oljeg12 Creative Commons License 2024.04.13 0 0 50701

Hónapokkal ezelőtt kértem segítséget itt a fórumon, mert az Aixam nem akarta venni az előremenetet. Kaptam tippeket, de ugyan az a helyzet ezzel is, mint az orvosi távdiagnózis. Vagy sikerül eltalálni, vagy nem.

Ma sor került a javításra. A fiam azt mondta, hogy szerinte valahol kívül lehet hiba. De azért kiszedte és szétszedte a váltót. Semmi jel nem látszott, ami hibára utalt volna. Váltogattuk és simán vette az előre és a hátramenetet is. Összeraktuk, és mielőtt vissza raktuk volna az autóba ismét kipróbáltuk. Az előremenetet, megint nem veszi. Mi az amit utoljára szereltünk rá a váltóra? Az indításgátlót. Lazítottunk rajta, és mindjárt jó lett. Tettünk még egy tömítőalátétet és jó lett. A képen a bűnös látható. A végén az a vékony rész, valamilyen oknál fogva nehezebben tud csak benyomódni, és ezért benne maradt a lyukba, mert a rúgó nem bírta kihúzni belőle. Így üresbe maradt.

Ezen kívül akadt még két probléma. A váltó mögötti gumibak elvan szakadba. Kell rendelni és cserélni. Valamint a váltót és motort összekötő lap, a lendkerék felőli eltőrt. Ez meg lett hegesztve és még egy laposvas darabbal meg lett erősítve.