy nemhogy nem képest a csökkentést végrehajtani, de nem is akarja.... na ezt meg ORDAS HAZUGSÁGNAK hívják.....

Előzmény: Arcamax (777)
Arcamax Creative Commons License 2007.09.10 0 0 777

Természetesen értem az érvelésed, és azt is elhiszem, hogy hiszel benne.

*

De nem tudod, vagy nem akarod megérteni miben különbözik a 2006 évi választás eredménykimenetele az azelőttiektől.

 

Korábban is igérgettek mindenfélét, aztán meg nem tartották be?

Igen.

Tették ezt azért, hogy magukat kedvezőbb színben tüntessék fel?

Igen.

Akkor mi a különbség?

*

Az, hogy 2006-ot megelőzően a választási kampányban történt ígéreteket nem hajtották végre, vagy nem egészen úgy, ahogy azt előzetesen tervezték. A 2006-os választás után azonban azzal kellett szembesülni, hogy nem pusztán a kampányígéretek végre nem hajtásáról, kisebb nagyobb transzformálásáról van szó, hanem azokkal teljességgel ellentéses programról.

Ez a lényeg.

Erre eddig nem volt példa.

*

Leegyszerűsítve, valaki azt mondja neked, hogy kapsz egy puszikát az arcodra, de aztán meg kiderül, hogy mégse, vagyis aki ígérte nem tartotta meg az ígéretét.

De egy másik szintén azt ígérte, hogy kapsz egy puszikát az arcodra, de ez meg ahelyett úgy fejbe rúg, hogy kórházba kerülsz, ha éppen túléled.

 

Azért be kell látnod, hogy a kettő között elég nagy a különbség.

Ezt kellene felfognod.

Elég nehéz lehet, Gréczy Zsoltnak például nem sikerült, ahogy azt a mellékelt cikk mutatja.

 

http://nol.hu/cikk/416286/

Előzmény: Törölt nick (773)
balcsapott Creative Commons License 2007.09.10 0 0 776
Igeeeeeen, Viktor!!! Igeeeeeeen. Takarítsd ki magad az országból, s vidd magaddal a sleppet, akiknek megtömted a zsebeit.....sajnos nem lesztek kevesen, de nem fogtok hiányozni a lopott pénzekkel együtt sem!!!!
allompolgar Creative Commons License 2007.09.10 0 0 775

Elég furán hangzott a képviselői eskü, havas zsófia mszp-s képviselő százából, hogy ki merte mondani ezeket a szavakat......

 

"munkám során választóim akaratához és megbízatásomhoz híven, lelkiismeretesen járok el...."

 

Na itt kellett volna felállnia az mszp-szdsz kormánynak és szépen elbúcsúznia a parlamenttől......

ex_lx Creative Commons License 2007.09.10 0 0 774
"Én és sokan mások is vágtul már a centit az Orbán éra vége felé, de nem mentünk gyújtogatni. Pedig nagyon vártuk már a végét, kisebbfajta felszabadulásnak éreztük a végét."

Nagy megnyugvás lehetett a XXI. század Deák Ferencét megpillantani a horizonton, amint közeledik... aztán amint távolodik...
Előzmény: Törölt nick (773)
Törölt nick Creative Commons License 2007.09.10 0 0 773

 

Ismét emlékeztetnélek mi a demokrácia: 2010 -ben majd lehet büntetni. Hihetetlen, hogy egyesek nem képesek felfogni, hogy azért mert valakit felháborít valami az egyik oldalon, pontosan úgy felháborítja a másikat valami a másik oldalon (topicok tömkelege volt már Orbánék gaztetteiről). Én és sokan mások is vágtul már a centit az Orbán éra vége felé, de nem mentünk gyújtogatni. Pedig nagyon vártuk már a végét, kisebbfajta felszabadulásnak éreztük a végét. Hát erről kéne megismerni a demokrácia mivoltát. Fel kéne már fogni, hogy pontosan ugyan úgy tud utálni mindekét oldal, erre csak a demokratikus választás lehet a megoldás, és nem az, hogy annak van igaza, aki hangosabban tud kereplőzni, gyilkosozni, ordítani. Érthető?

Előzmény: Arcamax (767)
ex_lx Creative Commons License 2007.09.10 0 0 772
Nem, nem örülünk, mint ahogyan annak sem örülünk, hogy itt van ez a klub, ami hajdan azzal az alapvető gondolattal alakult, hogy Európában ne legyen többet élelmiszerhiány, és e klub tagjaként arra nem vagyunk rászorítva, hogy 2006-ban arra is gondoljunk, hogy lesz 2007., amely nem feltétlenül lesz olyan, mint 2006 volt.
Előzmény: alfredoo (769)
Törölt nick Creative Commons License 2007.09.10 0 0 771

Nem ezt írtam, de mind1.

 

Nem bánom ha tolják a nyugdíjkorhatárt, hanem ezt kifogásolom, hogy most nem hagynak valamennyit öngondoskodásra fordítanom, hiszen növelték az elvonásokat mindenben. Tehát ma abban a tudatban fizetek többet, hogy kevesebbet vagy semmit nem kapok vissza, ugyanakkor azt sem hagyják, hogy magam gonoskodjak magamról.

 

 

Előzmény: orangepitequs (770)
orangepitequs Creative Commons License 2007.09.10 0 0 770
mellesleg a nyugdijkorhatar emeleset (vilagszerte) a meghosszabbodott eletkor teszi indokoltta. Te tehetnel ez ellen: Marineninek rakgyogyszer helyett ricinust, Palibacsinak vermergezes ellen hajszeszt... Oszt mindjart jobb lesz a statisztika :))))))))))))))))
Előzmény: Törölt nick (763)
alfredoo Creative Commons License 2007.09.10 0 0 769

exlex

 

es ha a lengyelek verik szet a magyar buzat szallito kamiont/vasutat? az ugyan mi? annak orulunk?

Előzmény: ex_lx (761)
alfredoo Creative Commons License 2007.09.10 0 0 768

hp

 

ugye a nagy cegek most is nagy cegek es most is azt csinalnak amit akarnak?

 

gondolom teged (mint mindenki mast) az erdekel hogy legyen meg a jovedelmed, fizetesed.

 

persze ha te alkalmazol egy patikus es fizetest adsz neki, akkor rogton nem izgat annyira hogy vallalkozokent jobban erezne magat az illeto. hiszen akkor mas a helyzet....

 

ha van olyan hely ahol a nagy cegek uraljak a patikapiacot, ott valoszinuleg a patikus jovedelme 3x akkora mint a tied. melyiket is valasztanad? a vallalkozoi letet vagy a haromszoros jovedelmet?

Előzmény: Törölt nick (759)
Arcamax Creative Commons License 2007.09.10 0 0 767

Az egész demokratikus világban ez mindennek az alapja, eddig az idézet tőled:

az igazmondás. Mondom én.

 

De hadd idézzek még néhánys sort, mennyire demokratikus is az, amit védesz:

 

„… egyszerre kell megpróbálni előre vinni ezeket az ügyeket, fenntartani közöttünk az együttműködést, a jóhiszeműséget, biztosítani a koalíciós partner támogatását, fölkészíteni a legbefolyásosabb lapok vezetőit, és vezető publicistáit, hogy mire számíthatnak. Bevonni őket ebbe a folyamatba. Megtanulni nem fölszisszenni minden pillanatban, és menni előre.

 

Milyen demokratikus gondolat is az, hogy felkészíteni az egyébként független médiumok vezetőit, hogy a kormány szája íze szerint közöljék a híreket az elkúrás következményeiről. Csodás.

 

„Amit meg lehetett csinálni az elmúlt egy hónapban, azt megtettük. Amit az azt megelőző hónapokban titokban meg lehetett csinálni úgy, hogy nehogy a választási kampány utolsó heteiben előkerüljenek olyan papírok, hogy mire készülünk, azt megtettük.”

 

Nahát erről van szó. Ez a lényeg, és a lényeg neve a szándékos félrevezetés. Az aljasság.

Ezt véded te, erre hivatkozol, mint demokratikus eszményre, ezek a te értékeid. Csodásak.

 

Vagy ez nem így van, hogy hazudok, én vezetek félre olvasókat?

Akkor adjuk vissza a szót a szónoknak, hadd nyomatékosítsa miről van szó:

 

„Ha el kell számolni az országnak, hogy mit csináltunk négy év alatt, akkor mit mondunk? Természetesen a dolog az nem szépen, nyugodtan, aprólékosan fölépített. Nem. Nem. Őrült lóhalálában készül, mert egy darabig nem csinálhattuk, nehogy kiderüljön, most meg már olyan rohadtul kell csinálnunk, hogy majdnem belegebedünk.”

 

Ó a szegények, mennyire is kell sietni, milyen sok a tennivaló és milyen kevés is az idő.

Ez van, ha valaki a vereségre készül, mivel ennek készítette elő a talajt, de közben nyer, és magának kell lapátolni a szart, na nem azért, hogy takarítson, dehogy, csak azért, hogy saját maga levegőhöz jusson, és minél több szart lapátolhasson ellenfelei fejére.

Amolyan retro módra. 

Előzmény: Törölt nick (725)
orangepitequs Creative Commons License 2007.09.10 0 0 766
csak azt felejted ki konzekvensen a tortenetbol, hogy az altalad felsorolt jogos serelmek bekovetkezese egy olyan folyamat eredmenye, amiben az alcsuti torpemakako epp akkora halom szart lapatolt ossze, mint feribohoc.
Előzmény: Törölt nick (763)
alfredoo Creative Commons License 2007.09.10 0 0 765

hp

 

szerinted a varhato hatalomvaltas utan mi fog valtozni?

 

peldaul feleere fog csokkenni a gazar?

 

ez csak egy pelda, de sok ilyen peldat lehetne hozni. szerinted tenyleg vissza fognak csinalni intezkedeseket?

 

es ha visszacsinalnak es a nemzetkozi toke ezt rossz neven veszi mi lesz? esetleg megtakaritott penzed nem fog semmit erni? esetleg a tozsden levo ertekeid mennek semmibe?

 

 

szel ellen lehet...???

 

azt kell csinalnunk amit a nemzetkozi sztenderdek megkivannak. nem fogja senki helyettunk kifizetni az ebedet, vizitdijat.

 

nem gondolod?

 

de ha neked ez jobb erzes akkor legyen orban kormany. vagy fidesz kormany. biztosan jobban fogod erezni magad, a lenyeg egyaltalan nem fog valtozni.

 

vagy ugy gondolod hogy lenyegesen tobb penz lesz a nyugdijra? tehat biztonsagban leszel? mashol nem problema ez a nyugdij kerdes? a nyugdijasok nem a legrosszabb helyzetben levo reteg? tehat mi a gond? hogyan oldod meg a nyugdijas problemat? az aktivak hajlandok lesznek lenyegesen tobbet fizetni a nyugdijasokra? vagy a regi nyugdijasoktol akarsz elvenni?

Előzmény: Törölt nick (763)
allompolgar Creative Commons License 2007.09.10 0 0 764
Sőt, inkább ordas-nácizmus kis homofóbiával elegyítve inkább... ;)
Előzmény: ex_lx (761)
Törölt nick Creative Commons License 2007.09.10 0 0 763

Tudod Freddy bátyám, engem négy úton tett Ferenc testvér, a taccsvonalon kívülre.

 

1., Mint magyar kisvállalkozót.

2., Mint patikust.

3., Mint 50-en túlit, akikek a rovására szanálják az eü-t, úgy, hogy az eddigi befizetéseim elvesznek, nem írja jóvá, öngondoskodásra nem volt  és nincs lehetőségem.

4., Mint jövendő nyugdíjast, aki talán már a korhatáremelések miatt meg se éri a nyigdíjkorhatárt, de ha mégis, akkorra épp összeomlik a nyugdíjrendszer, tehát ezen befizetéseim is elvesznek, öngondoskodásra nem hagy módot.

 

Most akkor mondd meg őszintén, hogy nincs igazam abban, hogy számomra bármi jobb mint a koalíciót hatalomban hagyni?

 

 

Előzmény: alfredoo (758)
alfredoo Creative Commons License 2007.09.10 0 0 762

toki

 

miert most nem mukodik ilyen szempontbol? MOST a kedvezotlen adatok legfobb oka talan nem az alkoholban jelolheto meg?

 

mit tett orban a tulzott palinkafogyasztas ellen?

 

ja emlekszek a televizioban NEPSZERUSITETTE  a palinkazast.

 

ki akarja irtani orbanunk a nemzetet? szemelyes peldajaval?

 

meeg jo hogy ra nem gyujtott. te mit szolsz amikor egy orvos (nyilvanosan) dohanyzik? egy ORVOS?

 

nem kellene eltiltani az orvost es a patikust szakmajanak gyakorlasatol ha DOHANYZIK?

 

az egyhaznak nem kellene a legkomolyabban es a legteljesebb mertekben KIKOZOSITENI azokat akik isznak es dohanyoznak? ongyilkossag megnevezesevel? hogyan temetheti el a dohanyosokat az egyhaz amikor nem hajlando egyebkent az ongyilkosokat egyhazi szertartassal eltemetni?

Előzmény: Törölt nick (756)
ex_lx Creative Commons License 2007.09.10 0 0 761
"a franciakat miert nem erdekli hogy ki vasarolhat foldet?"

Mer ott ha szétvered álarcban a spanyol kamiont, az piacvédelem, itt meg ha megkérdezed, hogy mit keres itt a spanyol kamion, az nácizmus.
Előzmény: alfredoo (758)
Törölt nick Creative Commons License 2007.09.10 0 0 759

Ez ennél azért bonyolultabb, de nem, annak ellenére, hogy a kérdés feltevése rossz, de van aki átlátott a szitán.

 

http://index.hu/politika/belfold/nepszav0507/

 

 

""... A Fidesz iparkodott a legfontosabb társadalmi csoportok elégedetlenségét megmozgatni témaválasztásaival, ám meglehetősen amatőr módon. Kérdései egy része alkotmányos aggályokat vet fel, más része meg nem a kormány intézkedéseinek lényegére vonatkozik.

Néhány egyszerű gyógyszer patikán kívüli eladása nyilvánvalóan megkönnyíti az életet. Ám a tényleges társadalompolitikai kérdés az volna, hogy óriás cégek néhány nagy hálózatba centralizálhatják-e a gyógyszer-kereskedelmet, vagy az megmarad a gyógyszerészek kismagántulajdonának. (Nyugat-Európa országainak többségében a hagyományos értelmiségi szakmák egy részébe nem engedik be a nagyvállalatokat. Újabban néhol megváltoztatták az évszázados szabályozást. Ám például Németországban úgy liberalizálták egyes gyógyszerek árusítását, hogy továbbra is csak diplomás patikus tulajdonolhat gyógyszertárat, és egy kézben változatlanul csak egyetlen üzlet lehet.)...."

 

/Tölgyessy Péter/

 

Tehát, ellene fogok szavazni!

 

 

Előzmény: alfredoo (751)
alfredoo Creative Commons License 2007.09.10 0 0 758

hp

 

tudod ha orbanek elkezdenenek nyusziteni hogy piacgazdasag es a fold szabad forgalma es liberalizmus, akkor meg amellett tenne le mindenki a voksot?

 

erdekel MINKET a foldkerdes? ugy igazan? ha erdekel akkor EDDIG miert is nem foglalkoztunk vele? miert nem vasaroltunk, magyar emberekkent, foldet? vagy csak egy szuk csoport erdeket teszi meg valaki MEGINT nemzeti erdekke?

 

a franciakat miert nem erdekli hogy ki vasarolhat foldet?

Előzmény: Törölt nick (753)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!