nagypapi51
2024.04.28
0 0
100190
...A házilag fagyasztott zöldbab sem lesz löttyedt...
Ez igaz, erről azért nem írtam, mert amíg volt kertem és fagyasztottam
zöldbabot, mindig uborka stichje lett, pedig uborka közel-távol nem volt.
Jelzem, ilyen várható áron nem is fogok zbabot fagyasztani, megelégszem
a mirelit áruval.
55judit: nagyüzemileg az ún. alagút hűtés megy, futószalagon bemegy a termék,
-60 fok, néhány perc után kijön a végén, csak zacskózni kell.
(jártunk ilyen helyen, ott erdei gombát tartósítottak így - funghi itali)
Előzmény: Boarhunter (100187)
Boarhunter
2024.04.28
0 0
100187
A házilag fagyasztott zöldbab sem lesz löttyedt.
Egészben is fagyasztunk, a grillezett ételkhez szoktuk enni köret gyanánt, vajban párolva.
Nem vákumozom, blansírozás utàn normàl zacskóban megy a fagyasztóba.
Előzmény: nagypapi51 (100186)
nagypapi51
2024.04.28
0 0
100186
Piacon veszem.
Uborkát nem fagyasztok, egész évben kapható.
Az iparilag fagyasztott zöldbab nem lesz löttyedt.
A spárgát, mint a vargányát, nem szabad felengedni,
fagyottan kell indítani a főzést.
Előzmény: 55judit (100185)
nagypapi51
2024.04.28
0 0
100182
Egy próbát megér így, a sós lében eltevés macerásabb.
Két hét múlva lesz egy próbafőzés a fagyasztott anyaggal,
aztán eldöntöm, megéri-e nagyobb mennyiséggel folytatni.
(valóban, úgy kell felhasználni, mit a fagyasztott gombát)
Előzmény: homerx (100180)
kis_kiraly
2024.04.08
0 0
100175
Köszi a tanácsokat. A tubusosba látok rációt, de ez a kis tíz+ milis "flakonos"vaniliás aroma nálam felejtős lesz.
Annyira nem vagyok vaniliás, elég lesz nekem a vaniliás cukor is.
nagypapi51
2024.04.04
0 0
100172
Nem hát, persze attól függ, mennyire kell intenzív íz.
Kb. 1 cm paszta azonos egy tasak bourbon cukor aromájával.
A folyékony hozzávalóba szoktam keverni, pl. grízsmarninál a tejbe.
Előzmény: dulci_nea (100171)
kis_kiraly
2024.04.04
0 0
100165
Mire használható a vanillia aroma (hasonló ilyen üveges kiszerelésben vettem, mint a rumaromát) ?
Kevert sütibe raktam, éreztem az ízét, de nem volt olyan erős szerintem mint mondjuk tasakos borbunos vaniliáscukornak.
Van valami sütitipp, amire kifejezetten jó lehet az üveges változat?
Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!