A kávé, kávéfőzők és -darálók tudománya és művészete.
Szeretettel várunk kérdéseiddel és véleményeddel, de előbb nézz szét a www.kavekorzo.hu weboldalon, ahol már sok elméleti és gyakorlati tudnivalót összefoglaltunk.
Az elején még én is nagyon lelkes voltam, hogy majd tekergetem én. Nem telt el olyan nagyon sok idő, hogy rájöjjek, nem akkora mókamiki. :D Kíváncsi vagyok. Igazából magával a kézi darálással se lenne bajom, de tényleg elég lassan jutok el az eredményig a Harioval.
A kézit teljesen felejteni akarod? Mert a Kingrinder K4/k6 teljesen jo ar/teljesitmenyu es sokkal gyorsabbak a Harional. Nincs erdemi kulonbseg a gepi daralas es a kezi tempoja kozott. Legalabbis az elso par adagnal. :D
Itt kezdődnek a bajok, hogy mennyit szánnék rá. :)
Új vagy használt? Sosem gondolkodtam használtban, de ezek szerint itt akár ez sem elvetendő.
Nyilván halvány lila gőzőm sincs arról, hogy egy "elhasználódást" mi alapján vizsgáljak meg, ezáltal könnyű úton átb*sz6ó lennék egy használttal.
Motoros vagy kézi? Erre van válaszom. :D Motorosban gondolkodnék.
Nekem alapvetően a meglévő Harioval sincs bajom. Csak kicsit viccesnek gondolom, hogy egy elektromos csavarbehajtóval őrlöm a kávét. Mert kézzel kicsit hosszadalmas a történet.
Eszpresszó a cél. 2 eszközbe készítem a kávékat.
Bialetti Brikka vagy Picopresso. Főleg ez utóbbi miatt lenne jó.
(Zárójelben, ha esetleg valakinek még lenne Picoja, attól kérdeznék.)
Mennyit szánnál rá? Csak új vagy használt is megfelel? Motoros vagy kézi is lehet? Eszpresszó vagy valamilyen filter a cél? Ezeket tisztázni kellene, hogy ötleteket lehessen adni.
Eladó egy tökéletesen működő, hibátlan SanRemo ESE pod kávépárnás kávéfőző! A gépen a kávéfőzés mellett még forróvíz vételezésre is van lehetőség, teavíz vagy americano, hosszú kávé készítéshez.
Thermoblokkos gép, így percek alatt üzemkész és használható. 44mm-es szabvány ESE poddal működik.
Ára mindössze 25.000 Ft !!!
Személyes átvétel egyeztetést követően lehetséges Dél-Budán, vagy Érd-Diósd-Törökbálint-Budaörs zónában.
Postázás is megoldható : PickPackPont, Packeta, Foxpost, MPL stb.
Kicsi benne a bojler, valamint lehet, hogy nincs rendesen beállítva a PID vezérlés. Nekem is volt ilyen gépem, ha felfűtési fázis vége előtt kicsivel kezdtem csapolni, nem esett 1 foknál többet a hőfok. Persze más kérdés, mennyire pontos a kijelzés.
Valahol volt PID beállítási leírásom, ha megtalálom, felteszem ide, hátha jó lesz valakinek. :-)
Elektra Nivola otthoni kvfőző javításában kérek segítséget, kihez/hova forduljak? (Szivattyú nagyon - sokkal - hangosabb, mint normál üzemmódban, és egyáltalán nem szív fel vizet...)
Oh, sorry :) Ezt benéztem. Van egy topik ("Mi ez a szerkezet?"), ahova mindenféle kacatokat tesznek fel, és azt kell kitalálni, mi az. Hirtelen azt hittem ez az a topik :)))
Ma sikerült egy lomtalanítás során szert tennem egy ilyen masinára. Van róla infótok miféle lehet? Szerintem valami magyar gyártmány. Csatolok pár képet:
Igen ezzel tisztában vagyok 15 perc megvan, át is nyomatom a kart és a szűrőt is forró vízzel. Utána törlöm, frissen őrlök, aztán mehet. Első körben a túl magas nyomást akarom levinni. Az óra egy jó tömés esetén kitér 13 barra vagy talán fölé is. A problémàt első körben ebben látom. Én presso kávét szeretek inni, annak a max 8.5 bar
Lelit rézbojleres igen, de meglepő kevés gép épül azzal gyárilag. Maga a gép biztosan jó, nem újan vettem. A nyomást lekellene vinni 8-8.5 barra. szerintem akkor már rengeteget nyertem, nem löki át a vizet a kávén, nem is szőkülne olyan hamar.
Az alumínium sok retek betegséget okoz, érintkezem vele eleget, meg a porával is. A kávém kizárt, hogy abból igyam.
Csapolás előtt mennyi ideig hagyod melegedni a gépet? Egy 15-20 percet érdemes várni bekapcsolástól a csapolásig úgy, hogy a kar rajta van a gépen, Ha nem hagysz elegendő időt a rendszernek, hogy átmelegedjen, akkor az a csapolás alatt sem tud hőstabil lenni, így közben gyorsan fog esni a hőfok.
Vannak jó gépek, amik drágábbak. Nem tudom, mi a keret...
Egyébként lehet a GC-t is tunningolni rézbojlerrel.
Az a helyzet, hogy az espresso technikai sport. Ez viszont azt jelenti, hogy Suzukival nem sok esélyed van egy Ferrarival szemben. Valamilyen kompromisszumot kell majd kötnöd. Egy thermoblokkos gép nem nagyon tud jó kávét csinálni, hacsak nincs benne elég nagy tömegű blokk, de még akkor is vannak elvarratlan szálak.
Én elengedném ezt az alu fóbiát, mert vannak rosszabb dolgok is annál...