Keresés

Részletes keresés

öreg_néne_b Creative Commons License 2024.04.28 0 0 100192

Nem előre kiolvasztani, hanem fagyottan tenni az ételbe és úgy főzni.

Előzmény: GPF (100191)
GPF Creative Commons License 2024.04.28 0 0 100191

Vagyis hogyan? Légyszi, segíts az újoncoknak!

Előzmény: nagypapi51 (100182)
nagypapi51 Creative Commons License 2024.04.28 0 0 100190

...A házilag fagyasztott zöldbab sem lesz löttyedt...

Ez igaz, erről azért nem írtam, mert amíg volt kertem és fagyasztottam

zöldbabot, mindig uborka stichje lett, pedig uborka közel-távol nem volt.

Jelzem, ilyen várható áron nem is fogok zbabot fagyasztani, megelégszem

a mirelit áruval.

55judit: nagyüzemileg az ún. alagút hűtés megy, futószalagon bemegy a termék,

-60 fok, néhány perc után kijön a végén, csak zacskózni kell.

(jártunk ilyen helyen, ott erdei gombát tartósítottak így - funghi itali)

Előzmény: Boarhunter (100187)
55judit Creative Commons License 2024.04.28 0 0 100188

Én spárgát nem szoktam venni, biztos finom pedig. Ubit sem fagyasztok, mert nagyon finoman tudom tartósítani és kevés kell belőle.

A nagyipari fagyasztás úgy tudom gyors fagyasztás, nem olyan lassú mint a miénk. Olyan gyorsan lefagyasztják az árút hogy nem érkezik kristályosodni benne a jég. Zöldborsót és mexikóit szoktam venni, de babot üvegben tartósítok.

Előzmény: nagypapi51 (100186)
Boarhunter Creative Commons License 2024.04.28 0 0 100187

A házilag fagyasztott zöldbab sem lesz löttyedt.

Egészben is fagyasztunk, a grillezett ételkhez szoktuk enni köret gyanánt, vajban párolva.

Nem vákumozom, blansírozás utàn normàl zacskóban megy a fagyasztóba.

Előzmény: nagypapi51 (100186)
nagypapi51 Creative Commons License 2024.04.28 0 0 100186

Piacon veszem.

Uborkát nem fagyasztok, egész évben kapható.

Az iparilag fagyasztott zöldbab nem lesz löttyedt.

A spárgát, mint a vargányát, nem szabad felengedni,

fagyottan kell indítani a főzést.

Előzmény: 55judit (100185)
55judit Creative Commons License 2024.04.28 0 0 100185

Nagyon szép. Te termelted?

Előzmény: nagypapi51 (100183)
55judit Creative Commons License 2024.04.28 0 0 100184

Kérdés, mit akartok készíteni belőle. Mint a többi magas víztartalmú zöldség, gondolom ez is megpuhul, meglöttyed amikor felenged. Rostjait szétfeszíti a jég. A tök, uborka, a zöldbab mintájára.

Előzmény: nagypapi51 (100183)
nagypapi51 Creative Commons License 2024.04.28 0 0 100183

Fagyasztás előtt

Előzmény: nagypapi51 (100182)
nagypapi51 Creative Commons License 2024.04.28 0 0 100182

Egy próbát megér így, a sós lében eltevés macerásabb.

Két hét múlva lesz egy próbafőzés a fagyasztott anyaggal,

aztán eldöntöm, megéri-e nagyobb mennyiséggel folytatni.

(valóban, úgy kell felhasználni, mit a fagyasztott gombát)

Előzmény: homerx (100180)
55judit Creative Commons License 2024.04.28 0 0 100181

Szerintem azért próbálja ki, mert látni szeretné a fagyasztás eredményét. Aztán majd eldönti hogy lenne jobb nagyobb mennyiséget tartósítani.

Előzmény: homerx (100180)
homerx Creative Commons License 2024.04.28 0 0 100180

a velemenyem szerint a gombahoz hasonloan kell felhasznalni. nem lett volna jobb sos leben eltenni?

Előzmény: nagypapi51 (100179)
nagypapi51 Creative Commons License 2024.04.28 -1 1 100179

Kipróbálom a spárga fagyasztását, egyelőre kis tételben,

1-1 köteg fehér ill. zöld spárga a kísérlet alanya.

nagypapi51 Creative Commons License 2024.04.08 0 1 100178

Már azt hittem, floridai barátunk a neveddel regelt.... :)

Előzmény: homerx (100177)
homerx Creative Commons License 2024.04.08 0 0 100177

egyel fosmosladekot. koszonjuk telex, szerencsere nem tamogatunk, nincs annyi pizunk.

nagypapi51 Creative Commons License 2024.04.08 0 0 100176

Osztás-szorzás: 5-6 tasak vaniliás cukor árából kijön a paszta (ami nem aroma), utána nem kér kenyeret.

Előzmény: kis_kiraly (100175)
kis_kiraly Creative Commons License 2024.04.08 0 0 100175

Köszi a tanácsokat. A tubusosba látok rációt, de ez a kis tíz+ milis "flakonos"vaniliás aroma nálam felejtős lesz.

Annyira nem vagyok vaniliás, elég lesz nekem a vaniliás cukor is.

 

Boszorka Creative Commons License 2024.04.07 0 1 100174

Legközelebbi rendelésnél megpróbálom a kiflinél. Köszönöm az infot.

Tudod az Auchan nekem már majdnem a holdon van.:-)

Előzmény: nagypapi51 (100170)
dulci_nea Creative Commons License 2024.04.04 0 0 100173

Köszi. Legközelebbi vásárlásnál kipróbálom. Szeretem a vaníliás ízeket, főleg ha tiszta íz, mármint eredetinek érzem, nem csinált.

Előzmény: nagypapi51 (100172)
nagypapi51 Creative Commons License 2024.04.04 0 0 100172

Nem hát, persze attól függ, mennyire kell intenzív íz.

Kb. 1 cm paszta azonos egy tasak bourbon cukor aromájával.

A folyékony hozzávalóba szoktam keverni, pl. grízsmarninál a tejbe.

 

Előzmény: dulci_nea (100171)
dulci_nea Creative Commons License 2024.04.04 0 0 100171

Találtam is a Kiflinél. Nem is vészes, ezer ft. alatt. Sacc hány sütéshez elég? Gondolom, nem egy.

Előzmény: nagypapi51 (100170)
nagypapi51 Creative Commons License 2024.04.04 0 0 100170

Sztem a Auchanban vettem

Előzmény: Boszorka (100168)
dulci_nea Creative Commons License 2024.04.04 0 0 100169

Csak zacskos zukorban ismerem a bourbont. Majd figyelek.

Előzmény: nagypapi51 (100167)
Boszorka Creative Commons License 2024.04.04 0 0 100168

Azt hol árulják? Még sehol nem találkoztam vele, nem is tudtam, hogy létezik.

Előzmény: nagypapi51 (100167)
nagypapi51 Creative Commons License 2024.04.04 0 0 100167

Ami jó, az a Bourbon vanilia paszta

Előzmény: dulci_nea (100166)
dulci_nea Creative Commons License 2024.04.04 0 0 100166

Kényszermegoldás, ha nincs más. Van egy kis "mű" íze. Amibe kevés vanília kell, és vannak benne erősebb ízek is.

Előzmény: kis_kiraly (100165)
kis_kiraly Creative Commons License 2024.04.04 0 0 100165

Mire használható a vanillia aroma (hasonló ilyen üveges kiszerelésben vettem, mint a rumaromát) ?

 

Kevert sütibe raktam, éreztem az ízét, de nem volt olyan erős szerintem mint mondjuk tasakos borbunos vaniliáscukornak.

 

Van valami sütitipp, amire kifejezetten jó lehet az üveges változat?

nagypapi51 Creative Commons License 2024.03.26 0 1 100164

Emlékszem, a '80-as évek elején ezt a kanalat a rizsszem mintás tálkával 70 forintért vesztegették... :(

Előzmény: dulci_nea (100163)
dulci_nea Creative Commons License 2024.03.25 0 0 100163

Előbb a cikket olvastam el. Valahogy sejtettem, hogy te írtad. :)

Előzmény: nagypapi51 (100162)
nagypapi51 Creative Commons License 2024.03.25 0 0 100162

Láttunk, legalább is néhányan, 17 éve Kallánál, meg is énekeltem anno.

(persze ez nem a klasszikus séfkanál)

Előzmény: homerx (100161)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!