oxidizer Creative Commons License 2012.06.18 0 0 8059

Igen, nálam is volt olyan, hogy bizonyos helyen azért nem akartak tűzijátékot, mert már volt ott belőle kisebb probléma. (a közelben parkoló autókra hullott a "maradék" és ezért reklamáltak).

Igazad van, hogy jól kell tudni előkészülni, leszervezni a helyet, biztonsági távokat betartani stb-stb. Ez a legtöbb esetben működik is illetve működnie kellene, de futottam már bele úgy dologba, hogy az előre lebeszélt lezáranó területbe felhúzták a sörsátrat. Amikor meg felvonulsz a helyszínre, szembesülsz a dologgal! Lebontani nem lehet, odébb menni nem tudsz nagyon, mert mást veszélyeztetsz. Lemondod a vállalásod? Jól megírt szerződés alapján megteheted, de többet oda nem kell menni munkáért! Bevállalod így? Megteheted, ígyis-úgyis a te illetve a pirotechnikus felelőssége! Szóval ez nehéz dolog lehet.

De olyan helyen, ahol a város biztosítja a helyet, a rendőrség zár le mindent, sőt őrző-védő cég is biztosítja a zavartalan lebonyolítást - akkor területen amekkorát akarsz -  és mégis alapból szűkre veszik a biztonsági zónát! Ezzel veszélyeztetve több száz esetleg több ezer ember testi épségét! Ezt nem értem meg.

Előzmény: bp04pyro (8058)